Пасат В5 започна да тегли волана надясно
Пасат В5 започна да тегли волана надясно
Здравейте колеги нов съм в форума и за първи път се налага да търся мнения от вас. Така колата е ми Пасат 2000 година 1.9 тди, 90 коня комби, смених зимните гуми с чисто нови летни BFGoodrich заводския размер 205/60 р15, зимните бяха 195/65/15 и след смяната колата започна да си завива на дясно, волана си тегли на дясно в градски и извън градски условия. Върнах гумите за рекламация, но се оказа, че гумите са си добре, също и джантите.Бях при един майстор* да прегледа ходовата и ми каза, че е окей само от дясно някакви тампони са били за смяна, но колата като цяло е добре. Колеги, ако някой е имал подобен случай ще помоля за съвети и насоки къде да търся проблема и от къде да почна да гледам, днес съм запазил час отново при майстор да видим какво ще ми каже. Благодаря ви предварително и поздрави от Петрич.
Последна промяна от sasho866 на Чет 20 мар 2014 20:55, променено общо 1 път.
- kole7o
- Автомобил: VW PASSAT B6
- Двигател: BKP
Re: Проблем с Пасат В5.5 Започна да тегли волана на дясно.
След като сложи новите гуми направи ли реглаж на предницата?
- lz2aii
- Автомобил: VW Passat B 5.5
- Двигател: AVB 1.9 TDI 2002
Не вярвам при смяната на гумите да са му пипали кормилната рейка. Сашо, това само при ускорение ли го прави или и при движение по инерция?
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Ако имаш заминали тампони е възможно от там да ти мърда.А ако,всичко на ходовата част е в ред тогава трябва да отидеш на стенд
Щом си запазил час наи вероятно майстора ти ще каже 

- KBK
- Автомобил: VW PASSAT b5.5
- Двигател: 2.0i AZM
Колега, имам абсолютно същия проблем. Летните са ми 205/55/16 - Dunlop (нови) и нямам никакъв проблем, зимните са ми 195/65/15 - Vredeshtein (нови) и колата дърпа на дясно (не много но се усеща). Сменях гумите, след това ги въртях лява-дясна, предна-задна и както се сетиш, на колата и е правен 3 пъти преден мост в различни сервизи и на всякъде ми казват че е ОК, нямам проблеми с окачването, всички носачи и тампони са ок, но проблема си остава. Установих че като обърна посоката на гумите (зимните са с посока) и всичко заспива. Проблема не можах да го реша и карам така, поне е само зимата за 3-4 месеца.
Re: Пасат В5.5 започна да тегли волана надясно
Колата мина през стенд всичко е окей, но колата си тегли постоянно на дясно ако пуснеш волана ще излезе от пътя. Гумите са купувани ДИАНА и там минаха през лазарен стенд нямат дефекти.
Re: Пасат В5 започна да тегли волана надясно
Майсторът не можа да ми прегледа колата вчера, но и не мисля че ще ми каже нешо ново. Колата си тегли на дясно по инерция и при ускорение. Вчера въртях гумите ефект няма, проблемът си остава някакви предложения колеги. Повтарям се колата мина през реглаж, гумите са проверени с лазарен баланс нищо не бе откито 

От гумите е! Вземи от приятел други джанти с гуми и пробвай да видиш.
-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
На някой може да му се стори смешно но съм имал такъв случай гума произведена за железна джанта като се сложи на лята да прави същите могарии. След малко скандал в сервиза ми бяха подменени със същата марка и размер но за лети джанти и проблема изчезна. Виж инфо за какви джанТи са произведени тези гуми. Да не си правил нещо по рейката? Накрайници менил ли си скоро?
-
- Автомобил: b5 AFN
- Двигател:
Кви са тея гуми за ляти джанти и за железни, за първи път чувам 

Рейката не е пипана, но съм сменявъл два външни накрайника преди три години.В ДИАНАТА ми казаха, че гумите са без дефекти и ми отхвърлиха рекламацията както и да е но и зимните гуми са ми от тях същата марка колата заспива.
-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Еми щом със зимните е добре с летните не, значи проблема е в гумите. Тези гуми имат ли точка която да се слага срещу винтила? Ако да направи така че да е срещу него. Друга идея си нямам освен дефектни гуми.
Благодаря колеги за мненията когато реша проблема ще споделя :)
- mrpetrov
- Автомобил: 1997 Passat B5
- Двигател: 1.6 AHL
След видяното до тук по темата - и мойте 5 лева са за калпави гуми!
Успех, колега!
Успех, колега!