Passat B 5.5 може ли да се въртят лупите ?
- ACURA_Sport
- Автомобил: VW Passat B5.5
- Двигател:
Passat B 5.5 може ли да се въртят лупите ?
Здравейте колеги. Имам Passat B5.5 2003 година (десняк) Интересува ме,могат ли лупите да се въртят и как може сам да си ги наглася? Бях чувал,че само на BMW могат,но на скоро един приятел направи на Mazda 6 и каза,че щом е с лупи,можело..... Благодаря предварително!
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
- Rosenirs
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Може ли да се въртят лупите на Passat B 5.5
Колега ето отговора на твоя въпрос. 

- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Re: Passat B 5.5 може ли да се въртят лупите ?
Не е точно така. На фар от десен волан не можеш да докараш профила на светлината като на кола с ляв волан. Да, имат една пластина, която може да се завърти, но от личният ми опит с въртенето на въпросната пластина светлината по-скоро се изравнява, не може да докара същият профила на светлината като от автомобил с другият волан .
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
На моето ДЕПО,което не е оргиналния фар (Хела) има палец за сменяне точно поради тази причина.Оригиналния фар,също би трябвало да има,отвори го и виж.
- pavel1828
- Автомобил: vw Passat b 5.5
- Двигател: AVB 2001
Колеги имам лупи от фарове хела от ляв волан,тези дни ще направя някоя снимка да стане ясно-за какво става въпрос.
- ACURA_Sport
- Двигател:
Благодаря ви колеги.Май ще се поровя още малко и да взема ,да отида на майстор.Нещо нямам нерви да се мъча повече :( Колега Pavel1828,ще се радвам ,ако качиш снимки. Да направя един последен опит :)
- plamikcho
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: BLS 2007
Зависи от пластината, на моите фарове например не може да се върти и съответно фарове от коли с десен волан не стават. Ето пластина от фар Хела на Пасат Б6:
Иначе колеги от форума бяха писали, че на повечето маркови фарове имало палец и можело да се върти. Само човек, който е отварял същия модел фар, може да каже дали става.
Иначе колеги от форума бяха писали, че на повечето маркови фарове имало палец и можело да се върти. Само човек, който е отварял същия модел фар, може да каже дали става.
- ACURA_Sport
- Двигател:
И на мен така ми обясняват,само че точно този палец не мога да видя къде е,т.е. интересува ме къде се намира.Благодаря ти за снимките.Тези пластини ,май и на Б5.5 са подобни
държа фара в ръцете си, ще се опитам и снимка да направя. Пластината при фара на В5.5 служи за променяне на начина на светене, дали да е европейски или американски тип на светене. Европейския свети като в дясно (по банкета) пуска по висок лъч светлина и по-дълъг разбира се. Американския свети на черта без възвишения на графиката ако се гледа на тестер за фарове.
п.с. това при теб също е не лошо решение. Защото английските правят чупката от ляво по банкета, съответно, ако преместиш пластината в американски стандарт ще прекъснеш точно тези лъчи и няма да заслепяваш.
Отивам да се опитам да го снимам, че фара даже е разглобен...
п.с.2 цитираната по-горе тема не е с вярна информация, защото пластината отново е за американски и европейски стандарт на светене. Има и фарове с възможност за ляв и десен волан, но съм виждал основно на фарове за СААБ и Волво подобни екстри.
европейски стандарт

американски стандарт след преместване на пластината

европейски стандарт от далече-отляво и дясно се виждат палчетата с които се мести пластината. Може да се мести и при монтиран на автомобила фар, като се махне маншона на късите и се бръкне с пръст покрай рефлектора на лупата.

американски стандарт от далече

фара отпред - това е за В5.5 (не за В5)!

фара сниман отзад, белите водачи се разбиват след време и фара трепери

п.с. това при теб също е не лошо решение. Защото английските правят чупката от ляво по банкета, съответно, ако преместиш пластината в американски стандарт ще прекъснеш точно тези лъчи и няма да заслепяваш.
Отивам да се опитам да го снимам, че фара даже е разглобен...
п.с.2 цитираната по-горе тема не е с вярна информация, защото пластината отново е за американски и европейски стандарт на светене. Има и фарове с възможност за ляв и десен волан, но съм виждал основно на фарове за СААБ и Волво подобни екстри.
европейски стандарт

американски стандарт след преместване на пластината

европейски стандарт от далече-отляво и дясно се виждат палчетата с които се мести пластината. Може да се мести и при монтиран на автомобила фар, като се махне маншона на късите и се бръкне с пръст покрай рефлектора на лупата.

американски стандарт от далече

фара отпред - това е за В5.5 (не за В5)!

фара сниман отзад, белите водачи се разбиват след време и фара трепери

- pavel1828
- Автомобил: vw Passat b 5.5
- Двигател: AVB 2001
Ето и малко снимки.http://pavel1828.snimka.bg/automobiles/lupi-za-pasat-b5-5.812477
пп.Ако на някой му трябват лупи за пасат б5.5(или някакви части за фар от от б5.5) да свирка.
пп.Ако на някой му трябват лупи за пасат б5.5(или някакви части за фар от от б5.5) да свирка.
- ACURA_Sport
- Двигател:
DoH_KuXoT ,много ти благодаря.Ето от такова обяснение имах нужда.Отивам да го чопля :) 

да споделиш резултата после
Добре си дошъл и в тази тема.
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=384863
Обсъждат се интересни неща и всеки споделя какво е чоплил, може да споделиш инфо и там като преместиш пластините.

Добре си дошъл и в тази тема.
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=384863
Обсъждат се интересни неща и всеки споделя какво е чоплил, може да споделиш инфо и там като преместиш пластините.
Последна промяна от DoH_KuXoT на Нед 06 апр 2014 19:08, променено общо 1 път.
- ACURA_Sport
- Двигател:
DoH_KuXoT ,страшна работа.За 5 минути! Стана бонбон.Много ти благодаря.След 5 месеца разпитване...............НАЙ-НА КРАЯ!!!