Б5 проблем с ключа за секретните болтове

Техническа и сервизна информация за Passat
NikoDeris
Автомобил:
Двигател:

Б5 проблем с ключа за секретните болтове

Мнениеот NikoDeris » Сря 11 юни 2014 6:39

Здравейте на всички!Имам проблем ,който не мога да разреша сам!След смяна на накладки и задни Амортисьори,"специалистите" в сервиза са ми поразили ключа за секретните болтове!Най-лошото е,че констатирах това,две години по-късно,когато се наложи да сменя спукана гума!!!От други хора,разбрах че принципно във всеки комплект,се прилагат по два такива ключа,но аз имам само този!Не знам марката,но имам някакъв номер,който може да бъде полезен!Само да вметна,че не мога да намеря такъв модел нито в Интернет магазини,нито в местните Авто морги,повечето хора ми казват че за 1-ви път виждат подобен!Та,номера на ключа е "926S",ще добавя снимка довечера!Ако някой от вас има подобен или може да намери,ще се отблагодаря!Принципно ми трябва само да сваля старите болтове и да ги сменя с нови,защото ако недай боже спукам пак гума си оставам на пътя!!!Не живея в България,но си идвам следващия месец,така че се надявам на помощ!Пасата ми е модел 1.8 Т,1997-ма с фабрични лети джанти,ако не греша се води Б5!

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Re: Проблем с ключа за секретните болтове!!!

Мнениеот samo_pechka » Сря 11 юни 2014 7:29

Порових и аз , че навремето го ядох един такъв проблем . Според търсачката ми излиза Sprint 926 , но странно защо ми изкарва гайки . Инак предложения http://www.amazon.de/s/ref=sr_pg_2?rh=i%3Aaps%2Ck%3ASprint+926&page=2&keywords=Sprint+926&ie=UTF8&qid=1402463782 само дето няма тип 926 , а когато разрових - излизат гайки...

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с ключа за секретните болтове!!!

Мнениеот DoH_KuXoT » Сря 11 юни 2014 7:37

дай снимка, аз имам 3 вида ключове и няколко пъти съм помагал на колеги да си свалят секретите, даже единия колега ми подари 4-те болта и направихме комплект, мога да ти ги подаря ако успеем да свалим твоите да не караш без секрети :th_up

NikoDeris
Автомобил:
Двигател:

Re: Б5 проблем с ключа за секретните болтове

Мнениеот NikoDeris » Сря 11 юни 2014 20:22

Така,ето снимки на въпросния "вредител"!Разгледах линка,но нещо не мога да открия номера,който търся!Ще погледна отново!
Дано да имаш същия,че иначе съм здраво с двата крака вътре :D Само да вметна,че правих опит да слагам,нови два ..........ще ги нарека чопове(не знам точната дума),но се кривят!!!

NikoDeris
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NikoDeris » Чет 12 юни 2014 6:03

Явно не мога да добавя снимка успешно.........прекалено голям размер са!!!Ако имате Фейсбук,за снимка ме потърсете на Лични и ще мога да пратя!Другия вариант е да кажете как да намаля размера на снимката за да я кача тук! :confused
Името ми във Фейса е Niko Deris(Nikolay Nedyalkov) или тук на лични,ако има опция за качване на по-голям размер снимки!!!
Иначе вчера намерих един ключ от Опел,на който ако се махне единия чоп,може и да стане,но съм малко скептичен!Имам подозрения,че във въпросния сервиз,са ми поразили оригиналния ключ и са ми сложили,някакъв какъв да е,който уж пасва горе-долу!В крайна сметка вината си е и моя,да съм гледал редовно оборудването,така можеше да реагирам много по-рано,но......как да е,ще ми е за урок :)

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Чет 12 юни 2014 14:30

Paint :arrow Image :arrow strech/screw намялваш от 100% на 50% двете редчета , сейваш и качваш. Ако не стана намаляваш на 40% и т.н. докато стане, не знам колко са ти големи снимките.

NikoDeris
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NikoDeris » Чет 12 юни 2014 17:04

Мерси много,сега се получи,но въпреки всичко не се виждат много добре!Сега нямам време да ги пипна,че Фитнеса зове,но по-късно ще гледам да я свърша и тая работа!
Прикачени файлове
DSC00076.JPG
DSC00076.JPG

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Пет 13 юни 2014 10:19

това не е оригинален, ключ не мога да помогна , моите са съвсем различни. Успех

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 13 юни 2014 12:50

Koлега направи снимка как стои секрета на джантата. Тогава идеи.
С тази плоска глава май единствено електрожена ще оправи нещата.

NikoDeris
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NikoDeris » Съб 14 юни 2014 11:03

ДА,знам че не е оригиналния,явно съм пропуснал да го спомена!В калъфа на болтовете имам останал накрайник на оригиналните,който е съвсем различен и не използван!Явно някой е направил размяна,но кой може само да гадая!
Нещо идеята Електрожен не ми се нрави особено много,а и съм професионален заварчик,което още повече ме кара да мисля,че е неприемливо!Мислех си,като крайна мярка да пробвам с разпробиване на един от болтовете и да видя какво ще излезе,но честно казано ме е страх да не направя по-голяма беля!Остана ми една опция с подобен ключ,но трябва да махна единия от чоповете!Благодаря ви за вниманието и желанието да помогнете!Ще го мисля! :)

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 16 юни 2014 10:38

Преди да правиш опити за развиване намери здрав кръст клюи тръба, или динамометричн ключ и здрави камъни и натегни останалите болтове. Чуки с подходящо фи малко бой по "секретния" за да отлепи, едва тогава опити за развиване.
Вариант е да пробиеш намериш подходящо фи обхващащо главата на секретния. На колонна бормашина разпробиваш това ф с 2 отвора 4-4,5мм пр. на 180 гр. Изпоилзваш това фи за водач и рапробиваш секретния. Намираш закалено ф 4-4,5 мм-режеш 2 щифта и набиваш в ключа и отворите на секретния.
Моли се да не са ти затягали секретните с гайковерт, че..... :horror

NikoDeris
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NikoDeris » Чет 19 юни 2014 20:54

DSC00077.JPG
Здравейте отново!Вече,спокойно мога да кажа,че всичко това е история!Реши се проблема,но както винаги трябваше и да се намеси 2-ри човек :mhihi
Бил съм на прав път,само не съм преценил,че щифтовете трябва да са по къси и да разпробия допълнително ключа!Споделям две снимки на ремонтирания ключ и на единия от болтовете,ако някой проявява интерес с радост ще ги подаря или ако някой от вас разбере за подобен проблем при друг човек със същите болтове,да го насочи насам!Ще съм в БГ след 20-ти юли за 5 седмици!Също така имам и втори,оригинален ключ,който и да искам не мога да използвам,ще снимам и него и ще кача снимката!Имам и трети ключ,подобен на този,който беше ремонтиран,само че друг модел(4-тия щифт е много близо до 3-тия),пиша го,като ориентир само,ще кача снимка и на него!От цялата работа,не искам да чуя повече за секретни болтове или както ги наричат тук ANTIVOL!Още веднъж,благодаря на всички,който имаха желание да помогнат,ако мога да бъда полезен,насреща съм!
Прикачени файлове
DSC00076.JPG

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Чет 19 юни 2014 21:12

професионална работа :th_up

NikoDeris
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NikoDeris » Пон 23 юни 2014 20:25

DSC00074.JPG
С малко закъснение и обещаната снимка на другите два ключа!Ако има интерес някой,да пише на лични или да ми пише във Фейсбук(в по-горен отговор,съм дал ориентир)

Върни се в “Passat”