Passat Б5 98 г проблем с ABS
Passat Б5 98 г проблем с ABS
Здравейте колеги, имам проблем с ABS. Светва ми заедно с червен удивителен и три звукови сигнала, точно като дам на контакт, но не е всеки път, а често. Закачих я колата на компютър точно като ми светеше, но компютъра не откри никакви грешки и показа че всички системи са ОК. Четох доста из форума и се чудя дали е от блока на ABS-а, но тогава можеби щеше да излезе на компа някаква грешка, или да е от ниско напрежение на акумулатора, но тогава след като запаля би трябвало ва изгасне ABS-а...какъв може да е проблема??? Благодаря Ви предварително.
- vlladii
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Passat Б5 98 г проблем с ABS
Колега опитай да влезеш само в блока на АБС-са като ти светне удивителната и АБС лампата. Ако не можеш да прочетеш тогава този блок и неговите живи данни значи блока е за ремонт.
- dimovip
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR
На моя пасат ми правеше такива магарии.Паля колата и ми светват лампите.Като намяла почти до спряло положение педала ме рита в крака.На компа не даде грешки но един майстор ми каза, че датчиците са на шенкела, наби ги малко и всичко се оправи.Просто от дупките се били размествали.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, какво разбираш под "като дам на контакт"? Имаш предвид при палене, т.е. като е на стартер или само на контакт без да завърти стартера. Ако е когато палиш, акумулатор!!!
Реших си проблема с нов АВС блок от моргата
Благодаря на всички за мненията и съветите.