Здравейте, имам vw passat b3 1991г.1,8 моно инжекция 90 кс. Не беше пален 2 години! Вчера го запалихме запали от първият път ,но след 2-3 минути работа и пушък светна лампата на водата. Има вода в разширителният съд температурата не се вдигна ,но лампата светна. Загасихме го след което пипнах маркучите който. отиват към радиатора ,но те няха студени освен на едно място точно преди тройника с двата датчика. До колкото видях в разширителният съд водата не се върти.
Имам 2 въпроса: Някой знае ли от какво е проблема ? Има ли възможност да е заминало нещо по двигатела ? Благодаря предварително !

passat b3 1991г.1,8 90 к.с. проблем с охладителна система
- Samuil69
- Автомобил:
- Двигател:
passat b3 1991г.1,8 90 к.с. проблем с охладителна система
Последна промяна от Samuil69 на Сря 06 авг 2014 17:16, променено общо 1 път.
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Re: Vw passat B3 проблем с охладителна система
Проверете тънкия маркуч който влиза в казанчето да не е запушен. Може датчика да е прецакан и затова да мига постоянно.
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Passat B3 проблем с охладителна система Помощ!
долейте вода
- Samuil69
- Автомобил:
- Двигател:
Долях запалих и отново след 2-3 минути светна лампата възможно ли е да е от термостатът?
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
колега за 2-3 минути не може да дигне температура ...вероятно датчика ти дава грешни данни...
- jabre
- Автомобил: vw passat 35i vw golf mk1 1979
- Двигател: AAZ 1992
проблема е внутре в таблото, сщо беше и при мен, ще търсим снимка да ти покажам кондензатора кои го прави тиа проблем. Това е проблем на 80% пасат б3.
Като свалиш табло, на зелена плочка на горна дясна страна със болт е кондензатор.
Като свалиш табло, на зелена плочка на горна дясна страна със болт е кондензатор.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Съгласен с колегата jabre, на един приятел доста табла сменихме, комбинирахме едно с друго и все тоя номер.
Въпреки това обаче колегата да провери тънкото маркуче което влиза в разширителния съд както е посъветван вече, че ако не върти водата може съда да остава празен, а и ще изтрещи някой маркуч заради високото налягане
Въпреки това обаче колегата да провери тънкото маркуче което влиза в разширителния съд както е посъветван вече, че ако не върти водата може съда да остава празен, а и ще изтрещи някой маркуч заради високото налягане
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
не е кондензатор а стабилизатор на напрежение -10волта....и ако проблоема е в него то в 99% от случаите не показва температура а не както е в момента -висока температура...после за да светва лампата а да не показва стрелковия уред вероятно не работи самия стрелкови уред или е ниско нивото на антифриза ако разбира се колата има такава индикация...обаче впредвид на това че толкова бързо показва висока температура само за няколко минути то проблема за мен е в грешни показания на датчика за температура....
- К.Одаджийски
- VW експерт
Тия дето ги сменяхме като дадеш на контакт десетина секунди не се случва нищо след което се размигва лампата за водата, след което стрелката тръгва нагоре и удря максимума и това само на контакт, същия номер и ако запалиш двигателя. Сменяхме само уредите за водата и горивото, после цялото табло, накрая извадихме стабилизатора от един уред и го насадихме в друг, пушека беше все едно сме запалили индиански огън. От експериментите вече не останаха табла като хората, та се наложи на табло с оборотомер да монтираме уреди без ел.часовник от обикновено табло което си е с часовник със стрелки. За кратко обаче беше цялата работа, около месец и пак взе да прави същия номер. Намерихме още едно табло с оборотомер свалено от работеща кола, но различно от другите 3 които имахме /с твърда платка и уредите се хващат за нея посредством едни контактни шишове под тях/ И това табло същата работа, вдига температурата и свети лампата за водата. Сложихме пето табло с ел. километраж и мфа и то даде същите симптоми. Вече стигайки до извода че нещо по инсталацията на колата не е както трябва, наредих 28 пиновата букса към двете букси на бушониерата, смених оригиналната и нещата си дойдоха на мястото. Какво се беше съсипало обаче нямам никаква идея, старата инсталация беше от минимума 13 кабела мисля, без никакви екстри
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
не зная какво не е било наред при вас...то и вие не знаете какво точно сте правили....аз съм го запоявал този стабилизатор...дори съм сменил оригиналния с 7810 заради неработещи или по скоро променливи показания на уредите...но имах следния случай както си карам и за 5 секунди срелката стремглаво качва 120 градуса със светеща лампа...на другия ден същото ...оказа се прецакан датчик....дори от високото показание на стрелковия уред на температурата (биметална пластина с нагревател която се огъва) се беше откачила стрелката и спря да показва ...това моят личен опит...затова споделям него...от запушен тънък маркуч при мен не загрвяше а губеше антифриз по 300грама на 50км градско каране....
- Samuil69
- Автомобил:
- Двигател:
Re: passat b3 1991г.1,8 90 к.с. проблем с охладителна сист
Благодаря ви много на всички ще видя таблото и маркуча.
P.S.Ще пиша какво съм открил като проблем !
P.S.Ще пиша какво съм открил като проблем !
- Samuil69
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте,
Проверих тръбичката оказа се чиста
Запалих след което лампичката не светна, но температурата се покачваше много бавно водата почна да се върти, но при 80градуса се включи вентилатора термостатът отвори а бензиномера не помръдна а има бензин.
Възможно ли е да е някой датчик или да е от самото табло ?
Проверих тръбичката оказа се чиста
Запалих след което лампичката не светна, но температурата се покачваше много бавно водата почна да се върти, но при 80градуса се включи вентилатора термостатът отвори а бензиномера не помръдна а има бензин.
Възможно ли е да е някой датчик или да е от самото табло ?
- К.Одаджийски
- VW експерт
Провери ли дали като си развалял таблото случайно не си бутнал стрелката под колчето дето се подпира
- Samuil69
- Автомобил:
- Двигател:
Проверих,но не съм имам чувството че е от поплавъкът а това за температурата че е от някой датчик или термостат.
Възможно ли е да е някой от тези неща ?
Възможно ли е да е някой от тези неща ?