Б5 - загуба на спирачна течност - Решено !!!

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Б5 - загуба на спирачна течност - Решено !!!

Мнениеот bobcho » Пет 04 май 2007 9:09

Един приятел има Пасат Б5 99' 1.9 AJM проблема е, че му се губи спирачна течност.Няма видими течове по системата.Последствията от загубата са пропадане на съединител.

Някой ако е имал подобен проблем да сподели какво е било решението.

Последна промяна от bobcho на Съб 05 май 2007 18:40, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пет 04 май 2007 9:13

може да не е загуба а помпи на съединителя.
ако все пак губи от казанчето->долната помпа тече в кожуха на скоростите и затова не се вижда.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пет 04 май 2007 9:33

При мен се беше пукнала завалцовката на една от тръбичките, влизащи в помпата на ABS-а. Но се виждаше как един глух отвор в средата беше пълен с течност. Смених си тръбичката с такава от Голф 2, мисля - е, малко е по-дълга, но с 1-2 навивки стана.

Потребителски аватар
bobcho

Мнениеот bobcho » Пет 04 май 2007 9:39

Сега огледах колата и забелязах, че наистина проблема е от долната помпа.Успях да я достигна с ръка и цялата е в спирачна течност.И аз се зачудих защо не е имало течове в гаража му, но Васко вече е отговорил на въпроса.

Следващия ми въпрос е ... цената на такава помпа.Ако някой има представа колко е да напише.

Благодаря !

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пет 04 май 2007 10:15

За липсата на течове по пода на гаража може да е "виновна" кората под двигателя. Цена (при "мой човек", в Търговище) - 99,60 лв. на Lockheed

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 04 май 2007 12:28

Тея течове там са много коварни защото вътре се върти маховика и каквото изтече се разпръсква на много ситни капчици по цялата камбана (така се нарича по майсторски предната част на кожуха на ск. кутия) и дефакто не се стича на едно място за да се събере достатъчно и да прокапе.
А няма ли проблеми със самия съединител (спир теяност е мазна и ако му е попаднала по феродото може да му приплъзва)?
Успех с ремонта!

Потребителски аватар
bobcho

Мнениеот bobcho » Съб 05 май 2007 18:40

Проблема не беше от помпата, а от този щуцер, който свързва помпата и тръбичката ( скицирал съм го на Paint ):

Изображение

Като тръгнах да свалям помпата и забелязах, че по шестограма на този щуцер има пукнатини ( беше се спукал по дължина почти от всички страни ).Към помпата той се държи със шплент , а от другата страна се затяга тръбичката.Стана ясно, че от него се е получил теча.Отидохме в Ауто + и там ни казаха, че като отделна част не се продава.Може да се купи само в комплект с тръбичката и маркуча до горната помпа за скромната цена от 160 лв. ( с поръчка от Юнито ).Тръгнахме по морги, но в монтанските няма части за Пасат Б5 и Ауди А4.
Проблема се реши при стругар.Намерихме шестограм 14 ( бронз ) и за 20 мин. щуцера беше готов срещу 5 лева.Монтирахме го и работата заспа :).

Не можах да повярвам, че помпата ( доланата ) е пластмасова :shock

Ремонта го правихме " на крик".Най-добре е на подемник, защото иначе ти капе спирачна течност по дрехите и лицето.

Благодаря на колегите за отговорите :)

Върни се в “Passat”