не мога да изкарам карето от полуоската някой запознат с това може ли да ми каже как става пасат б5 външно каре
- Радо Пеев
- Автомобил: Vw Golf MK3
- Двигател: ABF 2.0 16v GTI
пасат б5 външно каре
Здравейте колеги
хванах се да сменям маншона на външното каре на пасат б5 1.9TDI 110к.с. АFN мотор обаче стигнах малко до задънена улица
не мога да изкарам карето от полуоската някой запознат с това може ли да ми каже как става
благодаря предварително
не мога да изкарам карето от полуоската някой запознат с това може ли да ми каже как става - BRANDENBURG
- Автомобил:
- Двигател:
Re: външно каре на пасат б5
След като си развил големия болт и си извадил карето от шлиците измакни стария маншон напред и позабърши грестта и зад карето ще видиш еднапласмасова втулка коносовидна,една шаиба и най накрая една зегер шайба махаш я и чукаш по карето с чук и то излиза.Това е нее сложно
И без да я махаш, с повече чукане пак става. Има доста писано в този и в руския форуми. Аз така си ги махнах моите, друг е въпросът, че упражнението сякаш беше безмислено за мен - нямаше следи да са разбити, още си тракат въпреки, че ги размених.
А, сетих се още нещо, ако имаш къде да си хванеш полуоската неподвижно можеш да завиеш големия болт и да започнеш да го натягаш, от силата ще си изкочи само.
А, сетих се още нещо, ако имаш къде да си хванеш полуоската неподвижно можеш да завиеш големия болт и да започнеш да го натягаш, от силата ще си изкочи само.
- BRANDENBURG
- Автомобил:
- Двигател:
Toи иска само да смени маншона.
- Радо Пеев
Мерси мн за информацията,че направо... подивях докато го изкарам и вкарам тов каре
- BRANDENBURG
- Автомобил:
- Двигател:
Готово ли е колега .
- plamen_iv
- Автомобил:
- Двигател:
"А, сетих се още нещо, ако имаш къде да си хванеш полуоската неподвижно можеш да завиеш големия болт и да започнеш да го натягаш, от силата ще си изкочи само.[/quote]"
Това е начина колега, не чукай по карето!Не е необходимо да я вадиш,става на место с болта,като го навиеш докато се откопчее карето!
Това е начина колега, не чукай по карето!Не е необходимо да я вадиш,става на место с болта,като го навиеш докато се откопчее карето!
- Радо Пеев
мерси мн колеги колата вече е от давна готова
взе ми се акъла малко заради тоз маншон но вичко е ок вече

- BRANDENBURG
- Автомобил:
- Двигател:
Много мрасна работа е това,колега доса сам смявал около 5пъти на различни коли.
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Колеги...помогнете и дайте някой линк към тема как се сменят маншоните на външното каре на Б5. Добре ще е и картинки да има. Никога не съм сменял, за първи път ми е и искам като се захвана да съм подготвен. По нагоре в тая тема е описано горе долу, но не е стъпка по стъкпа. Например кога се навива болта за да излезе карето...когато е свален диска или преди това и т.н. Рових се из руския форум ама не се справям нещо...нищо не откривам 
- Радо Пеев
1-во отхлабваш болта на полуоската който е завит в самата нея, после махаш шенкела встрани като развиеш долни или горни носачи.Карето се избива с чук за да прескочи зегера на полуоската.След като смениш маншона по обратния ред сглобяваш 
-
gancho
- Автомобил:
- Двигател:
izperkal` написа:1-во отхлабваш болта на полуоската който е завит в самата нея, после махаш шенкела встрани като развиеш долни или горни носачи.Карето се избива с чук за да прескочи зегера на полуоската.След като смениш маншона по обратния ред сглобяваш
А за да не биеш с чука ,щото е малко неудобно и може да нараниш нещо използвай БОЛТА!.При извадено каре с полуоска от главината навий същия болт в карето-той опира в челото на самата полуоска вътре и елегантно излиза карето
.По сервизите бият с чука щото не им пука за колите,а и спестяват времето за навиване и отвиване на болта-1мин.
.При сглобяване ползваш чука неизбежно,но е по-удобно и риска е по-малък.
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Бре...товя главина с какъв имбус се отвива...ходих в няколко магазина ама не мога да намеря такъв голям
. Чудя се дали мога да го приспособя някак си. 
. Чудя се дали мога да го приспособя някак си. -
gancho
- Автомобил:
- Двигател:
drago_tr написа:Бре...товя главина с какъв имбус се отвива...ходих в няколко магазина ама не мога да намеря такъв голям. Чудя се дали мога да го приспособя някак си.
№ 17 мисля, че беше, в Мосю Бриколаж има и е як!