Пасат Б3 1.8 75коня каква е нормалната температура на водата
Пасат Б3 1.8 75коня каква е нормалната температура на водата
Каква е нормалната температура на водата Пасат Б3 1.8 75коня
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Каква е нормалната температура на водата Пасат Б3 1.8 75
Каквато и на всички други VW - 90*С
Както и на повечето познати ми автомобили.
И не вярвай на уреда на таблото - премери я с термометър !
Както и на повечето познати ми автомобили.
И не вярвай на уреда на таблото - премери я с термометър !
Мисля че уреда е добре но термостата е за смяна защото от доста време насам забелязвам че е студена примерно 90 само лятото като качвам Шипка иначе 80
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
При показание 80*, ако говорим за извънградско, не бих се притеснил особенно.
Още повече, че масово пазара е наводнен с ментета, дето не е ясно при каква температура отварят.
Аз лично бих оставил смяната за по-топло и приятно за работа време.
Още повече, че масово пазара е наводнен с ментета, дето не е ясно при каква температура отварят.
Аз лично бих оставил смяната за по-топло и приятно за работа време.
А каква марка термостат можете да ми предложите които не са менте
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Ако ти се дават повече от 15-20лв може да звъннеш в Порше да попиташ за цена на оригинален.
Аз съм с Wahler,Behr също стават,говоря от моя опит.
Аз съм с Wahler,Behr също стават,говоря от моя опит.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат Б3 1.8 75коня каква е нормалната температура на во
При мене дали защото карам на газ, и при предната ми кола температурата която ми държат колите е между 50 и 70 градуса. 80-90 градуса вдига само в най-големите жеги и ако съм забравил да долея вода. 90 градуса е дигал пасата веднъж в Ришки проход юли месец при 35 градуса жега. Карах пежо 306 на бензин до София и обратно 1.4 70 и няколко коня веднъж там след Ябланица на отиване дето почва магистралата ми вдигна до 100 че я олабих малко по инерция да спадне до 90. През целия път си поддържа колата 90 градуса бетон закована стрелката. Моите коли, които само на газ съм и си ги карам все са 50-70 градуса в този диапазон. И сеата и сега Пасат Б3 90 коня 1.8 моно инжекция едни и същи двигатели. Има ли по-голям наклон и олабя ли я и пада на 50 градуса, иначе ако я напъна със 140-150 км в час на баир тогава вдига 80-85 градуса. Мисля си че и газта защото постъпва студена има принос за охлаждането на двигателя до известна степен. И затова сигурно колата на газ държи по-ниска работна температура на двигателя. Карам предимно къс разстояния в града и не сварва да загрее от 3-5 км но това не мисля че е единствен фактор. извън градско пак е било така и лятото. Иначе като вляза в града от извън градско и ако карам 5-10 мин градско на 2-ра 3-та из дупки и 1-ва включвам преди да спра пред блока и като спра се чува как перката ми работи 2-3 минути и охлажда двигателя.
- swir4o
- Автомобил: VW Passat Variant Pacific
- Двигател: 1.8 ADZ
Изправния мотор държи 90 градуса независимо на какво и кога я караш колата.
Радо го е написал по- горе...
Радо го е написал по- горе...
-
- Автомобил:
- Двигател:
по тази логика колите са ми неизправни и предната и тази сега.
Старата гореше 8 извънградско, 14 градско летните месеци, зимните 16 градско - 2-3 км разстояния и гасене. палене директно на газ.
Пасата гори 10 извън града със скорости 120-140 км/час, и 13,5 в града. палене само на газ и тръгване след 30-40 та секунда след запалването. Термостатите и на двете ми коли си включват когато трябва на 75-80 градуса по показания на стрелката. или някъде към 85 не следя с точност. На сеата му смених свещите още като го купих, на пасата още не съм ги сменил но трябва ги сменя. Не смятам че те ще окажат голямо значение специално за температурата на двигателя, по-скоро ще окажат влияние върху паленето и разхода до някъде.
П.П: Затова следващата ми кола старичка или новичка ще е дизел. Той поне винаги си държи 90 градуса докат го палнеш и непа проблеми при сутрешни паления като газта при -15 -20 градуса, освен ако не е прецакана и нафтата, и помпата и свещите подгряващите.
Споделих моите наблюдения над моите коли от 2011 година септември месец от както карам кола карам само на газ и това ми е направило впечатление за 3 години каране на газ. Споделям щото човека пита за нормална температура на водата.

Старата гореше 8 извънградско, 14 градско летните месеци, зимните 16 градско - 2-3 км разстояния и гасене. палене директно на газ.
Пасата гори 10 извън града със скорости 120-140 км/час, и 13,5 в града. палене само на газ и тръгване след 30-40 та секунда след запалването. Термостатите и на двете ми коли си включват когато трябва на 75-80 градуса по показания на стрелката. или някъде към 85 не следя с точност. На сеата му смених свещите още като го купих, на пасата още не съм ги сменил но трябва ги сменя. Не смятам че те ще окажат голямо значение специално за температурата на двигателя, по-скоро ще окажат влияние върху паленето и разхода до някъде.

П.П: Затова следващата ми кола старичка или новичка ще е дизел. Той поне винаги си държи 90 градуса докат го палнеш и непа проблеми при сутрешни паления като газта при -15 -20 градуса, освен ако не е прецакана и нафтата, и помпата и свещите подгряващите.

Споделих моите наблюдения над моите коли от 2011 година септември месец от както карам кола карам само на газ и това ми е направило впечатление за 3 години каране на газ. Споделям щото човека пита за нормална температура на водата.

- krasio00o
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR 1998
Моята Б5-ца карам от 2 години с термостат Gates за 9 лв.Зима,лято стрелката седи като закована на 90 градуса.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
stoyan0304 написа:по тази логика колите са ми неизправни и предната и тази сега.![]()
Старата гореше .....
Няма значение колко са ти горили колите, ставаше въпрос за нормална температура на двигателя, а вече за пореден път се споменава 90 градуса и това е, зависи все пак от вида термостат и датчици, защото аз примерно съм сложил термостат който започва да отваря на 84 градуса, вместо стандартните за фолксваген термостати на 87 градуса и сега при продължително спускане държи стабилно около градусите на термостата по уред или около 80 градуса, на равен път и на изкачване държи 90 градуса, пак по уреда на таблото.
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Сигурно съм го писал поне 5 пъти, обаче ще го напиша пак. При изправна СИСТЕМА, температурата трябва да е 89-90 градуса. Карам с термостат на Behr, купен за 18 лева преди 6 години. Зиме, лете, нагоре, надолу, с климатик, без,по инерция, на скорост колата държи точно 89 градуса. Пържил съм я и със 140-50 км/ч, температурата не мръдва. 

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Wahler или Behr - едни и същи са, добри са.
Само не вземай Vernet - неща по охлаждането от тази марка като термостати и датчици не стават за нищо.
Само не вземай Vernet - неща по охлаждането от тази марка като термостати и датчици не стават за нищо.
- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
Предната ми кола (Голф 3 АБУ) на газ се държеше като на колегата, отворил темата- температурата варираше 75-90 градуса. Особено при спускане по наклон изстиваше стабилно. Случвало ми се е и да загрее до 100 градуса. Когато се случи нещо такова за мен най-бързата проверка си остава тази с пипането на долния маркуч на радиатора- ако температурата е над 90 градуса и се покачва, а маркуча е студен, то термостата е за коша. И обратно- при необичайно ниска температура по показания на таблото и топъл маркуч термостата пак е заминал. Защото все пак както казаха и някои колеги не трябва да им вярваме толкова на уредите и датчиците.
Относно мнението на колегата, че дизелите държат температурата по-стабилна, донякъде бих се съгласил, но и загряват до оптимална температура една идея по- бавно. И при дизела и при бензина е важно термостата да отваря навреме, както и да работи перката за охлаждане иначе
Относно мнението на колегата, че дизелите държат температурата по-стабилна, донякъде бих се съгласил, но и загряват до оптимална температура една идея по- бавно. И при дизела и при бензина е важно термостата да отваря навреме, както и да работи перката за охлаждане иначе

- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Термостата на АБУ му е маиката
колегата по горе ти е казал как се проверява,температурата по уреда на таблото не е мн точна ориентировъчна е деистваи

колегата по горе ти е казал как се проверява,температурата по уреда на таблото не е мн точна ориентировъчна е деистваи