Пасат Б5 1.9 ТДИ 110к. 1997г. Няколко проблема

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
MoonLight
Автомобил: Volkswagen Passat B5
Двигател: 1.9 TDI AFN

Пасат Б5 1.9 ТДИ 110к. 1997г. Няколко проблема

Мнениеот MoonLight » Вто 25 ное 2014 11:06

Здравейте, колеги. От няколко месеца съм собственик на споменатия в заглавието екземпляр и ме измъчват няколко проблема. Да започнем с таблото - значи, би трябвало при пускане на фаровете да си светне и го прави, но не винаги... Ако не светне с фаровете, при натискане на който и да е бутон на СД-то светва, но някакси по-слабо от нормалното и не работи регулацията за сила на светенето. Друг проблем е един дразнещ шум подобен на тракане от шофьорската врата, който се чува само на място или при минимална скорост. Възможната причина за проблема може би е леко увисване на вратата, но не съм сигурен и не знам как точно трябва да се повдигне без да се повреди... И стигаме до най-сериозния проблем: обслужих я преди 1500км (масло,ремъци,ролки,филтри,водна помпа и антифриз), и вчера ми светна лампичката за антифриза... :eek Маслото също е намаляло и е почти до минимума. Интересен факт е, че при отварянето на казанчето за антифриза има доста силно налягане... Казаха ми, че е много възможно да е от гарнитурата на главата, но при студен и при загрял двигател няма издуване и свиване на маркуча (не знам точно как се нарича). Друг вариант за който ми казаха е, че имам въздух в системата и изглежда е така, но нормално ли е да губи толкова сериозно количество антифриз и масло заради това? И дали не е това с въздуха в комбинация с теч... , видимо не се вижда да тече от някъде и загубата мисля че се получава само когато колата е в движение. При тази загуба на антифриз още по странното е, че колата не вдига повече от 60-70 градуса (гледам температурата,която изписва на таблото), а при пускане на парното на голяма степен, температурата пада почти до минимума. Замислям се за смяна на термостат, но дали проблема с антифриза не води и до проблема с температурата... Не знам какво да правя, помощ... :gruebel

П.С. Подгряването на шофьорската седалка също отказа онзи ден, а другата си работи...
П.С. 2 : В последствие видях, че има отделна тема за дизели, за което се извинявам..

Volkswangel
Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
Двигател: 2015

Re: Пасат Б5 1.9 ТДИ 110к. 1997г. Няколко проблема

Мнениеот Volkswangel » Вто 25 ное 2014 16:59

Здравей колега. Първо що се отнася до осветлението на таблото - щом се влияе от бутоните на СД-то, изкарай му куплунга за захранването и виж какво се получава.Нещо май е пипано по тоците и е взето захранване от неправилното място или има някакви утечки.
Дрънченето на вратата го имам и аз и съм сигурен, че имам счупен водач на стъклото.
Щом маслото намалява без да има течове от семеринги и гарнитури, най-вероятно го гори и гумичките на клапаните са за смяна.
Сигурно имаш теч на антифриз отнякъде но не можеш да го констатираш.Обикновено се пукат пластмасовите щуцери на блока, но може и радиатора на парното нещо да пропуска. А това за тази температура 60*-70* сигурно термостата е блокирал.

Потребителски аватар
MoonLight
Автомобил: Volkswagen Passat B5
Двигател: 1.9 TDI AFN

Re: Пасат Б5 1.9 ТДИ 110к. 1997г. Няколко проблема

Мнениеот MoonLight » Вто 25 ное 2014 21:14

Благодаря :beer Утре мисля да поразгледаме за нещата, които си предложил :)

Върни се в “Passat”