пасат б5 , 1.8 , 125 кс - не загрява и няма парно
-
- Автомобил: PASAT B5 VARIANT
- Двигател: 1.8- 125 - ADR- 1999g.
пасат б5 , 1.8 , 125 кс - не загрява и няма парно
здравейте колеги доста се рових във форума и реших да постна тази тема понеже не намерих тема с проблеми като моите при двигател 1.8 125 кс газов инжекцион. Проблема ми е следния : на външна температура от около 3-5 градуса ,по време на движение в градски условия Пасата ми не иска да загрее и няма парно . като работи на място при 2000 оборота двигателя достига 90 гр. и парното горе доло бива . когато колата е загряла до 40-50 градуса пипам маркучите и забелязвам че този долния който от блока към радиатора е студен , а този който е от горна страна на радиатора е топъл . Течноста в разширителния съд също е студена. при загрял двигател вече на 70-80 градуса долния маркуч почва да загрява леко успорено стечноста . това ме навежда на мисълта че термостата може да не работи добре защото май отваря по рано , но въпреки това май си работи и отваря.и аз съм до тук
, чудя се какво да правя и какво може да е. направо си е ужас да карам така все едно съм на каруца . ма харча бензин и газ пък парно няма . ако някой може да менасочи на някаде , ще съм благодарен .

Re: пасат б5 , 1.8 , 125 кс - не загрява и няма парно
Здравей колега, спред мене термостат ти неработи как трябва, другият вариант може да имаш някакво запушване по системата, но ме навежда на термостат.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Колко ти е дълъг маршрута, нормално е първите няколко километра да нямаш парно.
-
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: 1.9 TDI AFN
Почти сигурен съм, че е термостат.
Не е термостат или по - скоро не е само термостат. Горният маркуч е топъл, долният и разширителния съд студени, значи термостатът държи и не отваря до определена температура. Обаче при движение температурата пада и няма грам парно ...
Проблемите според мен са няколко. Този двигател загрява страшно бързо, при работа на място дори и през зимата без проблеми трябва да достига 90о. Даже при избушен термостат трябва да ги качи, но малко по - бавно. Пробвай за колко време загрява на място до 90о и като ги постигне пипни входния и изходния маркуч на радиатора за парното.
Освен това провери нивото на антифриза и не е зле да направиш диагностика на климатроника.
Някакви проблеми с водната помпа? Успех и пиши като откриеш проблемите.
Проблемите според мен са няколко. Този двигател загрява страшно бързо, при работа на място дори и през зимата без проблеми трябва да достига 90о. Даже при избушен термостат трябва да ги качи, но малко по - бавно. Пробвай за колко време загрява на място до 90о и като ги постигне пипни входния и изходния маркуч на радиатора за парното.
Освен това провери нивото на антифриза и не е зле да направиш диагностика на климатроника.
Някакви проблеми с водната помпа? Успех и пиши като откриеш проблемите.
- gogaresko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Термостата е заминал, тоя филм го гледах миналия месец.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
gogaresko написа:Термостата е заминал, тоя филм го гледах миналия месец.

-
- Автомобил: PASAT B5 VARIANT
- Двигател: 1.8- 125 - ADR- 1999g.
колеги здравейте. не изключая да поздравя ако има и колешки , :) пробвах със загряването на място и на 2500 оборота загрява за 5-6 мин. от първи старт. на другия ден пробвах пак , обаче без да помагам с педала , имам предвид на 900 оборота. тази кола ще кажеш че е заровена във сняг и лед. едвааам едвамм мърда , и стига до 35-40 градуса и до там. като помогна с педала се оправя. водната помпа ми е на 20000км със смяната на ремъците и нея сменихме. Сега смятам да се насоча към термостата на първо време, като гледам вашите предложения. като го сменя ще ви пиша .дано да е малкия дявол и да излезе от него
. а между другото някой от вас знае ли на този двигател 1.8 - 125 кс , термостата дали е под хидравличната помпа
че всичко ми е наблъскано отгоре , и нищо не се вижда. искам да си го сменя сам ама няма условия , и ако е отдоло както си мисля , кой знае колко пари ще искат по сервзизите. благодаря предварително.

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
не е под хидравликата, лесен е за смяна.