Пасат Б4 реле номер 30 (е изписано въху него)

Техническа и сервизна информация за Passat
tupalka2
Автомобил:
Двигател:

Пасат Б4 реле номер 30 (е изписано въху него)

Мнениеот tupalka2 » Вто 07 окт 2008 16:51

хора, от известно време колата гасне странно. но след минута палиш без проблем, забелязвам като гасне пада оборотомера на 0 въпреки че колата е на скорост, след като изчакам малко чува се цъкане на реле и тога ако завъртя да запаля пали!!! смених релето за бензиновата помпа но ефект няма, забелЯзах че реле номер 30(така е изписано върху него с големи цифри) много загрява та да ви питам първо за какво е та тогава да го сменям, благодаря предварително
mod edit: gr_kanev

Последна промяна от tupalka2 на Вто 07 окт 2008 21:46, променено общо 3 пъти.

tupalka2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tupalka2 » Вто 07 окт 2008 21:43

Ами 95год В 4

Потребителски аватар
zdrash
Автомобил: Touareg 7P
Двигател: CVWA

Мнениеот zdrash » Пет 10 окт 2008 12:00

http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=37482&highlight=%F0%E5%EB%E5

виж тук кво пише

тва реле управлява инжекциона (поне примен)
или си го презапой или си купи ново
Успех

Потребителски аватар
volodya iliev
Автомобил: Passat B5
Двигател: APT 2000 4MOTION

Мнениеот volodya iliev » Пет 10 окт 2008 12:03

Здравей колега тъй като не си дал информация какъв ти е двигателя ще се опитам да позная вариантите са все пак два първият вариант е кода на двигателя да ти е 2Е-което ще рече 2000куб. 85кв. 115к.с инжекциона система дигифант производство на фолксваген другият вариант е щом казваш 1995год. на производство най вероятно е AGG-което ще рече 2000куб. 85кв. 115к.с инжекцона система сименс производство на бош но сега да премина по същество моят пасат е 1800куб. 82кв. 112к.с код на двигателя-РВ инжекциона система дигифант значи и при мен го има това реле за което ти питаш и се намира на позиция №3 в монтажният блок с релетата на горният ред реле №30 при мен то беше направило проблем колата започна да ми гасне по време на движение също имаше случай в който отивам до някаде спирам и гася след това когато реша да запаля не искаше да запали и аз както теб се съмнявах в релето което вкл. бензиновата помпа при мен то е с №80 и се намира на позиция №12 в монтажният блок с релетата на долният ред при теб може да е с №67 или №167 та взех друго реле за проба обаче се оказа,че проблема не е в него и моито реле за бензиновата помпа си е здраво.Една вечер когато тръгнах да вкарвам колата в гаража тя угасна и не искаше да запали имах също съмнения за датчика на хол който е вграден в дистрибуторната капачка но след като проверих и него установих ,че и той е здрав така стигнах до извода че се касае за загуба на захранването между електрония блок за управление на двигателя и веригата на помпата когато дадох за пореден път на контакт размърдах реле №30 и всичко си дойде на мястото и колата запали това реле служи за захранване на електроният блок на другият ден свалих въпросното реле и го разглобих установих че има лоша спойка презапоих я с поялника сглобих релето и го върнах на мястото му и мога да ти кажа,че до ден днешен колата вече не ми е гаснала така,че провери релето за лоши спойки и ако има такива ги презапой и мисля,че ще си решеш проблема дано съм ти бил полезен с изчерпателната информация.

ivan.mladenov
Автомобил:
Двигател:

Re: помогнете, в Пасат Б4 реле номер 30 (е изписано въху нег

Мнениеот ivan.mladenov » Нед 12 апр 2015 16:00

Здравейте,
Аз също имам този проблем, но вече сменям трето реле 30 и проблема си остава. Може ли да ми кажете къде другаде може да се корени проблема ?

П.П. Всички релета са закупени нови, а не от някоя автоморга.
П.П.2 Благодаря :)

Върни се в “Passat”