Пасат Б5.5 тропане на задни колела
- boqnkov
- Автомобил: Passat B 5.5
- Двигател: 1.9 TDI avf
Пасат Б5.5 тропане на задни колела
Здравейте, колеги! След смяна на дискове и накладки на четирите колела на колата отзад започна да се чува тропане (ясно и отчетливо (желязо в желязо)) при каране по паваж или малки неравности. В момента който натисна спирачката тропането изчезва. На какво може да се дължи този проблем? Потърсих подобна тема, но не открих... 

Re: Тропане на задни колела Пасат Б5.5
Има едни фиксатори, които трябва да държат накладката да не мърда. Случва се при по-евтините накладки да са хлабави и да потропват. Свали колелото и се опитай да ги разтегнеш малко.
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
От тях е най-вероятно ама няма смисъл да сваля колелата, да кара така те се наместват до няколко дена. Поне аз до сега винаги когато съм го имал тоя проблем се наместват сами.
- boqnkov
Благодаря за отговорите. За 6к да се бяха наместили вече...
Няма да се наместят. Това, което трябва да ги държи да не мърдат като не ги държи ..
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Не знам, такъв проблем от 2009 не съм имал с голфа. Тогава без да пипам каквото и да е се оправи(нямаше време и докат се наканя да ида на сервиз проблема изчезна). В момента единствения проблем с който се сбъсквам е че трябва редовно да си кривя предпазната ламарина на диска защото стърже и дразни.
- krraynov
- Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
- Двигател: CFGB 2012
- Контакти:
Погледни накладките къде в леглото (супорта) тропат - от тях е, свали ги и с един чук върху някоя релса наклепай за да се увеличи стъпалото за да влиза по-плътно в леглото на супорта и после с пила ако трябва изправи ръбовете където си правил механична обработка.
То не трябва много, около 0.5мм вероятно е... но иначе няма да спрат да тропат. И не е от щипките... колкото и да ги разтягаш няма да помогнат. Тоя филм съм го играл ...
То не трябва много, около 0.5мм вероятно е... но иначе няма да спрат да тропат. И не е от щипките... колкото и да ги разтягаш няма да помогнат. Тоя филм съм го играл ...
- boqnkov
Re: Пасат Б5.5 тропане на задни колела
Благодаря за отговорите, колеги! В събота и неделя ще се опитам да погледна и ще пиша резултата.