Passat b5.5 2002 AWX Обезвъздушаване на спирачките
- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
Passat b5.5 2002 AWX Обезвъздушаване на спирачките
Колеги, днес си смених предните спирачни маркучи, обаче не можах да ги обезвъздуша както трябва, педала ми стои мек, първо обезвъздушавах лявото от към шофьора и после дясното после пак лявото, но пак стои мек педала, задните не ги правех нищо, Трябва ли и тях, как се прави да стане както трябва, има ли поред кое колело или нещо от сорта? Правим го двамата с брата, аз отвивам, той натиска, аз завивам той отпуска и така, с прозрачна шлауфка потопена в шишенце което е наполовина пълно със спирачна течност за да не си вземе въздух, къде бъркам и не става?
преди да повторя на лявата гума, беше много мек, сега на средата, че и по долу някъде хваща и като напомпя и задържа педала плавно потъва на запалена кола, обезвъздушавъл съм две три коли без проблеми, къде бъркам тук?

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Passat b5.5 2002 AWX Обезвъздушаване на спирачките
Доколкото си спомням-бях чел,че са два спирачни кръга-предно-задно колело по диагонал. Може въздуха да е отишъл и назад.
Започни от задните.
Започни от задните.
- toraborat
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: ASZ 2002
Само съм чел, че е най-добре със съд под налягане, свързан с казанчето за спирачна течност, и вече последователността е различна, зависи от ABS модула. Ето пример http://forums.vwvortex.com/showthread.php?3184085-DIY-MK4-Brake-FLush 

- krraynov
- Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
- Двигател: CFGB 2012
- Контакти:
toraborat написа:най-добре със съд под налягане, свързан с казанчето за спирачна течност...
Точно така. Ръчкането с педала и обезвъдушаването като на Жигули-не води до желания резултат. По същия начин се сменя и спирачната течност- на всеки 2 години!
- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
Готово, стана, тъй като е плоско резервоарчето, не съм долял на време и си е взело въздух, отзад нямаше нужда даже, отпред излезна малко останал въздух и сега е на 6. Напротив и по този начин става след като са го писали в опътванета и го дават, че има 2 начина, този който аз направих и с под налягане.