Passat b5.5 2002 AWX Обезвъздушаване на спирачките

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Passat b5.5 2002 AWX Обезвъздушаване на спирачките

Мнениеот betaserk » Съб 13 юни 2015 21:06

Колеги, днес си смених предните спирачни маркучи, обаче не можах да ги обезвъздуша както трябва, педала ми стои мек, първо обезвъздушавах лявото от към шофьора и после дясното после пак лявото, но пак стои мек педала, задните не ги правех нищо, Трябва ли и тях, как се прави да стане както трябва, има ли поред кое колело или нещо от сорта? Правим го двамата с брата, аз отвивам, той натиска, аз завивам той отпуска и така, с прозрачна шлауфка потопена в шишенце което е наполовина пълно със спирачна течност за да не си вземе въздух, къде бъркам и не става? :gruebel преди да повторя на лявата гума, беше много мек, сега на средата, че и по долу някъде хваща и като напомпя и задържа педала плавно потъва на запалена кола, обезвъздушавъл съм две три коли без проблеми, къде бъркам тук?

gancho
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat b5.5 2002 AWX Обезвъздушаване на спирачките

Мнениеот gancho » Съб 13 юни 2015 21:17

Доколкото си спомням-бях чел,че са два спирачни кръга-предно-задно колело по диагонал. Може въздуха да е отишъл и назад.
Започни от задните.

Потребителски аватар
toraborat
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ 2002

Мнениеот toraborat » Съб 13 юни 2015 21:26

Само съм чел, че е най-добре със съд под налягане, свързан с казанчето за спирачна течност, и вече последователността е различна, зависи от ABS модула. Ето пример http://forums.vwvortex.com/showthread.php?3184085-DIY-MK4-Brake-FLush :love.vwclub

Потребителски аватар
krraynov
Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
Двигател: CFGB 2012
Контакти:

Мнениеот krraynov » Нед 14 юни 2015 15:37

toraborat написа:най-добре със съд под налягане, свързан с казанчето за спирачна течност...

Точно така. Ръчкането с педала и обезвъдушаването като на Жигули-не води до желания резултат. По същия начин се сменя и спирачната течност- на всеки 2 години!

Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Мнениеот betaserk » Нед 14 юни 2015 19:25

Готово, стана, тъй като е плоско резервоарчето, не съм долял на време и си е взело въздух, отзад нямаше нужда даже, отпред излезна малко останал въздух и сега е на 6. Напротив и по този начин става след като са го писали в опътванета и го дават, че има 2 начина, този който аз направих и с под налягане.

Върни се в “Passat”