Здравейте Колеги,
На Пасат Б7 1.4 тси 160 к.с. ръчна кутия.От около 15 000 км се появи едно тракане като стартирам колата или ако съм на светофар на място. Когато натисна педала на съединителя тракането изчезва, пусна ли го обратно трака. Най-добре се чува сега на студено зимата, в топлото е няколко идеи по недоловимо. Колата е на 2 години и 3 месеца, на 63000 км. В гаранция е, но ми се иска първо да дискутирам с вас какво може да е преди да ходя до Порше.
Поздрави!

Пасат Б7 1.4 тси тракане на място с натиснат съединител не трака
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: Пасат Б7 1.4 тси тракане на място с натиснат съединител не трака
Използвай гаранцията възможно най-бързо! 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Пружини на феродовия диск или самия демпферен маховик е проблема , от големия въртящ момент се разбиват пружините омекват и започва да ромоли.
Същия проблем в начална фаза го имам на рено меган 2 с 1.5 дци и другата година ще сменям притискател и феродов диск , по същия начин се чува слабо но в движение особено на 1 и 2 скорост при набиране или отпускане на педала на газта си ромоли , други проблеми не ми създава и дефакто може да те откара и десетки хиляди км без да се случи нещо по фрапиращо.
Щом колата е в гаранция си търси правата и то без да се бавиш защото като свърши гаранцията всичко си е за твоя сметка а смяната на демпфер е 4-цифрена сума започваща с 2 или 3 .
Същия проблем в начална фаза го имам на рено меган 2 с 1.5 дци и другата година ще сменям притискател и феродов диск , по същия начин се чува слабо но в движение особено на 1 и 2 скорост при набиране или отпускане на педала на газта си ромоли , други проблеми не ми създава и дефакто може да те откара и десетки хиляди км без да се случи нещо по фрапиращо.
Щом колата е в гаранция си търси правата и то без да се бавиш защото като свърши гаранцията всичко си е за твоя сметка а смяната на демпфер е 4-цифрена сума започваща с 2 или 3 .
А на място претриса ли ? Или само ромоли.
Последна промяна от hvp800 на Нед 18 дек 2016 21:37, променено общо 1 път.
- beboyan
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за съветите. На място не претриса, само това равномерно тракане/ромолене. На другата ми кола сеат леон 1.4 тси ръчна кутия смених съединителя и натискането на педала на съединителя сега е с три пъти по-малко усилие отколкото на пасата. В голямо задръстване левият ми крак отмалява от натискане.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
За смяна си е съединителят явно 

- курвата
- Автомобил: Polo + A3
- Двигател: ABF + AGU
- Контакти:
Румоленето най вероятно е от лагера на съединителя, съответно като натиснеш педала и млъква.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001

Последна промяна от Zdravko Zankov на Нед 18 дек 2016 20:53, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
То лагера работи точно когато педала е натиснат , когато не е лагера няма съприкосновение с диафрагмата така че едва ли е от него.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Прав си,нещо не съм прочел.
- beboyan
- Автомобил:
- Двигател:
В Порше юг казаха маховик.
- Pagemakerboy
- Автомобил: 2025 Audi Q8 50 TDI quattro
- Двигател:
Гаранционно го признаха, надявам се?
- beboyan
- Автомобил:
- Двигател:
Засега не го признаха. Уж не било от маховика, но не казаха от какво е. Ще чакам обаждане. Ако не получа пак ще ги търся все пак има още 2 години гаранция.
Намерих това
http://www.zf.com/brands/en_de/sachs/pr ... eel_1.html
Лош дизайн на ЗАКС. Не съм намерил засега дали са подобрили часта за да не се прецаква. Очевидно ще трябва да сменят съединител и маховик. Ако обаче това трябва да се прави на всеки 30 - 40 хил км, не знам къде ще му излезе края.
Намерих това
http://www.zf.com/brands/en_de/sachs/pr ... eel_1.html
Лош дизайн на ЗАКС. Не съм намерил засега дали са подобрили часта за да не се прецаква. Очевидно ще трябва да сменят съединител и маховик. Ако обаче това трябва да се прави на всеки 30 - 40 хил км, не знам къде ще му излезе края.
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Жалка картинка, че за какво е тази гаранция, за залъгване ли?Кола на никакви километри...смях в залата, поне пиши до централата и ги информирай, не се примирявай така лесно.
-
- Автомобил:
- Двигател:
В нашата държавица съм се уверил че когато ти вземат парите всички са любезни правят ти поклон подписват се документи ит.н , но когато дойде време да си поемат обещанията веднага те отсвирват , става въпрос за застрахователите и официалните сервизи.
Колега beboyan , забелязах нещо странно в постовете ти надявам се да е грешка , първо колата ти казваш че си с нея от 2012 началото като била 1.8 тси , после дълго време споменаваш че е 1.4 тси , по нататък пак споменаваш че била 1.8 тси даже питаш един колега как е с 1.4 тси вървенето. Последните ти постове края на 2016 когато възниква проблема казваш че колата е на 2 години и 3 месеца а дефакто тя е на над 4 години.
На кое да вярваме.
Колега beboyan , забелязах нещо странно в постовете ти надявам се да е грешка , първо колата ти казваш че си с нея от 2012 началото като била 1.8 тси , после дълго време споменаваш че е 1.4 тси , по нататък пак споменаваш че била 1.8 тси даже питаш един колега как е с 1.4 тси вървенето. Последните ти постове края на 2016 когато възниква проблема казваш че колата е на 2 години и 3 месеца а дефакто тя е на над 4 години.
На кое да вярваме.