Пасат RP 91 год падат оборотите на бензин при 80-90 градуса

Техническа и сервизна информация за Passat
neznaiko2
Автомобил:
Двигател:

Пасат RP 91 год падат оборотите на бензин при 80-90 градуса

Мнениеот neznaiko2 » Пет 23 мар 2007 9:05

Колеги,много странен проблем имам с колата(RP 91 год).Сутрин като запаля колата си работи перфектно и така докато стигна някъде докъм 80 градуса.След това като пусна газта оборотите падат почти до нула и ако не пипам педала след 4-5 сек пак ги вдига и така докато мина 90 градуса.Странното е че ако е през деня и е по топло времето навън не ми го прави този номер :roll: .Някой да има представа от какво може да се получава така?

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пет 23 мар 2007 9:34

Датчика, който казва на компир-а температурата на двигателя. Но може да има замесен и друг играч. Нека кажат по-запознатите.

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Re: Пасат RP 91 год падат оборотите на бензин при 80-90 град

Мнениеот kossel » Пет 23 мар 2007 17:09

neznaiko2 написа:Колеги,много странен проблем имам с колата(RP 91 год).Сутрин като запаля колата си работи перфектно и така докато стигна някъде докъм 80 градуса.След това като пусна газта оборотите падат почти до нула и ако не пипам педала след 4-5 сек пак ги вдига и така докато мина 90 градуса.Странното е че ако е през деня и е по топло времето навън не ми го прави този номер :roll: .Някой да има представа от какво може да се получава така?

Пробвай с един рестарт на компютъра първо ..да ти е мирна главата :)

neznaiko2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот neznaiko2 » Пон 26 мар 2007 13:58

Рестарта го пробвах още преди да пиша,ама резултат никакъв.Ако пък е от температурният датчик няма ли да го бърка през цялото време не само на моменти.

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Пон 26 мар 2007 14:27

neznaiko2 написа:Рестарта го пробвах още преди да пиша,ама резултат никакъв.Ако пък е от температурният датчик няма ли да го бърка през цялото време не само на моменти.

Пробвай да откачиш температурния датчик ..те са два един до друг , отпред на двигателя над делкото май беше, откачи и и двата ако не знаеш кой кое е и гледа дали има промяна ... иначе може и кабелчетата които стигат до тях да са се прекъснали ... моите са целите напукани ..

neznaiko2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот neznaiko2 » Съб 31 мар 2007 10:10

Смених,датчиците за по-сигурно,прегледах кабелите и пак същото.Само където забелязах че като почне да го прави,ако я изгася за 1-2 мин.после се оправя :roll:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 31 мар 2007 10:20

Сменяй въздушния филтър!
И аз бях така до миналата събота. Тогава го смених
За 7 и нещо лева като че ли си купих нова кола!
С PK регистрация! :lol:

neznaiko2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот neznaiko2 » Съб 31 мар 2007 11:19

Ще пробвам почивните дни.Мерси :)

_DIVEIN_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _DIVEIN_ » Съб 21 апр 2007 20:28

КОЛЕГИ И АЗ ГО ИМАМ СЪЩИЯ ПРОБЛЕМ САМО ЧЕ ГО ПРАЖИ НА ОКЛО 70 ГРАДУСА И КАТО ГИ ПОДМИНЕ ВЕЧЕ СЕ ОПРАВЯ ,НО СПОРЕД МЕН НЕ Е ВЪЗДУШЕН ФИЛТЪР ,ЩОТО МОЯ Е НА НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 5000 КМ

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Съб 21 апр 2007 22:13

_DIVEIN_ написа: СПОРЕД МЕН НЕ Е ВЪЗДУШЕН ФИЛТЪР ,ЩОТО МОЯ Е НА НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 5000 КМ

Здравей, _DIVEIN_ и :welcome_to_group
Това, че е на 5 000 км не е гаранция!
И при мен не беше минал филтъра регламентираните 10 000, ама...
Още повече, че това е ориентировъчно казано. Ако св движиш преимуществено в запрашена среда, може да се наложи и на 2 000 км да го сменяш :dontknow:
Всъщност, това за филтъра е само една от възможностите. Напълно възможно е да е от температурни датчици: на охл. течност или на входящ въздух... не може да се каже точно и еднозначно.
Нека колегата каже след смяна на неговите датчици оправили ли са се нещата.
Напиши, моля, за каква кола става въпрос. Код на двигателя, година. Най- добре, напиши го и в профила си.
Пиши дали имаш и монтирана газова уредба.

_DIVEIN_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _DIVEIN_ » Нед 22 апр 2007 12:07

ЗДРАСТИ RADOTOM ,АМИ НАЧИ СТАВА ВЪПРОС ЗА VW PASSAT 1.8 MI B3 1989 ,КОЛАТA Я КАРАМ САМО НА БЕНЗИН ,НИКОГА Е НЯМАЛА ГАЗОВА УРЕДБА .ТЕМПЕРАТУРНИЯ ДАТЧИК СКОРО ГО СМЕНЯХ ,А ЗА ДРУГИЯ ДЕТО КАЗВАШ НЕ ЗНАМ В КАКВО СЪСТОЯНИЕ Е .НО ПРЕДИ ПЪК МИ ПРАВЕШЕ ДРУГ ПРОБЛЕМ ,ПРИ СПИРАНЕ ОБОРОТИТЕ ПАДАХА ПОЧТИ ДО 0 И АКО НЕ ПОДАМ ГАЗ ГАСНЕШЕ .ПЪРВО ГО ПРАВЕШЕ САМО НА СТУДЕН МОТОР ,НО ПОСЛЕ ЗАПОЧНА И НА ТОПЪЛ(ТОВА БЕШЕ ЗИМАТА ) .СЕГА ТОЗИ ПРОБЛЕМ КАТО ,ЧЕ ЛИ ГО НЯМА ,НО СЕ ПОЯВИ ТОЗИ ,НЕ Е КОИ ЗНАЕ КАКВО ,НО ДРАЗНИ .

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Вто 24 апр 2007 8:44

Нищо конкретно не ми хрумва, _DIVEIN_. :(
От много неща може да е!
Напълно възможно е този термодатчик, въпреки, че е нов, да прави магарии. Възможно е от датчика за празен ход на дроселната клапа да е, може и стъпковото моторче да е, но защо пък е го прави на точно определена температура...
Би трябвало да е свързано с термодатчици, ама...
Я някой колега да подсети таралеза за подгряване на смукателния колектор от какво се управлява- от компа или от отделен термовключвател, моля.

Потребителски аватар
alien1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alien1 » Вто 24 апр 2007 12:32

Колега _DIVEIN_ имам абсолютно същия проблем като при теб. Проблема е когато температурата е м/у 70-80 градуса, оборотите падат и са неравномерни. То 70 проблем нямам, а след 80 почти не се усеща и го прави предимно на бензин. На газ е в много по-малка степен. Въздушния филтър аз си го сменям на 4-5 000 км задължително, което го изкарва от сцената. Ходих на диагностика и колата даваше след като загрее 4 сигнала вместо 16. Смениха ми палец и дистрибуторна капачка, бобина с комутатор, ресетнаха компа, но не се оправи и ми върнаха старите части. Накрая ми смениха датчик на Хол, като казаха че той е останал по веригата ама нищо не се подобри. Сега като се стопли времето си я карам на газ и понеже и загрява по бързо явно по бързо минава критичния момент и се държи сравнително нормално.
Но на бензин проблема си остана. :gruebel

_DIVEIN_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _DIVEIN_ » Съб 28 апр 2007 20:13

БЛАГОДАРЯ ЗА ИНФОТО,ЯВНО СИ ИМА НЯКАКАВ ПРОБЛЕМ ,НО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОТКРИЕ ЛЕСНО ,АКО НЯКОЙ ИМА ИДЕЯ ОТ КАКВО МОЖЕ ДА Е ДА КАЖЕ .А ДА ПИТАМ ,КАК МОЖЕ ДА ИЗПИША НЕЩО ПОД ИМЕТО В ПРОФИЛА МИ

neznaiko2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот neznaiko2 » Сря 02 май 2007 10:51

Смених фъздушният филтър и нищо,пак си го прави,но забелязвам че го прави само когато температурата на въздуха(на околната среда) е по ниска,сега като е по-топло няма проблем?Шаш....Четох някъде че в моноижекцията имало някакъв датчик за външната температура,да не би той да прави мизерииките?

Върни се в “Passat”