Молбата ми е да ми посочите какви марки(качествени)бензинови помпи за този модел в момента мога да купя,от къде(адрез,телефон,GSM)? Предварително благодаря.Бъдете живи и здрави.

Zdravko Zankov написа:От къде,не мога да ти кажа,мога ди кажа да не вземаш Хофер.
swir4o написа:Колега, заповядай:
http://www.amavto.com/objects.php?from=0&cid=1&mid=9&modelid=2936&year=1995
zfa159 написа:За релето за помпата - това е нож с две остриета и аз лично не бих препоръчал подобно нещо. Повечето от китайчетата се скапват точно от неработене, защото в случая с моното, можеш да си го палиш направо на газ цяло лято и помпата запича...
swir4o написа:... Никога не съм имал реле на помпата. Работи си винаги. Последната я смених заради лош бензин....
Iezekil написа:Знам с какво си вадиш хляба,все пак е свързано с коли,макар и не точно с това да се движат или не, и е тотално дошло времето да си смениш мнението по въпроса.
zfa159 написа:Аз че си вадя хляба с неща, свъзани с климатиците на колите, не значи, че правя само това и не значи, че не съм имал 4 монота на газ през годините, заради което си позволявам да имам мнение по въпроса и ще бъда така добър да го защитя с факти.
Причината да не спираш помпата е именно дюзата и горивния регулатор. Когато помпата работи, горивото минава през регулатора и дюзата и остатъчното се връща в резервоара. Когато спреш помпата, горивото спира да циркулира през горивопровода, регулатора и дюзата. Съответно така скъсяваш живота на регулатора и дюзата жестоко, защото една от функциите на бензина, който минава през тях, е да ги охлажда, защото двигателя ги нагрява. Дюзата се охлажда частично и от въздуха, който минава около нея, ама регулатора не. Когато няма бензин, мотора ги нагрява доста, нямат охлаждане и гумените части заминават, в резултат на което не след дълго протича регулатора или дюзата спира да работи. Заради това е хубаво помпата да си работи постоянно, докато двигателя работи и да не се спира, за да може горивото да си циркулира и да охлажда регулатора и дюзата. Дори автоматичен ключ не спасява дюзата и регулатора от прегряването, защото палиш на бензин и след това минаваш на газ, доста преди мотора да е достигнал раб. температура. Резултата е същия - е*аваш майката на уплътненията на регулатора и дюзата, защото нямат охлаждане, докато си караш на газ със спряна помпа след като мотора е загрял. Мембраната на регулатора струва колкото половината цена на евтините помпи, има ли смисъл да си даваш парите за него, вместо за помпа? Според мен не. На 3 от 4-те си коли съм си слагал релета да спират помпата, когато съм на газ и резултлата беше все един и същи - протече регулатора, въпреки че всичките се палеха всеки ден 1-во на бензин и после се минаваше на газ, дори лятото. На 2 от 3-те новите регулатори заминаха за по-малко от година и по-малко от 15 000км, а на 3-тата разкарах релето след като замина регулатора и новия, който сложих, изкара над 100 000км и така си и го продадох, само че помпата си работеше постоянно от както го смених. Мембраните съм ги купувал все от едно и също място т.е. едва ли има разлика в качеството им.
Помпата като изгори, просто не палиш на бензин, а горивния регулатор като се скапе, цялото моно се олива с бензин отвън, тече и по изп. колектор, който е точно под всмукателния и респективно под моното и в общия случай се запалва двигателния отсег ако не се усетиш на време какво се случва под капака. За мен лично, е доста по-добре да сменя една изгоряла помпа, ако въобще изгори заради това, че не съм я спирал, от колкото да си взривя половината кола. По въпроса със стареенето на бензина, това се решава с доливане на 5 или 10Л пресен месечно, което е полезно за помпата и заради съставките в бензина - дори само да си седи без да минава през горивната с-ма, част от тях се изпаряват с времето и става агресивен към гумените части и резултата е описан от колегата - разяжда всичко по пътя си.
Пак ще кажа - не ангажирам никого с мнението си и не ми се влиза в някакъв безсмислен спор, просто казах своето мнение, което няма да променя така или иначе и съображенията си, защото всяко нещо си има и плюсове и минуси и аз мисля, че изброих минусите на това конкретно нещо, пък от там нататък който, както си прецени.
П.п. не случайно Иво газаджията (The Machine), който преди работеше с нас и за разлика от мен, си вадеше хляба с нещата, от които зависи колите да се движат, не слагаше никога релета за горивните помпи на монотата, освен ако клиента изрично не поиска и обяснението му беше същото като цитираното от мен по-горе - прецавка всичко отпред, което се охлажда от бензина и което се нагрява от топлината на двигателя.
Този проблем го имаше преди и при карбураторите - като го направиш на газ и спреш бензина с клапан, карбуратора остава сух, опичат се гарнитурите му и протича като лейка.
zfa159 написа: Мембраната на регулатора струва колкото половината цена на евтините помпи, има ли смисъл да си даваш парите за него, вместо за помпа?
Потребители, разглеждащи този форум: MamaMy и 43 госта