Здравейте колеги, комбинирам двете теми, защото при мен са взаимосвързани. Та...попринцип, пасата ми се кара само зимно време, за това и не съм имал преки наблюдения върху температурата на мотора при интензивно каране през лятото. Това лято обаче ми се наложи да го покарам малко повечко и забелязах, че температурата варира от 95+ до малко над 100, което го отдавам на това, че охлаждането е...малко странно при тези пасати. Като застудя времето обаче, забелязах, че при градско каране не вдига повече от 80 градуса, миналата зима също беше така. Бавното загряване си е едно на ръка и мисля, че е нормално. След дълго търсене миналата седмица се сдобих с оригиналната изолацията за Б3-ка, която е под капака и съм и запушил отвътре отвора откъм емблемата. Термостата го смених 2013 г. като не мисля, че имам проблеми с него. Във връзка с тази аномалия, реших да проверя дали показателя за темп. на таблото, отговаря на реалната темп. на мотора. Инсталирах си VAG-COM, връзвам лаптопа към буксата и...

. Та въпросителните ми са две:
1. Има ли друг начин, по който мога да вържа лаптопа с буксата? Например да пусна нов кабел с нова букса директно компютъра, за да съм сигурен, че показателя за темп. е в изправност.
2. Ако показателя за темп. е изправен, как мога да реша проблема с температурата на мотора? До колкото знам, би трябвало да си държи 90 градуса нон-стоп, или може би бъркам?
Благодаря предварително. :)