Пасат б6 двузонов климатроник проблем
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат б6 двузонов климатроник проблем
Здравейте колеги, имам следното запитване към вас имам проблем с дясната страна на климатроника, някаква клапа е прецакана и постоянно духа с външната температура, даде и грешка на ваг, забравих точно кода, но идеята е че не работи някакво моторче за клапата. Искам да попитам някой знае ли къде се намира и дали мога сам да си го сменя или да ходя на сервиз. Поздрави
-
- Автомобил: PASSAT B 6 Variant
- Двигател: BMR 11.2006 DSG
Re: Пасат б6 двузонов климатроник проблем
Здравей колега,нямал съм такъв проблем и дано да нямам,но четох някъде може в теми за ,,климатроник,,че си е играчка и то голяма.Самото сваляне и смяната на тия моторчета.Дори да е лесен монтаж/демонтаж ,цената беше по спомен около 300 лв.Това миналата година ми се появи някъде из форума.
Но търси си ти в темите,надали някой ще ти пише,освен наистина ако се е опарил и има време и сили да споделя.
Успех и дано минеш по-тънко.
Но търси си ти в темите,надали някой ще ти пише,освен наистина ако се е опарил и има време и сили да споделя.
Успех и дано минеш по-тънко.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Моторчето не се сменя трудно - разглобява се част от интериора - жабка и няколко пластмаси и има достъп до него. Самото моторче е на различна цена според номера му - монтират се 5-6 различни. Цените са между 230 и 360лв според това кое е. Системите са Behr или Valeo и за двете системи има по 2-3 вида моторчета според годината на колата. При по-новите вече не пише номера на тях, вади се по рамата.
След смяната, трябва да се адаптира през VCDS, за да си хване крайните положения и да работи коректно.
Смяната + адаптацията ние я извършваме за около 40лв т.е. не би трябвало да ти струва повече от 30-50лв, според мястото, където попаднеш да се сменя, така че прецени дали да ровиш ти или да отидеш в сервиз да ти го сменят. Адаптацията е важна т.е. попитай ги дали могат да го направят, преди да го сменят. Ако нямат с какво или не знаят как, по-добре да не го пипат.
Моторче можеш да поръчаш в Елит кар или в Порше, цената не се различава съществено. Афтърмаркет до колкото знам, не ги предлагат. Втора употреба хич не те съветвам да взимаш, повечето са износени.
Успех!
След смяната, трябва да се адаптира през VCDS, за да си хване крайните положения и да работи коректно.
Смяната + адаптацията ние я извършваме за около 40лв т.е. не би трябвало да ти струва повече от 30-50лв, според мястото, където попаднеш да се сменя, така че прецени дали да ровиш ти или да отидеш в сервиз да ти го сменят. Адаптацията е важна т.е. попитай ги дали могат да го направят, преди да го сменят. Ако нямат с какво или не знаят как, по-добре да не го пипат.
Моторче можеш да поръчаш в Елит кар или в Порше, цената не се различава съществено. Афтърмаркет до колкото знам, не ги предлагат. Втора употреба хич не те съветвам да взимаш, повечето са износени.
Успех!
-
- Автомобил: PASSAT B 6 Variant
- Двигател: BMR 11.2006 DSG
Мисля,че не съм го подвел колегата, а просто съм го насочил.Браво на колегата по-горе.
Благодарим,дай боже всекиму такива хора с положителни съвети,подплатени с цени.
Благодарим,дай боже всекиму такива хора с положителни съвети,подплатени с цени.