Пасат б6 двузонов климатроник проблем

Техническа и сервизна информация за Passat
kzhaygarov
Автомобил:
Двигател:

Пасат б6 двузонов климатроник проблем

Мнениеот kzhaygarov » Вто 03 ное 2015 16:17

Здравейте колеги, имам следното запитване към вас имам проблем с дясната страна на климатроника, някаква клапа е прецакана и постоянно духа с външната температура, даде и грешка на ваг, забравих точно кода, но идеята е че не работи някакво моторче за клапата. Искам да попитам някой знае ли къде се намира и дали мога сам да си го сменя или да ходя на сервиз. Поздрави

skromnia1970
Автомобил: PASSAT B 6 Variant
Двигател: BMR 11.2006 DSG

Re: Пасат б6 двузонов климатроник проблем

Мнениеот skromnia1970 » Сря 04 ное 2015 22:37

Здравей колега,нямал съм такъв проблем и дано да нямам,но четох някъде може в теми за ,,климатроник,,че си е играчка и то голяма.Самото сваляне и смяната на тия моторчета.Дори да е лесен монтаж/демонтаж ,цената беше по спомен около 300 лв.Това миналата година ми се появи някъде из форума.
Но търси си ти в темите,надали някой ще ти пише,освен наистина ако се е опарил и има време и сили да споделя.
Успех и дано минеш по-тънко.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 04 ное 2015 23:05

Моторчето не се сменя трудно - разглобява се част от интериора - жабка и няколко пластмаси и има достъп до него. Самото моторче е на различна цена според номера му - монтират се 5-6 различни. Цените са между 230 и 360лв според това кое е. Системите са Behr или Valeo и за двете системи има по 2-3 вида моторчета според годината на колата. При по-новите вече не пише номера на тях, вади се по рамата.
След смяната, трябва да се адаптира през VCDS, за да си хване крайните положения и да работи коректно.
Смяната + адаптацията ние я извършваме за около 40лв т.е. не би трябвало да ти струва повече от 30-50лв, според мястото, където попаднеш да се сменя, така че прецени дали да ровиш ти или да отидеш в сервиз да ти го сменят. Адаптацията е важна т.е. попитай ги дали могат да го направят, преди да го сменят. Ако нямат с какво или не знаят как, по-добре да не го пипат.
Моторче можеш да поръчаш в Елит кар или в Порше, цената не се различава съществено. Афтърмаркет до колкото знам, не ги предлагат. Втора употреба хич не те съветвам да взимаш, повечето са износени.
Успех!

skromnia1970
Автомобил: PASSAT B 6 Variant
Двигател: BMR 11.2006 DSG

Мнениеот skromnia1970 » Сря 04 ное 2015 23:08

Мисля,че не съм го подвел колегата, а просто съм го насочил.Браво на колегата по-горе.
Благодарим,дай боже всекиму такива хора с положителни съвети,подплатени с цени.

Върни се в “Passat”