Б5.5 странични постоянно подгряващи огледала
-
- Автомобил:
- Двигател:
Б5.5 странични постоянно подгряващи огледала
Пасат 2001 1.8Т страничните огледала са постоянно включени на подгряване,как да ги изключа?
- trepa4a74
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Странични подгряващи огледала
Виж дане ти е включен и реотана на задния прозорец,на някой модели са взаймно свързани.Или от самия джойстик за настройка на огледалата.Джойстика има 4-ри положения,за да е изключено(не мога се сетя как изглеждаше иконката)трябва да сочи напред към таблото. Дано съм ти помогнал.Чао и лек ден
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
на А4 има термовключватели в самите огледала. ако температурата навън падне под 5ли 8ли беше градуса-сработват сами.
ако се побърка включвателя-също, не спират да греят.
случая може да е същия...
ако се побърка включвателя-също, не спират да греят.
случая може да е същия...
- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
Хммм, ако мога и аз да се включа макар и малко оффтопик.
Имам Б3, при малък инцидент ми се счупи огледалото. Докато обаче го правих ми направи впечатление че към огледалото отиват 4 жички от които 2 предполагам са си за ел механизма, а другите 2 са залепени на задната част на огледалото, а самата задна част цялата е с някаква кафява лепенка.
Това означава ли че огледалата са подгреваеми и как евентуално се задейства това отопление ?
Имам Б3, при малък инцидент ми се счупи огледалото. Докато обаче го правих ми направи впечатление че към огледалото отиват 4 жички от които 2 предполагам са си за ел механизма, а другите 2 са залепени на задната част на огледалото, а самата задна част цялата е с някаква кафява лепенка.
Това означава ли че огледалата са подгреваеми и как евентуално се задейства това отопление ?
- Iavor
- Автомобил: Škoda Octavia VRS
- Двигател: CEGA 2008
passenger написа:Хммм, ако мога и аз да се включа макар и малко оффтопик.
Означава.Как се задейства пише в предишните постове.
- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря.
Това е чудесно само че нямам нито А4, нито някаква степен на джойстика, нито при включено отопление на задното стъкло, огледалата не се размразяват. Имам и копче за светлини за мъгла но нямам и светлини отзад в стоповете.
Предполагам екстрата я има но по някаква причина не сработва.
Това е чудесно само че нямам нито А4, нито някаква степен на джойстика, нито при включено отопление на задното стъкло, огледалата не се размразяват. Имам и копче за светлини за мъгла но нямам и светлини отзад в стоповете.
-
- Автомобил:
- Двигател:
аз имам vw passat 99 ел. огледала с подгряване при мен ел. огледалата нямат нищо общо с копчето за подгряване на задния прозорец .Ел. огледалата ми се оправляват от джойстик ,който има 3 положения ляво ,0 и дясно.Когато го дам на ляво или надясно не работи подгрева ,когато ми е на 0 подгрева работи .Това съм тествал до сега дано да съм ти помогнал с нещо .Сега ще тествам дали има реле което примерно лятото когато оставиш подгрева да работи дали се изклучва само или изгаря подгрева на огледалото
ако ви интересува ,пишете ще ви кажа резултата.

-
- Автомобил:
- Двигател:
РЕШЕНО!огледалата ми се оправляват от джойстик ,който има 3 положения ляво ,реотан и дясно.Когато го дам на ляво или надясно не работи подгрева ,когато ми е на реотан подгрева работи .Thas it.thanks 

- vpetrovbg
- Автомобил:
- Двигател:
passenger написа:Благодаря.
Колега, включват се заедно с отоплението на задното стъкло! Провери при включено отопление на задното стъкло дали идва ток до огледалото, ако има, значи имаш прекъсване на реотана.

Някой може ли да каже къде е проблема.Пасат 94 има ток до огледата,при замерване на реотаните на огледалата дават съпротивление значи според мен реотана е здрав(пробвах 2 комплекта огледала-едно и също и пак топло няма).Изчаках около 10 мин на запалена кола,задния реотан е 6,но тези на огледалата неее.Ваското1 ако можеш и ти кажи ако имаш идея.
Едни майстори на аларми ми казаха,че може би климатроника има пръст в тая работа защото се отчитала външната темперетура и поради това,че не е достатъчно ниска огледалата не се включвали-на мен тоя варянт ми се струва неиздържан все пак колата е 94 г.
Имах проблеми с копчето за управление на огледалата и там имаше едно пренареждане на едни дребни части но не виждам връзка и с това копче.
Някаква идея....
Едни майстори на аларми ми казаха,че може би климатроника има пръст в тая работа защото се отчитала външната темперетура и поради това,че не е достатъчно ниска огледалата не се включвали-на мен тоя варянт ми се струва неиздържан все пак колата е 94 г.
Имах проблеми с копчето за управление на огледалата и там имаше едно пренареждане на едни дребни части но не виждам връзка и с това копче.
Някаква идея....
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
огледалата са сами. нямат общо с нищо друго.
реотаните пък са съвсем сами-те са на копчето на джама и това е. никакви други шашми няма.
ако мериш някакви хиляди омове-все едно няма съпротивление.
трябва да имаш 10-16 Ом за да бачкат и да греят.
реотаните пък са съвсем сами-те са на копчето на джама и това е. никакви други шашми няма.
ако мериш някакви хиляди омове-все едно няма съпротивление.
трябва да имаш 10-16 Ом за да бачкат и да греят.
Благодаря ти Васко.Дават ми 12ома .Нямам идея откъде да е другаде.За Б4 става въпрос.
94 има ток до огледата
При измерването и на 2те букси(на огледалото) ли мери.Да не липсва "маса".
Има маса проверих.Но може да съм сбъркал при мерене на съпротивлението на реотана-единя кабел си беше закачен на буксата а другия беше откачен да не би това да ме е подлъгало но ми даде 12 ома.

- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vaskoto1 написа:огледалата са сами. нямат общо с нищо друго.
реотаните пък са съвсем сами-те са на копчето на джама и това е.
Управляват се от различни места, но времето на греене е общо за двете при по-новите от ВАГ, т.е. които имат CAN и се променя с ВАГкома.