пасат б4 комби вода в кУпето

Техническа и сервизна информация за Passat
csk
Автомобил:
Двигател:

пасат б4 комби вода в кУпето

Мнениеот csk » Пон 15 фев 2010 21:53

Здравейте колеги , от 4 дена насам забелязах , че в купето зад дясната предна седалка , в краката на задната седалка , има сравнително голямо количество вода . Мислех си , че е от мокри обувки и сняг , но не е . Ако можете, бихте ли ми помогнали ?

150 кс
Автомобил:
Двигател:

Re: вода в копето на пасат б4 комби

Мнениеот 150 кс » Пон 15 фев 2010 21:55

Провери си маркучето, което отива от казанчето за чистачките до отзад - най-вероятно е спукано, няма от кво друго да е.

csk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот csk » Пон 15 фев 2010 22:01

Имаше един тампон от купето , който падна и ми се струва, че може от там някак си да влиза вода . Има_ли такава вероятност ?
Този тампон е в близост до десния праг.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 15 фев 2010 22:18

Маркуча за задната чистачка минава отляво.
Да, възможно е да е от тапата на купето. Да пръска и да попива в кечето.
Другата вероятност е запушени дренажни отвори в двигателния отсек. Махни пластмасовите кори, дето са под чистачките, пред предното стъкло и виж да няма вода там.
Огледай да не влиза и през вратата - ако е разглабяна за да се прави нещо по дръжки или прозорци и не е залепен найлона под кората на вратата - като нищо може да подлизва ;)

Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpetrovbg » Вто 16 фев 2010 15:57

radotom написа:Маркуча за задната чистачка минава отляво.
Да, възможно е да е от тапата на купето. Да пръска и да попива в кечето.
Другата вероятност е запушени дренажни отвори в двигателния отсек. Махни пластмасовите кори, дето са под чистачките, пред предното стъкло и виж да няма вода там.
Огледай да не влиза и през вратата - ако е разглабяна за да се прави нещо по дръжки или прозорци и не е залепен найлона под кората на вратата - като нищо може да подлизва ;)

Аз се съмнявам за тапа на пода при положение, че има много вода, пък и зависи колегата дали е газил в големи локви :roll: , но залагам на другите възможни причини!

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: вода в кУпето на пасат б4 комби

Мнениеот pas1.8mi » Сря 17 фев 2010 14:25

Това се получава и от скъсан(липсващ) найлон на вратата(задната)! :idea:

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Сря 17 фев 2010 20:59

Вода може да влезе и при провисване на самата врата! Погледни си вратите като ги отваряш бавно и гледай пантите...понякога пантата като се износи и вратата пропада(при мен е износена долната панта на шофьорската врата),от там вратата пропадна леко и ...една сутрин след силен дъжд вечерта, имаше доста вода отзад на мокета. Регулирах вратата и всичко си дойде на мястото.

csk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот csk » Сря 17 фев 2010 23:41

Знам само , че ми се случва за първи път ,от както имаме колата и тази събота ще се разчовъркам , и ще се разбере от кое е . Благодаря за помоща .

Потребителски аватар
Krasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Krasi » Пон 22 фев 2010 19:34

Какво стана колега, разбра ли откъде тече, щото и при мен от 2 зими тече, предната пролет си мислех че съм го оправил, но не ..

Днес полудях и рових, всичко съм извадил отвътре и пробвах с шише с вода - оказа се, че вода влиза покрай жилото за отваряне на капака на двигателния отсек, беше поизгнило там, и има нещо като олук, който изсипва водата от стъклото точно там....

Ще се опитам да снимам и да покажа, щото май друг освен мен не се е оплакал от теч от там.

Потребителски аватар
Yoda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Yoda » Вто 23 фев 2010 10:43

Ето и моя опит, надявам се да е полезен за колегата. Преди време имах същия проблем с В3 - пълнеше се с вода отдясно (основно отпред, но много често намирах водата и отзад). Оказа се, че водата влиза от двигателния отсек горе в дясно, под стъклото (зад firewall-a) където е входа за въздуха за купето. Там има пластмасов детайл, който се хваща към купето и има уплътнение. Въпросното място се отводнява с тръбички, които се запушват много често от листа и мръсотия и в комбинация с остаряло уплътнение, водата проникваше от там през вентилатора на отоплението (който се намира отдолу). Мисля, че при В4 отплението е по същия начин и може това да се окаже причина.

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Сря 24 фев 2010 19:20

Колега провери също и дренажните дупки на вратата .. :idea:

csk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот csk » Чет 25 фев 2010 22:22

запуших тази дупка , за която Ви казах и тази събота и неделя ще подсуша и ще каза със сигурност от какво е . А със сигурност не е от дренажите на предното стъкло , защото като отворих да проверя всичко беше чисто , а и водата се оттича спокойно .

BUROV2651
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BUROV2651 » Чет 04 мар 2010 18:14

csk написа:запуших тази дупка , за която Ви казах и тази събота и неделя ще подсуша и ще каза със сигурност от какво е . А със сигурност не е от дренажите на предното стъкло , защото като отворих да проверя всичко беше чисто , а и водата се оттича спокойно .

Аре ве колега, сега на 3-ти март не останали малко време и за Пасата?
Като провериш пиши, защото и аз имам подобен проблем.
Ако имаш люк, виж да не е от него. В гредите към тавана има едни трабички за водата от люка (зависи какъв модел е).

Потребителски аватар
Nikolai Roev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nikolai Roev » Чет 04 мар 2010 20:49

Колега виж си дали предното стъклото не ти е сменяно и да не е залепено добре аз имах същия проблем около 15 саната не беше хванало лепилото след като е било сменено от предишният собственик стъклото, махнах цялото уплътнение на прозореца и го залепих наново с черен силикон...

Потребителски аватар
kolia76
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kolia76 » Пет 05 мар 2010 17:13

значи тея от Кобра ако не са ми залепили стъклото както трябва ще се разправяме. При последните дъждове и намен ми прокапа в предните 2 отсега. А проверих двата улея за оттичане.
Ще се разходя до тях за справка ! :banghead:

Върни се в “Passat”