Passat B3 - проблем със спирачките
-
- Автомобил:
- Двигател:
Passat B3 - проблем със спирачките
Здравейте, колеги!
Проблема, който имам е със спирачките. Първоначално си мислех, че е задари накладките. Днес смених предни дискове и накладките, а майстора каза че задните са добре и има още хляб с тях. Проблема е там че при натискане на спирачката, педала потъва до долу... трябва да го припомпя няколко пъти за да се втвърди. Иначе спораките хващат, когато се натиснат рязко или педала трябва да се припомпи няколко пъти. И ми се струва, че не хващат така както трябва( "да ковът"), а намалят. Когато натисна педала се чува едно съскане и не мога да намеря от къде е. Мисля си че е от едно уплътнение между купето и двигателя, точно зад спирачката. Проверих и нивото на спирачната течното.. на макс е. :( Забравих да кажа, че колата е 1.6 бензин, 88г. Ще се радвам ако някой се е сблъсквал с подобен проблем или поне има някакво решение на проблема. Благодаря и лека вечер.
Проблема, който имам е със спирачките. Първоначално си мислех, че е задари накладките. Днес смених предни дискове и накладките, а майстора каза че задните са добре и има още хляб с тях. Проблема е там че при натискане на спирачката, педала потъва до долу... трябва да го припомпя няколко пъти за да се втвърди. Иначе спораките хващат, когато се натиснат рязко или педала трябва да се припомпи няколко пъти. И ми се струва, че не хващат така както трябва( "да ковът"), а намалят. Когато натисна педала се чува едно съскане и не мога да намеря от къде е. Мисля си че е от едно уплътнение между купето и двигателя, точно зад спирачката. Проверих и нивото на спирачната течното.. на макс е. :( Забравих да кажа, че колата е 1.6 бензин, 88г. Ще се радвам ако някой се е сблъсквал с подобен проблем или поне има някакво решение на проблема. Благодаря и лека вечер.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Re: Passat B3 - проблем със спирачките
Пробвайте да обезвъздушите,ако проблемите продължават,спирачната помпа е пътник.
-
- Автомобил:
- Двигател:
А ще ми кажеш ли как по точно става обезвъздушаването ?
-
- VW експерт
Сядаш ти и още един човек и взимате една двулитрова бира.
Ти помпаш на педала,задържаш,втория човек отвива щуцера да изкара налягането и затваря.През това време ти НЕ отпускаш педала.
Процедурата започвате от задно дясно,задно ляво,предно дясно и предно ляво.
При нужда повтаряте.
Ти помпаш на педала,задържаш,втория човек отвива щуцера да изкара налягането и затваря.През това време ти НЕ отпускаш педала.
Процедурата започвате от задно дясно,задно ляво,предно дясно и предно ляво.
При нужда повтаряте.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря много, ще го направя и ще видим какво ще стане в противен случай... :( нова спирачна помпа.
-
- VW експерт
Съгласи се,че за 28 годишен автомобил е нормално помпата да приключи земния си път.
- Johnsword
- Автомобил: Passat B3
- Двигател: 1.8 RP1991
Това съскане между купето и двигателя ми напомня на едно ауди б4-ка, което пък при натискане на педала се втвърдява ужасно много и трябва да си с 2та крака на педала за да спре.. оказаха се мембраните на сервото.. Тук педала щом потъва, ако не помогне обезвъздушаването, както каза колегата Занков.. ще си отделиш едни 50 лева за помпа, която не се сменва трудно, стига да имаш нерви и желание разбира се. :) Дано проблема не се задълбочи, успех !
- logrus
- Автомобил: Passat B3
- Двигател: 06.1989
При смяна на помпата (ако се стигне до там) бих те посъветвал да си поиграеш още малко - разкачаш спирачните маркучи от 4 колела и продухваш магистралите. Аз съм го правил на старата си кола - продухах ги с азот - и няма да казвам колко гадост изхвърлих. А тя беше с 10 години по-нова от твоята.
Успех
Успех
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не съм голям разбирач, но относно съскането ще подкрепя колегата който каза че може би е от мембраната на сервото. А някой може ли да ми каже дали мога да си купя само мембрана или трябва да купя ново серво?
-
- VW експерт
Съмнявам се да е от сервото,на бившия ми В4 при натискане на спирачки се чуваше съскане,но спираше превъзходно.
- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
Zdravko Zankov написа:Процедурата започвате от задно дясно,задно ляво,предно дясно и предно ляво.
На Passat не са ли на диагонал спирачките както при Golf (задна дясна с предна лява и задна лява с предна дясна) ?
-
- Автомобил: VW BORA
- Двигател: AGR 98
на един от служебните пасати шофьора се оплака че не спира. когато го прегледах също имаше съскане , педала потъваше до долу а сервото беше пълно с масло. след смяна помпа и обезвъздушаване се оправи .само че колегата казва ,че не губи масло.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
stypkata написа:Zdravko Zankov написа:Процедурата започвате от задно дясно,задно ляво,предно дясно и предно ляво.
На Passat не са ли на диагонал спирачките както при Golf (задна дясна с предна лява и задна лява с предна дясна) ?
Те и на голфа едва ли са така на диагонал. Ако няма АБС, до задните отива една тръба, която след кантара се разделя към двете колела. А и няма шанс да са по диагонал спирачките, като спирачното усилие се разпределя преден / заден мост
-
- Автомобил:
- Двигател:
При мен спирачното масло е на макс. Не се губи никъде.
-
- VW експерт
К.Одаджийски написа: Ако няма АБС, до задните отива една тръба, която след кантара се разделя към двете колела.
Моя имаше АБС,но бяха точно така.