Passat 1.9 afn 98' проблем с борда след слагане на ксенон

Техническа и сервизна информация за Passat
Hyene
Автомобил:
Двигател:

Passat 1.9 afn 98' проблем с борда след слагане на ксенон

Мнениеот Hyene » Пон 21 мар 2016 16:45

Здравейте колеги !
Получи ми се следният проблем , скоро сложих ксенон система на пасата и изведнъж борда взе да ми прави проблеми докато преди да сложа ксенона никога не се е получавало така.
Проблема ми е следния при загасена кола въртя контакт след което си натискам имобилайзера , паля борда си показва час разход т.н обаче когато запаля късите и съответно ксенона индилациите по борда и часовника изчезват свети само синята подсветка под тях но без индикации и каквито и да било цифри , не реагира и на лостчето . Като загася колата и пак е запаля борда се появява ?!?!? Help

sd-pleven
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat 1.9 afn 98' проблем с борда след слагане на ксенон

Мнениеот sd-pleven » Сря 23 мар 2016 12:22

Проблема е в баласта на ксенона,най-вероятно си избрал евтин кит, и той внася смущения по системата.Възможностите са няколко,или сваляш ксенона преди да е изгоряло нещо по ел.инсталацията и да се вкараш в доста пари,или слагаш по-скъп ксенон който не пречи на останалите компоненти.

novatora
Автомобил: vw passat b5.5
Двигател: AVF 2001
Контакти:

Мнениеот novatora » Сря 23 мар 2016 17:33

Колегата е прав. Вземи си качествен ксенон за да нямаш ядове. Аз съм монтирал canbus xenon h7 4300 kelvina и свети чудесно. Купих го от аутопро за 170 лв. Премиум кит е. Гледай да е AC тип те светят най добре. При 4300 келвина отдава най много лумени 3200. Затова и заводските ксенони са такива.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 23 мар 2016 19:20

Ех, ако можеше на всеки сложил китайския шит /дали за 70 или за 270 все е шит /на колата си директно да му гърми компа ,на пътя щеше да е далеч по-приятно... :thumb_down

ivelinkamile
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivelinkamile » Сря 23 мар 2016 21:09

Колега , аз имах подобен проблем. Колата е 2001 г. avf мотор. Наслушах се на всякакви съвети. Направих следното и проблема изчезна завинаги. Първо смених местата на баластите , така , че да бъдат далеч от автомобилната инсталация. След това с допълнителен проводник им подадох чиста маса. До ден днешен нямам проблеми.

novatora
Автомобил: vw passat b5.5
Двигател: AVF 2001
Контакти:

Мнениеот novatora » Чет 24 мар 2016 9:12

Шит но свети 1000 по добре от префалените маркови крушки които струват маса пари. Ксенона на лупа не пречи на отсрещните водачи. Рефлектора незнам там как е но има случаи да блести. То май и ксенон за рефлектор изкараха май но нямам наблюдения. Точно затова ти споменах че моя е canbus, защото това е тази защита да няма смущения.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 24 мар 2016 10:47

Не знам кой какви рефлетори,дефлетори.лупи или телескопи си слага,знам само че 90% от колите с афтърмаркет ксенон ЗАСЛЕПЯВАТ отвратително и няма да спра да го повтарям във всяка тема по въпроса !

sd-pleven
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sd-pleven » Чет 24 мар 2016 11:04

Повтаряй го колкото си искаш,няма да стане истина,да не говорим,че темата изобщо не е за това.

Потребителски аватар
KBK
Автомобил: VW PASSAT b5.5
Двигател: 2.0i AZM

Мнениеот KBK » Чет 24 мар 2016 13:31

Колега имах подобен проблем (при вклщчване на фаровете ми се пускаха чистачките и се случваха аномалии по таблото), слагах допълнителна маса и не се оправи. Накрая съвсем случайно видях че от окислени връзки ми се губиха 0,5 V от алтернатора до акумулатора и се получаваше пад на напрежението (а както знаеш консумацията на ксенона е по-малка, но не и в момента на паленето) и таблото се базикаше. Изчистих си връзките и вече 2 години нямам проблеми.

Върни се в “Passat”