:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Passat B5 1.6 101 hp(бензин/газ) 97г проблем с Имобилайзер

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
zlatoslav.boianov
Автомобил:
Двигател:

Passat B5 1.6 101 hp(бензин/газ) 97г проблем с Имобилайзер

Мнениеот zlatoslav.boianov » Пет 27 май 2016 21:28

Здравейте, значи имам проблем с имобилайзера от няколко дни. Пробвам да е запаля, запалва за 2 секунди и гасне, преди се оправяше като извадя ключа и го сложа пак, но днес отидох до магазина и си останах там, пробвах всякакви варианти като откачване на акумулатор, контактен спрей, преглеждане на бушони и релета и не пали и не пали.. Викнах един приятел, който я закачи на компютър чисти грешки от компютъра и след изчистването пак пробвах дали ще запали и при поредното пробване да запаля и на компютъра излизаше една и съща грешка "01176". Викнахме човек, който се занимава точно с имобилайзерите и той пробва първо да деактивира имобилайзера през компютър, но програма му показваше, че не може да засече таблото и стигнахме до крайния вариянт да вземе компютъра да го препрограмира и след препрограмирането да паля колата, ако искам и с отверка.. Не знам дали това е правилният вариянт или е имало и други по - евтини вариянти, но затова пиша тук, за да ми кажете дали сте имали подобни проблеми и ако сте имали как сте ги решили?

Потребителски аватар
pushkata11
Автомобил: Passat [B3 GT G60 Syncro] [B5_5]
Двигател: [PG 1992] [AVF 2004]

Re: Passat B5 1.6 101 hp(бензин/газ) 97г проблем с Имобилайзер

Мнениеот pushkata11 » Съб 28 май 2016 14:15

Здравей колега ! Резервен ключ имаш ли ? Пробай с него, една от възможните причини е повреда на чипа в ключа. Провери ли кабелите до "четеца" на имобилайзера, често се късат при движение на кормилото ? И при слаба батерия на дистатнционното може да прави подобен проблем (при В5 не съм сигурен), но не знам с какво дистанционно си :gruebel Вкарай ключа, дай на контакт и влез с VAG-COM-а в Immobilizer ->Measuring Value Blocks и виж какъв статус на чипа дава :th_up

Потребителски аватар
zlatoslav.boianov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zlatoslav.boianov » Съб 28 май 2016 18:52

Ами пробвахме всякакви вариянти и с резервния ключ не ставаше и накрая, един човек дойде взе бордовия компютър и след 2 часа ми го върна препрограмиран и с някакъв сменен чип с размерите на мемори карта. Сега пали без проблем и ми каза, че мога да си направя колкото искам ключове или да си паля колата с отверка...

Потребителски аватар
Pet_rov
Автомобил: Passat Variant B4
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот Pet_rov » Пон 30 май 2016 14:03

Ето една моя тема по подобен въпрос.
viewtopic.php?f=88&t=417438

Върни се в “Passat”