Пасат В5.5 проблем със задна дясна врата

Техническа и сервизна информация за Passat
ceno cenov
Автомобил:
Двигател:

Пасат В5.5 проблем със задна дясна врата

Мнениеот ceno cenov » Вто 11 окт 2016 9:06

Здравейте,
проблема е че вратата (задна дясна) се заключи преди няколко месеца и си остана така до миналата седмица когато реших да сменя бравата. След като изчетох доста мнения от форума успях при затворена врата да сваля корите, разбих бравата, отворих вратата. Взех нова брава монтирах я, пробвах отваря - затваря. Наредих букси, кори и всичко останало, затворих и ................ :censored2 ммммааамм....... пак остана заключена. Дайте съвет ........

Пасата е b5.5 седан

Потребителски аватар
Stoyanov_Vw
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: 1.9 TDI AHF

Re: Проблем със задна дясна врата

Мнениеот Stoyanov_Vw » Вто 11 окт 2016 9:33

Колега, новата брава чисто нова ли е или е втора употреба? Ако е втора употреба нищо чудно да си уцелил брава с идентичен проблем като твоята. Проблема им е в самото моторче, което върти зъбчатките, не се чупи, не изгаря, но явно с времето му омръзва да върти и когато е под напрежение, няма хала да завърти зъбчатките.

Веднъж свалиш ли бравата може да погледнеш за двете пластмаси движещи механизма за заключване, ще прикача снимка по-доло и ще ги очертая в червено. Моят съвет е щом свалиш бравата да я отвориш, почистиш и смажеш, след което да презапоиш спойките по платката.

Последно - задните врати имат особеност, която не е за пренебрегване. На пластмасата, която ги държи към металната кора има нещо като каналче, по което върви лостче. Погледни и него, ще ти приложа снимки и за това. Успех!
Прикачени файлове
3.png
2.png
a3u7e4en.jpg

ceno cenov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ceno cenov » Вто 11 окт 2016 10:15

Благодаря за мнението, но бравата е нова (китайска), за това си мисля, че проблема е другаде не в бравата. :rolleyes

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Вто 11 окт 2016 10:23

Може Комфорт- модула да е спукал спойки точно към тази брава! icon_idea

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Re: Проблем със задна дясна врата Пасат В5,5

Мнениеот vanesto » Вто 11 окт 2016 11:38

Същия проблем имах и аз като сменях моята с китайска брава. Старата се отваряше нормално, сложихме новата, уж работеше, затворихме вратата и не можахме да отворим повече. Махнахме с триста зора кората отвътре, отворихме някак си, свалихме бравата - нищо и няма, слагахме я и я махахме 3-4 пъти, и все не се отваряше, докато в един момент се измори и реши, че ще работи както трябва :). Майстора ми се видя в чудо 2 часа, и така и не разбрахме от какво се получава така. От както съм я сложил преди 3-4 месеца повече не ми е правила проблем, дяволска работа са тия брави.

ceno cenov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ceno cenov » Вто 11 окт 2016 14:51

Аз това със свалянето на кората отвътре вече с вързани очи го правя от толкоз тренировки :mhihi , но самата брава пак не мога да я отворя. Вие как я отваряте?

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Вто 11 окт 2016 15:20

Заключваш, отключваш, пробваш отвътре дръжката, после отвън дръжката и така около 20-30 пъти. Не мога да ти кажа точно как, малко на късмет. Виж и жилото вътре да не е пренатегнато.

Върни се в “Passat”