имам един малък ама неприятен проблем. Липсва кората която покрива акумулатора в отдела на двигатела - кората която трябва да пази од падащите листове и други буклуци. проблема е там че когато се напълни един отвод по акулулатора започва да прелива вода в купето, даже един път ми даде на късо някакъв потенциометър на гаста.
стараех се да намера такава кора ама не успях. може ли някой да ме насочи къде да търса конкретно или ако някой има такава да я продаде.

пасат Б5 предна кора (над акумулатора)
- zvera92
- Автомобил: Vw Passat
- Двигател:
Re: предна кора (над акумулатора) на пасат Б5 1.9 TDi
Колега на пасат б5 няма кора над акумолатора.На Б5.5 вече има кора.Можеш да си намериш от някоя морга такава кора от б5.5 тя става и за б5.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колегата е прав,само че трябва да смениш и пластмасовата кора,която е под предното стъкло и е над чистачките,защото на твоята го няма този ръб,на който се закача голямата пластмасова кора,която покрива акумулатора,спирачната помпа и всичко останало.Аз имам 1.9.ТДИ АФН,98г. и съм се ровил точно за тези кори,та за това знам-цената и на трите/голямата пластмасова,тази под предното стъкло и тази,която покрива самия акумулатор/е около 100-тина лева,нови.За втора употреба не съм питал.А за да не ти влиза вода в купето просто е необходимо от време на време да правиш едно упражнение,което не отнема много време-откачаш акумулатора и под него/в средата/има един отвор,който се запушва с всякаква мърсотия,другият отвор е точно под спирачната помпа,отпушваш ги,поливаш с една лейка вода,закачаш си акумулатора и си готов.Успех !
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
и аз съм с направи си сам кора - от пасат б5.5 . попреправя се малко но поне пази от листа и всякакви запушвания
- Piro_vw
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: 1.9 TDI AFN
Може ли малко подробности по преправянето и аз си взех такава кора за моя пасат но я наложих на бързо и подпира на много места.Маха ли се кората която седи над филтъра за купето.
Re: пасат Б5 предна кора (над акумулатора)
Привет,
искам да помоля някой с Пасат B 5.5, да види номера на кората, която покрива акумулатора, сервото и компа и да ми напише номера й. На тези, който отвора на казанчето за спирачна течност е кръгъл. Също и на капака, който покрива самия акумулатор. За което Ви благодаря.
искам да помоля някой с Пасат B 5.5, да види номера на кората, която покрива акумулатора, сервото и компа и да ми напише номера й. На тези, който отвора на казанчето за спирачна течност е кръгъл. Също и на капака, който покрива самия акумулатор. За което Ви благодаря.
- terero
- Автомобил: VW PASSAT VW LUPO
- Двигател: AHU 98 AKU 00
[quote="drago_tr"]Ето какво сътворих днес и аз.От една морга си купих такава кора от AUDI A6 за скромната цена от 30 лева.... и с известна доза преправяне ето какво се получи:
Kолега може ли да видя някъде снимки как се е получило с кората а6
Kолега може ли да видя някъде снимки как се е получило с кората а6