Здравейте,
Днес ми отказаха мигачите. Както си карах и работеха нормално, изведнъж изчезнаха (и двата). Също така не мога да включа аварийни светлини. От друга страна лампичките на мигачите си работят, защото когато заключвам с дистанционното всички мигачи пресветват нормално. Интересува ме може ли причината да е в нещо дребно, което мога да оправя сам, че утре трябва да пътувам, а в неделя сутрин ме съмнява да намеря майстор.

VW Passat B5 - проблем с мигачите.
- Vasko Veselinov
- Автомобил: VW Passat B7 - 2011 год
- Двигател:
- williams_vn
- Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
- Двигател:
Re: VW Passat B5 - проблем с мигачите.
първо погледни бушоните и след това си смени копчето за аварийни, а когато заключваш с дистанционното друго реле подава команда да светнат мигачите няма общо с оригиналното реле което се намира в бутона на аварийните
- bangobango
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Минал съм през подобен проблем, но при мен се случваше на моменти да спират мигачите и аварийните. Един много добър електричар свали релето за мигачите, което е в бутона за аварийните и за 10 минути презапои там някакви спойки и от тогава нямам никакви ядове. Може да пробваш преди да купуваш реле при някой да го ремонтира. Успех.
- Vasko Veselinov
- Двигател:
Проверих бушона, не е от него. Следващата стъпка е релето, а междувременно ако някой е купувал може ли да ме ориентира за цена - на ново и на 2-ра употреба?
- williams_vn
- Двигател:
втора употреба около 30 лева а ново зависи дали оригинално 90-130 или някои китайка за 50-70
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
бушоние за аварийки и за мигачи са 2 в тая кола
ако и двата са здрави-реле.
по спомен около 30-35 кинта. ново.

ако и двата са здрави-реле.
по спомен около 30-35 кинта. ново.
- williams_vn
- Двигател:
васко е прав бушоните са два единия е за аварийните с постоянно захранване а другия е с контактния ключ за мигачите но колегата каза че са здрави бушоните остава бутона , ако иска да пробва с копчето на някои колега за проба става и от голф 4 или ауди А3 или А4 ако колегата има работа към варна мога да дам моя за проба
- Vasko Veselinov
- Двигател:
Здравейте,
проблема наистина се оказа в релето и по-точно в бобината на релето. Мой приятел и много добър техник по ел. инсталации ми го оправи срещу скромните 5 лв.
Сега като прочетох колко струва цяло реле осъзнавам, че без почерпка няма да мине
.
проблема наистина се оказа в релето и по-точно в бобината на релето. Мой приятел и много добър техник по ел. инсталации ми го оправи срещу скромните 5 лв.
Сега като прочетох колко струва цяло реле осъзнавам, че без почерпка няма да мине

- steni
- Автомобил: Passat_b5
- Двигател: ADR 98
Здравейте, извинявам се, че пиша в тема на колегата, но имам сходен проблем.
Днес при натискане на копчето на аварийните светлини отказаха да светят мигачите, не работеха и при подаване на сигнал чрез лоста. Когато заключвам с дистанционното всички мигачи присветват нормално.
След преглед на темата свалих, извадих от буксата целия бутон на аварийните светлини. При изваждане на ключа от контакта се задейства зумера за забравени фарове. Върнах бутона на местото му и изненада всичко работи. Какви би следвало да са следващите ми действия за цялостно отстраняване на проблема. Автомобилът е VW Passat B5, 98г., ADR.
Днес при натискане на копчето на аварийните светлини отказаха да светят мигачите, не работеха и при подаване на сигнал чрез лоста. Когато заключвам с дистанционното всички мигачи присветват нормално.
След преглед на темата свалих, извадих от буксата целия бутон на аварийните светлини. При изваждане на ключа от контакта се задейства зумера за забравени фарове. Върнах бутона на местото му и изненада всичко работи. Какви би следвало да са следващите ми действия за цялостно отстраняване на проблема. Автомобилът е VW Passat B5, 98г., ADR.
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Залагам на бутона за авариЙните
На мен така извън града ме издокара да нямам мигачи. Смених го с 2-ра ръка от морга, и нещата заспаха. (Просто нямаше как да се прибера без мигачи, иначе да си бях купил нов).

-
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN 1998
Здравейте, колата е Passat 1998 г. 1,9 TDI буквите на мотора AFN.
Проблема с мигачите е същия.
Отворих капака на бушоните и какво да видя - няма я схемата.
Може ли някои да помогне?
Проверих всички бушони наред - здрави са.
Свалих бутона за аварийните и го разглобих.
Не видях нищо странно, сглобих го и го включих -
вече имам мигачи.
Все пак ако някой може да ми прати схемата на бушоните в таблото ще съм Благодарен!
Проблема с мигачите е същия.
Отворих капака на бушоните и какво да видя - няма я схемата.
Може ли някои да помогне?

Проверих всички бушони наред - здрави са.
Свалих бутона за аварийните и го разглобих.
Не видях нищо странно, сглобих го и го включих -

вече имам мигачи.
Все пак ако някой може да ми прати схемата на бушоните в таблото ще съм Благодарен!