Здравейте, вчера ми се случи нещо много странно след прибиране от нощна. Всичко беше ок стигнах до крайната точка и тръгнах да паркирам, включих на задна скорост и при следващо натискане на спирачките педала пропадна до пода и се чу звук като на откачено жило, и колата си продължи в продължение на 5-6 метра, след това ги напомпах и всичко се оправи. направих едно кръкче и всичко се беше наред. На някой да му се е случвало такова странно нещо да не би да е глътнала въздух?
Колата е пасат б4 2.0 бензин с абс.
Благодаря предварително

Passat B4 2.0 - Странно пропадане на педала на спирачките?
- George Georgiev
- Автомобил: VW PASSAT B4 1994
- Двигател: 2E
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Re: Странно пропадане на педала на спирачките при пасат б4
Най-вероятно е завъртяла течността в спирачната помпа. Ако всичко по системата е изправно, няма как да глътне въздух. Нивото на течността как е, има ли течове?
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
АБС системата работи ли ти? Повредата може да е в спирачната помпа или хидро-блока с клапаните на АБС-а.
при мен преди години стана същото на B4 смених спирачната помпа, беше изпуснала вътрешно , и прехвърляше спирачната течност от двете страни на помпения елемент без да вдигне налягане.
- George Georgiev
- Автомобил: VW PASSAT B4 1994
Re: Passat B4 2.0 - Странно пропадане на педала на спирачките?
Благодаря колеги за бързите отговори.
Погледнах колата днес и видях че спирачната течност е спаднала малко под минимума, а не видях да е текла покрай помпата или около джантите.
Не трябва ли ако е помпата да е изтекло маслото около нея или може и да не се забележи?
Погледнах колата днес и видях че спирачната течност е спаднала малко под минимума, а не видях да е текла покрай помпата или около джантите.
Не трябва ли ако е помпата да е изтекло маслото около нея или може и да не се забележи?
- Tsankovski
- Автомобил: VW Passat B5-5 Variant Тiptronic
- Двигател: AMX 2005 2-8 4motion Exclusive
Дано не е текла в купето помпата, че прави мизерии тая течност
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
George Georgiev написа: ...или може и да не се забележи?
вътре в сервоусилвателя може да е.
- Rqhovo
- Автомобил: Passat B3
- Двигател: 1Y 1991
- Контакти:
Аз имах почти същия проблем и всеки казва,дори и майстора помпата е проблема върти вътре течността.На аз си викам не смених спирачната течност и двете цилиндърчета отзад и всичко се оправи.Самото цилиндърче нямаше видими ппоблеми ,движеше се свободно ,но като махнах гумичката се оказа,че е омаслявало и изпускало оттам.По толкова малко ,че да не омасли чак вътре барабана ,но да потъне педала и да направи беля.Иначе проблема при мен беше,като е топло времето и натисна спирачката няколко пъти и педала потъва до пода и спира едвам едвам.