Как да активирам needle sweep (стрелките) на Пасат Б7 със диагностика Делфи
-
kukata_pasat
- Автомобил: АУДИ А4 Б6
- Двигател: AVF
Как да активирам needle sweep (стрелките) на Пасат Б7 със диагностика Делфи
Здравейте колеги от доста време искам да активирам функцията needle sweep тоест стрелките на оборотомера и километража да се придвижват до края и да се връщат при даване на контакт.Имам диагностика Делфи но не мога да уцелят правилния код.Влизам във инструменти после кодиране после във кодов контролен модул (така го гледах във клип на който активират стрелките на Шкода) и ми излизат три квадратчета на първото пише 16 на второто 1Е на третото 01 по гледането във клипа трябваше да променя второто квадратче със една цифра на горе тоест 2Е но нищо не се променя.Пробвах да променя и другите квадратчета но пак не се активират.Когато ги променя промените се запазват но желания ефект не се получава.Моля ако някой е на ясно и има желание нека да сподели.
Re: Как да активирам needle sweep (стрелките) на Пасат Б7 със диагностика Делфи
Не можеш, иска първо отключване в еепрома. Най сигурния вариант си е да се свали таблото и директно от чипа, или през гърба (без да се разглобява предната част стрелки/дисплей)
-
kukata_pasat
Какво е еепрома и как се отключва
Чип с памет който ти пази конфигурацията на таблото. С програматор, 24c32/64 в твоя случай.
Намери си VCDS и през него би трябвало да стане. Скоростомерите в Б7 следва да са с отключен този канал.
Това, което колегите пишат се отнася за черните табла в Б6.
Няма начин да се стигне до EEPROM чипа без да се свалят стрелките и циферблатите, но има хора с четци, които могат да го направят през обд порта, мога да дам координати на такъв човек в София, доколкото помня взимаше 30 лв за това.
Това, което колегите пишат се отнася за черните табла в Б6.
Няма начин да се стигне до EEPROM чипа без да се свалят стрелките и циферблатите, но има хора с четци, които могат да го направят през обд порта, мога да дам координати на такъв човек в София, доколкото помня взимаше 30 лв за това.
-
kukata_pasat
Благодаря явно със тия кодове няма как да ги уцеля ще помоля някой със ВАГ Ком щото моя е лайт версия и коли след 2005 не лови затова опитвам със делфито ми.
- Sonny_89
- Автомобил: VW Passat B7 + Opel Astra H
- Двигател: CFFB + Z19DTH
При мен с VCDS пак не стана.
railfan написа:Няма начин да се стигне до EEPROM чипа без да се свалят стрелките и циферблатите.
Не бъди толкова категоричен, а за варианта през буксата без бекъп не ми се коментира, но всеки си преценява.
Не виждам как по друг начин ще достигнеш този чип, при положение че се намира зад циферблатите, по-конкретно зад пластмасата върху която лягат те. А за да се свалят циферблатите, трябва да се откачат първо стрелките.
Ако наистина има по-лесен начин да докопаш чипа и да му закачиш програматора, ще се радваме да го споделиш, за да не се мъчат тези, които са се засилили да го правят.
Ако наистина има по-лесен начин да докопаш чипа и да му закачиш програматора, ще се радваме да го споделиш, за да не се мъчат тези, които са се засилили да го правят.
-
kukata_pasat
Днес пробвах и със ВАГ Ком пак не става когато вляза във 17-ти канал инструмент и дам на съответнотп подразделение ми дава невалиден канал тоест със ВАГ Ком не става явно няма да я имам тая екстра
- Vasseto
- Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
- Двигател: CFFB AVF BXE
Екстрата я имаш. VCDS не става за европейски Passat B7.
@railfan
Достъп до него ти трябва само ако ще го защипваш/разпояваш, но това не значи че не можеш да го докопаш и от задната страна. Защото има точки на гърба с директен контакт до падовете на еепрома. Реално само 4 контакта са нужни за четене и писане. За бързо свързване аз използвам кукички които пъхам в отворите и нещата се получават само със сваляне на задния капак. Няма в момента при мен табло от passat b7, единствено Leon 1P 2012 който е от същата генерация с пасата, тигуан, голф6, октавия и другите черно бели от тези години. При всички тях чипа е отпред, и този метод работи, само свързването е различно.
https://www.youtube.com/watch?v=9td3gfudVtE
... и понеже темата е за пасат, това е при него.
https://i.postimg.cc/FRWzn4Xt/eeprom-read.jpg
Достъп до него ти трябва само ако ще го защипваш/разпояваш, но това не значи че не можеш да го докопаш и от задната страна. Защото има точки на гърба с директен контакт до падовете на еепрома. Реално само 4 контакта са нужни за четене и писане. За бързо свързване аз използвам кукички които пъхам в отворите и нещата се получават само със сваляне на задния капак. Няма в момента при мен табло от passat b7, единствено Leon 1P 2012 който е от същата генерация с пасата, тигуан, голф6, октавия и другите черно бели от тези години. При всички тях чипа е отпред, и този метод работи, само свързването е различно.
https://www.youtube.com/watch?v=9td3gfudVtE
... и понеже темата е за пасат, това е при него.
https://i.postimg.cc/FRWzn4Xt/eeprom-read.jpg