Passat B5.5 1.8T AWT-Съмнения за проблем с алтернатора
- AsenLapnev
- Автомобил:
- Двигател:
Passat B5.5 1.8T AWT-Съмнения за проблем с алтернатора
Привет колеги бих искал да ми дадете насоки как да се справя с един доста странен проблем. Вчера зачиствах дросела защото беше доста замърсен, изключих го разглобих го, всичко супер, след като го сглобих, адаптирах с VCDS и запалих колата. След известно време около 40-50 минути път, ми светнаха лампите за Abs и датчик за износени накладки и почнаха да примигват доста странно, фаровете също. Реших да изключа колата и да запаля отново и едвам успях акумулатора нямаше достатъчно ток след като изключих всички консуматори, фарове, радио, климатроник, все пак успях да я запаля и успях да се прибера. Въпроса ми е на какво може да се дължи това, алтернатора видимо работи поне така смятам. Като е изключена свети че акумулатора не се зарежда и като я запаля угасва и то без да е нужно да я форсирам също така четох че при проблеми би трябвало да излиза предупредително Alternator Workshop, при мен няма подобни съобщения. Ще съм благодарен ако някой се отзове със съвет откъде да тръгна, досега проблеми с алтернатора не съм имал има ли вероятност да се е скапал изведнъж или съм сговнил нещо при свалянето на дросела.
Re: Passat B5.5 1.8T AWT-Съмнения за проблем с алтернатора
Запали я и пусни повече консуматори. Изпадал съм в същата ситуация и се държеше по същия начин алтернатора.
- KBK
- Автомобил: VW PASSAT b5.5
- Двигател: 2.0i AZM
Замери как зарежда с консуматори и без, трябва да е между 13.8 и 14.4 V
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Първо мериш, после разсъждения по темата.
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Алтернатора на този двигател не може да държи всички комсуматори на празен ход....т.е. на празен ход с включени консуматори не може да държи 13,8.... обикновенно държи 12,00-12,8V на празен ход с включени климатик вентилатор и фарове...
Ако замерването е ок....акумулатор-стратер....причини много...
Ако замерването е ок....акумулатор-стратер....причини много...
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Възможно е да е алтернаторът (да не зарежда), но е възможно и акумулаторът да ти е пътник.
Както са ти написали - замери какви стойности дава на празен ход (със същата кола съм и съм правил алтернатор) - 14.3V.
Когато имаше проблем с алтернатора, той почваше да зарежда след форсиране над 3000 оборота. Преди това - само се черпеше ток от изстрадалия акумулатор.
Както са ти написали - замери какви стойности дава на празен ход (със същата кола съм и съм правил алтернатор) - 14.3V.
Когато имаше проблем с алтернатора, той почваше да зарежда след форсиране над 3000 оборота. Преди това - само се черпеше ток от изстрадалия акумулатор.
- AsenLapnev
- Автомобил:
- Двигател:
Така вчера имах време и я погледнах. Както и предполагах алтернатора не зареждаше и се виждаше доста добре на контакт не светеше лампата. Замерих го и видях че въобще не поддържа. Реших че мога да се справя сам с него и започнах с разглобяването. За колегите в моята ситуация алтернатора може да се махне и без да се сваля предницата. Разкача се виско перката и след това има достатъчно място да се махне дългия болт. След като го отворих разбрах че четките му бяха заминали.
След подмяната на регулатора го замерих и дава 14.34V . Темата е за заключване благодаря на всички които се отзоваха.- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
AsenLapnev написа:За колегите в моята ситуация алтернатора може да се махне и без да се сваля предницата. Разкача се виско перката и след това има достатъчно място да се махне дългия болт. След като го отворих разбрах че четките му бяха заминали.
Няма ли достъп да се свали пл. капачка и после реле регулатора с четките ?
Ако няма зареждане и има увиснала четка светва червения светодиод за зареждането.
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Няма ...наврян е в кучи задник...