Джанти за Passat B7

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
megaturbo
Автомобил:
Двигател:

Джанти за Passat B7

Мнениеот megaturbo » Пон 02 ное 2020 8:04

Колеги , от 4дена съм горд собственик на Passat B7 . В момента е със 17” с летни гуми 235/45-17 . Искам да взема за зимата 16” 215/55-16 и джанти . Но! Тези 17” явно имат датчици за налягане и ми излизат на централния дисплей със налягането на всяка гума . Питането ми е , ако взема 16” без датчици ще се побърка ли колата ?

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Re: Джанти за Passat B7

Мнениеот DoH_KuXoT » Пон 02 ное 2020 9:02

Качи снимка на дисплея, най-вероятно си с китайска навигация с приложение TPMS с комплект датчици и WiFi приемник, ако е така няма нищо да стане, просто няма да отчита в приложението. Може да си поръчаш комплект вентили от Али Експрес или някой дилър на местно ниво и да ги направиш и зимните с такива вентили, за да си ползваш екстрата.

Потребителски аватар
deodriver
Автомобил: Passat B7 DSG 4motion
Двигател:

Re: Джанти за Passat B7

Мнениеот deodriver » Пон 02 ное 2020 22:07

Нищо не става,няма проблеми никакви.Аз също съм с 17-ки с датчици и като сложа 16-ките,които са без такива,системата автоматично се изключва и не се показва налягането на дисплея.Не светят никакви лампи за мека гума.Така съм вече 3г. и много се радвам,че немеца го е измислил така,а не като при други модели да се чудиш как да обучиш китайски датчици за зимните гуми.На пролет си слагаш летние 17-ки и отново всичко се показва.

Върни се в “Passat”