пасат б5 98 г. - Счупени водачи за регулиране на фаровете.
-
- Автомобил: VW Passat B5 Variant
- Двигател: 1998 AFN
пасат б5 98 г. - Счупени водачи за регулиране на фаровете.
Здравейте колеги и за много години. Имам 2 комплекта фарове за пасат б5 98 г. И в двата комплекта има по 1 счупен фар, или по-скоро по един фар със счупени регулатори (или както се казва). На единия от комплектите (TYC) регулаторът е пластмасов
, а на другият (Hella) е гумен който свързва плъзгач като от TYC (но не с ябълка на края) с рефлекторът . Някой има ли представа от къде мога да си закупя подобни регулатори за да си ремонтирам фаровете, или пък някаква насока как мога да си ги "побългаря".- MamaMy
- Автомобил: Galaxy
- Двигател: AUY 2003г
Re: Счупени водачи за регулиране на фаровете.
За някои модели фарове се продават такива, за други няма. Тава е нарочно сложена слаба точка за да може да се продават нови фарове. Щом и "Депо" фаровете аналози на "Хела"са с такива, значи далаверата е голяма. Разтърси се в алиекспрес и ако не ги откриеш, честито и добре дошъл в клуба. Аз проблема си го реших, но не е за всеобща употреба. Ако не намерш, пиши ми на лични
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Re: пасат б5 98 г. - Счупени водачи за регулиране на фаровете.
Имах счупена ябълка като на първата снимка- оригинален ксенон...рапробиване по оста фрезенк в ябълката винт М3 и квадратна гайка в прореза....става здраво...чупят се при опит за реулиране след крайното положение.... аз не можах да я намеря като резервна част...
-
- Автомобил: VW Passat B5 Variant
- Двигател: 1998 AFN
Re: пасат б5 98 г. - Счупени водачи за регулиране на фаровете.
Проблемът е че моят плъзгач се е счупил чак до тук, не е само ябълката
Докато за гумения който е от оригинална Hella и се поставя така мислех вариант да си направя същия детайл но от алуминий и да го залепя с някакво здраво лепило за плъзгача и рефлекторът. Притеснява ме факта, че алуминият се влияе от топлината и се разширява и може би не е удачен вариант.
и няма как да завинтя болт вътре, тъй като ще пречи на вита който е за регулиране. Чудех се дали ще е възможно по здравия плъзгач да се направи нов с 3D принтер (не съм сигурен обаче дали някой ще се захване да направи 3D модел и да го принтира)Докато за гумения който е от оригинална Hella и се поставя така мислех вариант да си направя същия детайл но от алуминий и да го залепя с някакво здраво лепило за плъзгача и рефлекторът. Притеснява ме факта, че алуминият се влияе от топлината и се разширява и може би не е удачен вариант.