Passat B7 Alltrack - проблем със Side assist

Техническа и сервизна информация за Passat
Hudson
Автомобил: Passat B7 Alltrack
Двигател: GFGB

Passat B7 Alltrack - проблем със Side assist

Мнениеот Hudson » Пет 01 ное 2024 10:29

Side assistant - това е последния ми нерешен проблем в колата.
Първоначалната грешка беше “Line change assistant right” 16365 - faulty control module. Системата въобще не стартира и стои неактивна в менюто на колата.
Намерих в нета къде се намира модула. Оказа се че са 2 - едният е master (левия), а другия е slave (десния), като са скрити под задната броня, точно под стоповете.
Поръчах си един от ибей, като гледах да е от пасат комби и от същата година. Разбира се, оказа се че това не е достатъчно.
Номера на моя модул е 3AA 907 568 B, а номера на модула който получих е 3AA 907 568 С. Вследствие, от 1, грешките станаха 3, но те са взаимно свързани, а проблема е в несъответствие във версиите на софтуера на двата модула. Моя проблемния е с версия 0040, а “новия” с 0010.
След допълнително ровене в нета, попаднах на пост в английски ауди форум, където един пишеше, че е възможно и е правил ъпгрейд и/или изравняване на софтуерните версии на двата модула.
Тази информация ми я потвърдиха от порше юг, но отказаха да ми свършат работа. Като причина изтъкнаха факта, че съм нямал фактура/документ за покупка, а тях ги следели от Интерпол за такива дейности. Но поне неофициално ми казаха, че имало хора в София, които се занимавали с ретрофит на подобни системи и те ще ми свършат тази услуга.

Та въпроса ми е съвсем конкретен - някой знае ли координатите на човек или сервиз където да ми подкарат Line Assistant?

Последна промяна от Hudson на Нед 03 ное 2024 18:36, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Re: Passat B7 Alltrack - проблем с Line change assistant

Мнениеот Vlad777 » Пет 01 ное 2024 14:09

Препоръчвам да попиташ: https://www.facebook.com/kickdown. Може да пишеш после какво е казал

Потребителски аватар
miro_hack
Автомобил: Golf 2 KR ITB + Passat 7
Двигател: Cffb

Мнениеот miro_hack » Пет 01 ное 2024 19:37

Най-добре пусни теми в vwortex и в форума на Ross-tech, да и тук има гурута, но особено в Ross-tech са доста напред в софтуера

Hudson

Мнениеот Hudson » Нед 03 ное 2024 18:26

Съгласен съм с теб, че там ще намеря инфо по въпроса, но на мен ми трябва човек, който да свърши услугата. Не разполагам с VCDS, а дори и да разполагах, не бих се наел да бърникам там, след горчивия опит който имам с изчезването на дългите.

Потребителски аватар
miro_hack
Автомобил: Golf 2 KR ITB + Passat 7
Двигател: Cffb

Re: Passat B7 Alltrack - проблем със Side assist

Мнениеот miro_hack » Вто 05 ное 2024 0:31

089 7573028 - Петьо от Пловдив, говори с него доста е в нещата.
Сегашния му сервиз е в Кючук Париж

Hudson

Мнениеот Hudson » Пет 10 яну 2025 13:52

Говорих с него - сега нямал време за експерименти, ако не са с еднакви софтуерни версии, най-вероятно нямало да стане…
За другата седмица имам уговорен час в София. Нямало никакъв проблем да ъпдейтне софтуера на модулите, знае и как се правят калибрациите, но няма огледалата които са нужни за целта. Предложи ми да ида при Дунев.
Ще пиша ако имам развитие по въпроса.

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Съб 11 яну 2025 7:39

Ами като става въпрос за ретрофити ходя при ShadowM(можеш да го намериш във фейсбук) ако не успееш да свършиш работа, може да говориш с него. Относно огледала, има в алиекспрес цели китове за side assist които са прилично достъпни и аз ги гледам, просто на тоя етап мисля че предпочитам да изчакам и да си ретрофитна IQ light, а това е доста по-скъпо удоволствие.

Hudson

Мнениеот Hudson » Нед 12 яну 2025 16:16

Не си ме разбрал или по-точно аз не съм се изразил достатъчно точно. Под “огледала” нямам предвид тези на колата, а нещо като огледални плоскости, които се поставят на опредени места отзад и отстрани на колата, докато се изпълнява процедурата по адаптация на радарите.
При мен не става въпрос за ретрофит, а за ремонт на повредена система.

Последна промяна от Hudson на Нед 12 яну 2025 17:44, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Нед 12 яну 2025 17:25

Абе и на мен ми се стори странно, защото каза че колата има сайд асист.

Hudson

Мнениеот Hudson » Пон 20 яну 2025 18:30

Сагата е към своя край - след посещение на сервиза в дружба, софтуерните версии на двата ми радара са еднакви и единствената грешка че няма базови настройки и адаптации. Изключително съм доволен от обслужването, личеше си че човека си разбира от работата, отговори на всичките ми въпроси, а и цената беше нормална, като за онлайн сесия с vw. Ако ви интересуват координатите му, пишете на лично, за да не ме обвинят че му правя реклама.
Остана само настройката. Звъннах до няколко сервиза, ето ви цени и срокове за сравнение:
Порше София изток - цена 350лв, първа възможна дата - след месец.
Порше София юг - цена 350лв, първа възможна дата - след 3-4 дни.
Дунев мотор спорт - цена 380лв, първа възможна дата - след 1-2 дена.
Хаас Пловдив - цена 500лв, първа възможна дата - след 2 седмици.

Върни се в “Passat”