Side assistant - това е последния ми нерешен проблем в колата.
Първоначалната грешка беше “Line change assistant right” 16365 - faulty control module. Системата въобще не стартира и стои неактивна в менюто на колата.
Намерих в нета къде се намира модула. Оказа се че са 2 - едният е master (левия), а другия е slave (десния), като са скрити под задната броня, точно под стоповете.
Поръчах си един от ибей, като гледах да е от пасат комби и от същата година. Разбира се, оказа се че това не е достатъчно.
Номера на моя модул е 3AA 907 568 B, а номера на модула който получих е 3AA 907 568 С. Вследствие, от 1, грешките станаха 3, но те са взаимно свързани, а проблема е в несъответствие във версиите на софтуера на двата модула. Моя проблемния е с версия 0040, а “новия” с 0010.
След допълнително ровене в нета, попаднах на пост в английски ауди форум, където един пишеше, че е възможно и е правил ъпгрейд и/или изравняване на софтуерните версии на двата модула.
Тази информация ми я потвърдиха от порше юг, но отказаха да ми свършат работа. Като причина изтъкнаха факта, че съм нямал фактура/документ за покупка, а тях ги следели от Интерпол за такива дейности. Но поне неофициално ми казаха, че имало хора в София, които се занимавали с ретрофит на подобни системи и те ще ми свършат тази услуга.
Та въпроса ми е съвсем конкретен - някой знае ли координатите на човек или сервиз където да ми подкарат Line Assistant?
Passat B7 Alltrack - проблем със Side assist
-
- Автомобил: Passat B7 Alltrack
- Двигател: GFGB
Passat B7 Alltrack - проблем със Side assist
Последна промяна от Hudson на Нед 03 ное 2024 18:36, променено общо 3 пъти.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Re: Passat B7 Alltrack - проблем с Line change assistant
Препоръчвам да попиташ: https://www.facebook.com/kickdown. Може да пишеш после какво е казал
- miro_hack
- Автомобил: Golf 2 KR ITB + Passat 7
- Двигател: Cffb
Най-добре пусни теми в vwortex и в форума на Ross-tech, да и тук има гурута, но особено в Ross-tech са доста напред в софтуера
-
Съгласен съм с теб, че там ще намеря инфо по въпроса, но на мен ми трябва човек, който да свърши услугата. Не разполагам с VCDS, а дори и да разполагах, не бих се наел да бърникам там, след горчивия опит който имам с изчезването на дългите.
- miro_hack
- Автомобил: Golf 2 KR ITB + Passat 7
- Двигател: Cffb
Re: Passat B7 Alltrack - проблем със Side assist
089 7573028 - Петьо от Пловдив, говори с него доста е в нещата.
Сегашния му сервиз е в Кючук Париж
Сегашния му сервиз е в Кючук Париж
-
Говорих с него - сега нямал време за експерименти, ако не са с еднакви софтуерни версии, най-вероятно нямало да стане…
За другата седмица имам уговорен час в София. Нямало никакъв проблем да ъпдейтне софтуера на модулите, знае и как се правят калибрациите, но няма огледалата които са нужни за целта. Предложи ми да ида при Дунев.
Ще пиша ако имам развитие по въпроса.
За другата седмица имам уговорен час в София. Нямало никакъв проблем да ъпдейтне софтуера на модулите, знае и как се правят калибрациите, но няма огледалата които са нужни за целта. Предложи ми да ида при Дунев.
Ще пиша ако имам развитие по въпроса.
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Ами като става въпрос за ретрофити ходя при ShadowM(можеш да го намериш във фейсбук) ако не успееш да свършиш работа, може да говориш с него. Относно огледала, има в алиекспрес цели китове за side assist които са прилично достъпни и аз ги гледам, просто на тоя етап мисля че предпочитам да изчакам и да си ретрофитна IQ light, а това е доста по-скъпо удоволствие.
-
Не си ме разбрал или по-точно аз не съм се изразил достатъчно точно. Под “огледала” нямам предвид тези на колата, а нещо като огледални плоскости, които се поставят на опредени места отзад и отстрани на колата, докато се изпълнява процедурата по адаптация на радарите.
При мен не става въпрос за ретрофит, а за ремонт на повредена система.
При мен не става въпрос за ретрофит, а за ремонт на повредена система.
Последна промяна от Hudson на Нед 12 яну 2025 17:44, променено общо 1 път.
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Абе и на мен ми се стори странно, защото каза че колата има сайд асист.
-
Сагата е към своя край - след посещение на сервиза в дружба, софтуерните версии на двата ми радара са еднакви и единствената грешка че няма базови настройки и адаптации. Изключително съм доволен от обслужването, личеше си че човека си разбира от работата, отговори на всичките ми въпроси, а и цената беше нормална, като за онлайн сесия с vw. Ако ви интересуват координатите му, пишете на лично, за да не ме обвинят че му правя реклама.
Остана само настройката. Звъннах до няколко сервиза, ето ви цени и срокове за сравнение:
Порше София изток - цена 350лв, първа възможна дата - след месец.
Порше София юг - цена 350лв, първа възможна дата - след 3-4 дни.
Дунев мотор спорт - цена 380лв, първа възможна дата - след 1-2 дена.
Хаас Пловдив - цена 500лв, първа възможна дата - след 2 седмици.
Остана само настройката. Звъннах до няколко сервиза, ето ви цени и срокове за сравнение:
Порше София изток - цена 350лв, първа възможна дата - след месец.
Порше София юг - цена 350лв, първа възможна дата - след 3-4 дни.
Дунев мотор спорт - цена 380лв, първа възможна дата - след 1-2 дена.
Хаас Пловдив - цена 500лв, първа възможна дата - след 2 седмици.