Проблем с дистанционното за централното или ...

Техническа и сервизна информация за Passat
bic
Автомобил:
Двигател:

Проблем с дистанционното за централното или ...

Мнениеот bic » Сря 06 юни 2007 18:10

Дистанционното управление на централното не иска да работо на по голямо разтояние от 2м от колата. Смених с нови батерии но няма никаква промяна. Проблема е от както сложих и допълнителна аларма и мисля, че от тогава като я взех от маистора и той ми каза, че като е пробвал да отваря и затваря многократно е паднала батерията и за това не иска на по голяма дистанция. Към новата аларма имам други 2бр. дистанционни и със тях се отключва/заключва от много по далече(6 - 8 м.).
Та въпроса ми е дали нещо се е прецакало самото дистанционно или пък сигнала които се опитва да даде не може да бъде приет т.е. да не би да има проблем с датчика който се намра някъде около огледалото (аз не можах да го видя къде е тоя датчик ???) , да не би майстора като е слагал новата аларма да го е "покрол" леко и да не може да хваща сигнала. Къде се намира тоя датчик ???

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Проблем с дистанционното за централното или ...

Мнениеот radotom » Сря 06 юни 2007 19:00

bic написа: не иска да работо на по голямо разтояние от 2м от колата. Смених с нови батерии...

Батерийките са малко специфични. Използват се само за аларми.
Напълно възможно е да са постоели някой и друг месец вповечо в дъното на някой склад...
Пробвай с още по-нова бартерийка, но от друг магазин.

bic
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с дистанционното за централното или ...

Мнениеот bic » Чет 07 юни 2007 17:06

radotom написа:
bic написа: не иска да работо на по голямо разтояние от 2м от колата. Смених с нови батерии...

Батерийките са малко специфични. Използват се само за аларми.
Напълно възможно е да са постоели някой и друг месец вповечо в дъното на някой склад...
Пробвай с още по-нова бартерийка, но от друг магазин.

Пробвах с още 5 нови батерии и от различни места купени и пак е същото.

Потребителски аватар
niviat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niviat » Пет 08 юни 2007 12:40

Ей , да нямаш антена на алармата?
Аз на старата имах 1 метър кабел , който излизаше от алармата и висеше.Хубаво че нямах резачки да го резна , ами само го намотах , но се оказа че после едвам изключих алармата. Размотах после същият кабел и да видиш откъде изключваше.

bic
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bic » Пет 08 юни 2007 19:28

niviat написа:Ей , да нямаш антена на алармата?
Аз на старата имах 1 метър кабел , който излизаше от алармата и висеше.Хубаво че нямах резачки да го резна , ами само го намотах , но се оказа че после едвам изключих алармата. Размотах после същият кабел и да видиш откъде изключваше.

A kъде се намира тази "антена" , за централното става въпрос, може човека който ми слага допълнителна аларма малко да го е понамалил или вкарал някаде знае ли човек. Потърсих тази "антена" някъде около огледалото, но след като свалих плафона нищо не видях.Някой ако знае къде се намира точно тази "антена" за приемане на сиганла от дистанционното за централното ще съм му много благодарен :?: :?: :?: Става въпрос за оргиналната аларма на VW Passat B5.

Потребителски аватар
niviat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niviat » Съб 09 юни 2007 10:55

На моят Пасат В3 от старата аларма , оригиналната или не незнам отпред при двигателя където е сирената оттам излиза кабел , който изглежда играе ролята на антена. На новата аларма няма такова нещо , или поне аз не виждам.

Върни се в “Passat”