Пасат Б6, АXZ, проблем с Ксенон фарове (BiXenon)

Техническа и сервизна информация за Passat
zdravkop64
Автомобил: Mercedes W213
Двигател: E 400 V 6

Пасат Б6, АXZ, проблем с Ксенон фарове (BiXenon)

Мнениеот zdravkop64 » Сря 08 мар 2023 15:44

Здравейте, колеги! Не мога да се оправя с крушките на фара. Опитах се да сменя тази на габаритите, но не знам как да я сваля. Трябва ли да се сваля отново бронята /както е за крушките на късите/? Измъкнах ето тази синята крушка /на първата снимка/, която не знам каква е и за какво служи. Смених крушката на дългите Н7, като я измъкнах от гнездото по някакъв начин, но не мога да я върна обратно /оградена с червена линия/. Ако някой е запознат с тези крушки и смяната им моля да помогне. Благодаря.
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
Ивайло Димов
предупреждение за БАН
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: 1800 -20V -AGN -1999

Re: Пасат Б6, АXZ, проблем с Ксенон фарове (BiXenon)

Мнениеот Ивайло Димов » Сря 08 мар 2023 16:18

Виж това дали ще помогне
Прикачени файлове
b6_94-02.pdf
(477.85 KиБ) Свален 62 пъти

zdravkop64
Автомобил: Mercedes W213
Двигател: E 400 V 6

Мнениеот zdravkop64 » Сря 08 мар 2023 16:55

Благодаря! На английски е, пък аз съм скаран с него, но по схемите ще се опитам да го разуча.

Потребителски аватар
Ивайло Димов
предупреждение за БАН
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: 1800 -20V -AGN -1999

Мнениеот Ивайло Димов » Сря 08 мар 2023 17:08

Синята е габарит и верно излизат трудно от цокъла ,пробвай с леко въртеливи движения и ще излязат ,имат едни телчета за полюси и се кривят и запъват .

Потребителски аватар
Asko VW
Автомобил: VW Passat-B6 Variant
Двигател: 2-0 TDI BMP 2006

Мнениеот Asko VW » Нед 12 мар 2023 11:01

Малката (синята) крушка е за габаритите, сваля се лесно, без нищо да се разглобява. Тя е разположена на върха на една дълга пластмасова пръчка, просто се издърпва (евентуално с леко връткане и разклащане) поставянето е малко по-трудно защото трябва да уцелиш дупката, почти без никаква видимост, но с напипване се уцелва. Обръщам внимание, че при тези пасати смяната на крушка се прави на угасен двигател и фарове. Когато компа засече проблем (в случая изгоряла крушка) прекъсва захранването към нея. След като смениш крушката и запалиш, компа ще направи чек и ако всичко е ок ще възстанови захранването.
Колкото до халогенката (Н7), това не са дългите, те са на една крушка с късите (ксеноновата), не случайно се казва БИ ксенон, халогенната е за осветяване в завой, активира се като навиеш волана и се изключва като го изправиш. За жалост не знам как се сменя, при мен поисках да ми ги сменят превантивно, когато сменях ксеноновите, за което се изисква разкрачване на бронята и изтегляне на фара.

Върни се в “Passat”