при включен климатик на газ ми падат оборотите.
-
- Автомобил:
- Двигател:
при включен климатик на газ ми падат оборотите.
когато включа климатика и подам газ и отпусна газта двигателя пада до изгасване.как да обогатя сместа на празен ход?
- The Red Guy
- Автомобил:
- Двигател:
Re: при включен климатик на газ ми падат оборотите.
warlock написа:когато включа климатика и подам газ и отпусна газта двигателя пада до изгасване.как да обогатя сместа на празен ход?
С каква газова уредба си ? Сместта или ти е прекалено бедна на газ или празният ти ход не работи както трябва.
- krraynov
- Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
- Двигател: CFGB 2012
- Контакти:
warlock написа:когато включа климатика и подам газ и отпусна газта двигателя пада до изгасване.как да обогатя сместа на празен ход?
Ами ако си с вакуумна газова уредба - нормално е.
Моята беше с Ламда контрол и почти не се отразяваше товакоето описваш на празен ход, а само при вървенето-усещаше се когато караш на газ или бензин

- Iavor
- Автомобил: Škoda Octavia VRS
- Двигател: CEGA 2008
Kато си правиш настройките на газовата пусни консуматорите!
Фарове,клима,радио,ако имаш хидравлика-навий волана в крайно положение!
- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не съм на газ. На бензин съм. Климатика има теч и скоро след пълненето изуска дотолкова, че да не зацепва шайбата. Наблюденията ми са веднага след пълненето когато я пробвахме. При включен климатик го няма това повдигане на оборотите и ако е на сободен ход колата гасне. Скоро смятам да сменя едно уплътнение на компресора което прави проблемите и се чудя как да оправя и проблема с оборотите 

- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Абе... той човека трябва да си има стъпков мотор... просто номера е да се превърже да не взима само въздух , а гориво-въздушна смес под плочката, което на бензин не се отразява по никакъв начин, тъй като тогава отново взема само въздух - газта е спряна
(стига да има възможност де , някои стъпкови са в корпуса на моното и там не става)