Смяна на бутон за аварийни светлини от Passat B6 с такова на от B7
Смяна на бутон за аварийни светлини от Passat B6 с такова на от B7
Колеги, здравейте! Някой да е правил смяна на бутона на аварийните светлини на Passat B6, с бутон за аварийните от Passat B7? Ако може да ми разясни ситуацията с окабеляването. Имам бутона от B7 с буксата и кабелите и и виждам , че има доста повече кабели от бутона на B6. Явно някои от кабелите ще отпаднат, мисля просто да запоя кабелите от бутона на B6 към точните кабели на бутона от B7, но нямам ел. схемата за да преценя кои са точните кабели. Ще съм благодарен на малко помощ! Ако е нужно срещу заплащане.
- MamaMy
- Автомобил: Galaxy
- Двигател: AUY 2003г
Re: Смяна на бутон за аварийни светлини от Passat B6 с такова на от B7
Сигурен ли си, че е възможно? В тези бутони има реле и платка с електроника. Като нищо може да не си пасват.
Възможно е, на много Б6 е правено, вкл на моята. 4 срещу 6 пина са, но се прехвърлят 4 и няма разлики, освен вида.
Свързвай по схемата:
Б6-Б7
Пин 1 - Пин 2
Пин 2 - Пин 3
Пин 3 - Пин 6
Пин 4 - Пин 4
На самите букси са надписани пиновете.
Свързвай по схемата:
Б6-Б7
Пин 1 - Пин 2
Пин 2 - Пин 3
Пин 3 - Пин 6
Пин 4 - Пин 4
- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
Извинявам се за въпроса, не се заяждам, просто ми е любопитно, но защо изобщо го правите това и как го напасвате, тези бутони са с различна форма и съответно размери, местоположението, съответно панела на който са разположени също.???
Напасват се пин с пин. Четеш схемите при двата модела и гледаш. Таблото при Б7 е като при Б6, затова много неща пасват директно или почти директно с много малко преправяне както е в случая с пиновете. Правим го, щото ни кефи Б6ците да изглеждат вътре като Б7 - визията е по-добра някак си.
Пасват директно километражи, лайсни по таблото, панели на климатроници, волани, часовника, духалките, корите по вратите, скоростните лостове, праговете, салоните дори…
С леко преправяне пасват бутона на аварийните, конзолите около скоростния лост и още други неща, но почти всичко от Б7 може да се приложи на Б6 вкл асистенти които ги няма фабрично за Б6(освен външните детайли, но без огледалата - те стават директно), стига да си достатъчно грамотен да прочетеш за модулите, инсталацията и какво е нужно да се направи, за да работи всичко ток.
Пасват директно километражи, лайсни по таблото, панели на климатроници, волани, часовника, духалките, корите по вратите, скоростните лостове, праговете, салоните дори…
С леко преправяне пасват бутона на аварийните, конзолите около скоростния лост и още други неща, но почти всичко от Б7 може да се приложи на Б6 вкл асистенти които ги няма фабрично за Б6(освен външните детайли, но без огледалата - те стават директно), стига да си достатъчно грамотен да прочетеш за модулите, инсталацията и какво е нужно да се направи, за да работи всичко ток.
railfan написа:Възможно е, на много Б6 е правено, вкл на моята. 4 срещу 6 пина са, но се прехвърлят 4 и няма разлики, освен вида.
Свързвай по схемата:
Б6-Б7
Пин 1 - Пин 2
Пин 2 - Пин 3
Пин 3 - Пин 6
Пин 4 - Пин 4
Много благодаря за инфото колега! Жив и здрав! Преправих и напаснах всичко, само този бутон нещо ми се опря
. Ако си играл и играта с часовника, имаш ли инфо, кой точно модел гетуей модул трябва да си взема, за да може часовника да се сверява сам?

От Б7 който и да е като номер ще ти свърши работа. Важното е да е от Б7. Не им знам точните номера.