Амортисьори-дали им е дошло времето?
Амортисьори-дали им е дошло времето?
Здравейте.От няколко дни забелязах,като мина през дупка ,от амортисьорите се чува странен звук все едно изпускат въздух (става въпрос за предните).Дали вече трябва да се сменяват,и още колко може според вас да карам така?
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Не, малко по-твърдичките маслени амортисьори така си изшумяват, когато минаваш бавничко по неравност: фссст-фссст...
Това е от минаването на хидравличната течност от едната камера в другата и обратно. Не е признак, че са заминали, напротив- явно има още течност в тях.
Мен лично тоя звук много си ме кефи!
Това е от минаването на хидравличната течност от едната камера в другата и обратно. Не е признак, че са заминали, напротив- явно има още течност в тях.
Мен лично тоя звук много си ме кефи!

Привет колеги.
Използвам темата да запитам и аз:
С пасат комби съм, 1.8 ми, 92г.
При мен единия заден амортисьор е протекъл. Ходих на стенд за проверка при което теста показва, че всичко е ОК. При натискане на задницата (двама души, стъпили на праговете при задните врати + един при багажника) няма люлеене. При преминаване през неравности се чува нормалното фссст...
При това положение течът дали е повод за притеснение (да ги сменям ли задните амортисьори) или да ги наблюдавам и следя и да ги сменя по-късно?
При мен единия заден амортисьор е протекъл. Ходих на стенд за проверка при което теста показва, че всичко е ОК. При натискане на задницата (двама души, стъпили на праговете при задните врати + един при багажника) няма люлеене. При преминаване през неравности се чува нормалното фссст...
При това положение течът дали е повод за притеснение (да ги сменям ли задните амортисьори) или да ги наблюдавам и следя и да ги сменя по-късно?
- blagoykata
- Автомобил: Пасат
- Двигател: АФТ 1996
kind написа:Привет колеги.
При мен откакто е протекъл задния (единия) се усеща промяна при преминаването през неравности - ще се сменят и двата задни