Задни амортесьори що ли?
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
Задни амортесьори що ли?
Абе от известно време като покарам към 40-50 км и изотзад започва да се чува странен шу при преминаване на неравностизвука е като кльонк-кльонк сякаш нещо пружина ама ????? какво може да е
Последна промяна от mely на Вто 19 юни 2007 9:58, променено общо 1 път.
- Stefan
- R.I.P Madcap
- Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
- Двигател:
Много неща може да са:
- разхлабен заден лагер;
- разхлабен амортисьор;
- проблем с пружината;
- изпуснал амортисьор;
- от топлото се нагряват гумите и започват по по-друг начин да се чуват при преминаване на неравности;
Онзи ден, толкова се бяха нагрели гумите, че като минах през една локва се чу такова съскане, все едно потапяш нагрято желязо във вода
- разхлабен заден лагер;
- разхлабен амортисьор;
- проблем с пружината;
- изпуснал амортисьор;
- от топлото се нагряват гумите и започват по по-друг начин да се чуват при преминаване на неравности;
Онзи ден, толкова се бяха нагрели гумите, че като минах през една локва се чу такова съскане, все едно потапяш нагрято желязо във вода

- bomini
- Автомобил: Audi A4 Quattro
- Двигател: AVF
- Контакти:
И при мен от доста време е така, но не е необходимо да изминавам 40-50 км. Чува се едно глухо хлапчене, ходил съм на няколко места и всички казват, че всичко е ок, стегнато и здраво... почти се отказах да го търся вече. Ще трябва да се демонтира амортисьора, за последен опит (може да е от стеблото на самия амортисьор - да има луфт)
П.П. При мен го прави само отзад в дясно.
П.П. При мен го прави само отзад в дясно.
- madmen
- Автомобил:
- Двигател:
vasstop написа:При мен също го има и си направих този експеримент - като сваля всичко отзад и изчезва гадното тропане.
При мен изчезна след смяна на тампони на задния мост, задни и предни амортесьори, всички грънци, предни дискове, предни накладки , задни накладки и жила на ръчната .... Сега вече чувам как ми тропа резервната гума и крика.