Виждал съм го и на венто и на голф да заяжда по същия начин. Това явно си е фабричен дефект. Благодаря предварително
Вратата на шофьора се отваря трудно...
- VW_FEN
- Автомобил:
- Двигател:
Вратата на шофьора се отваря трудно...
Хора, този проблем ме тормози от доста време, но сега се засили, явно заради студа. Мисля да я карам на майстор, да я оправят. Но все пак да питам и вас. Как се оправя това нещо и има ли оправия изобщо? Дърпам един път, два пъти, три пъти, бре не ще и не ще. Най-накрая отида от другата страна и взема, че я отворя от там...
и понеже гледам и други пасати го имат този проблем - преди ми беше чудно защо хората си отварят шофьорската врата от вътре
: а сега като ми дойде до главата... тц тц тц
Колата е пасат 91 година.
Виждал съм го и на венто и на голф да заяжда по същия начин. Това явно си е фабричен дефект. Благодаря предварително
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: Вратата на шофьора се отваря трудно...
VW_FEN написа:Хора, този проблем ме тормози от доста време, но сега се засили, явно заради студа. Мисля да я карам на майстор, да я оправят. Но все пак да питам и вас. Как се оправя това нещо и има ли оправия изобщо? Дърпам един път, два пъти, три пъти, бре не ще и не ще. Най-накрая отида от другата страна и взема, че я отворя от там...и понеже гледам и други пасати го имат този проблем - преди ми беше чудно защо хората си отварят шофьорската врата от вътре
![]()
: а сега като ми дойде до главата... тц тц тц
Колата е пасат 91 година.
Вероятно се е развил един детайл подобен на "глуха"гайка,изработена от пластмаса.При отворена вратата се вижда,че тя се крепи на един болт "звезда".Болта се развива,бравата първо се избутва в посока към фаровете и тогава може да се извади.Като погледнеш във вратата,ще видиж на едно от лостчетата завита глухата гайка.Тя е бяла .За да можеш да отваряш лесно трябва да я развиеш малко.Като я развиваш удължаваш рамото на лостчето,а от там и по-малко усилие при отваряне.ПРи сглобяване в обратна посока-първо я слагаш максимално напред и след тово я избутваш назад към стоповете.Завиваш я с болта и си готов.
- kbot
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Имах същия проблем със задната врата. Доколкото разбирам pas1.8mi предлага да се оправи вратата без да се свалят корите отвътре. Аз не успях по този начин. Наложи ми се да сваля всичките "капаци". Сигурно има там някаква пластмасичка ("глуха гайка"
) , но при мене изобщо я нямаше. Така че навих едно болтче в отвора на лоста който натиска бравата, там няма резба май, ама го вкарах насила и стана съвсем добре. Сега се отваря идеално
Само трябва да се внимава със свалянето на капаците - нищо не става със сила, най-много да счупиш нещо. Успех.
- Huizel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А при мене всичките се отварят трудно,даже до шофъора ве4е е невъзможно отвънка да се отваря.Обаче друго ме притеснява като я отворя отвътре и сега като е студено не се затваря докато не набича парното на мах.Но докато загрее гледката е доста смешна с едната ръка върта и сменям скорости а с другата държа вратата...
- VW_FEN
- Автомобил:
- Двигател:
Мамка му... значи това си е основен фабричен дефект... вратите на студено време стават непредвидими!!! Днес пък при мен сега шофьорската се отваря перфектно леко, а другата дори не ще и да се отключи... седи си замръзнала цялата врата... много странни врати.
)) Е само това не им признавам на VW - не могат да правят врати като хората... до сега не съм видял човек, каращ опел, да се мъчи 20 минути да си отвори вратата... 
- madmen
- Автомобил:
- Двигател:
bomini написа:На мен напоследък се случва централното да не отключи всички врати.., но с ключ се отваря
И при мен, с тази разлика че се вдига само палеца на шоферската врата но самата врата не се отваря нито отвътре, нито отвън. Както и да е днес на обяд се беше размразила и се отвори безпроблемно, та сега съм я парфюмирал с един спрей на Вюрт(#12лв)
- KrasimirN
- Автомобил:
- Двигател:
Откакто преди 4 дни на Витоша един час не можах да вляза в колата (не можах да мушна ключа ,после не можех да дръпна дръжката и за капак ми бяха замръзнали и уплатненията) си купих глицерин от аптеката -за уплътненията ,вазелин за бравите-наклепах ги доста и едно спрейче за ключалки от Шел.От тогава (чук-чук на дърво
)-никакви проблеми