Вратата на шофьора се отваря трудно...

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Вратата на шофьора се отваря трудно...

Мнениеот VW_FEN » Вто 18 яну 2005 0:54

Хора, този проблем ме тормози от доста време, но сега се засили, явно заради студа. Мисля да я карам на майстор, да я оправят. Но все пак да питам и вас. Как се оправя това нещо и има ли оправия изобщо? Дърпам един път, два пъти, три пъти, бре не ще и не ще. Най-накрая отида от другата страна и взема, че я отворя от там... :) и понеже гледам и други пасати го имат този проблем - преди ми беше чудно защо хората си отварят шофьорската врата от вътре :) :shock: а сега като ми дойде до главата... тц тц тц :o Колата е пасат 91 година.
Виждал съм го и на венто и на голф да заяжда по същия начин. Това явно си е фабричен дефект. Благодаря предварително ;)

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: Вратата на шофьора се отваря трудно...

Мнениеот pas1.8mi » Вто 18 яну 2005 9:04

VW_FEN написа:Хора, този проблем ме тормози от доста време, но сега се засили, явно заради студа. Мисля да я карам на майстор, да я оправят. Но все пак да питам и вас. Как се оправя това нещо и има ли оправия изобщо? Дърпам един път, два пъти, три пъти, бре не ще и не ще. Най-накрая отида от другата страна и взема, че я отворя от там... :) и понеже гледам и други пасати го имат този проблем - преди ми беше чудно защо хората си отварят шофьорската врата от вътре :) :shock: а сега като ми дойде до главата... тц тц тц :o Колата е пасат 91 година.
Виждал съм го и на венто и на голф да заяжда по същия начин. Това явно си е фабричен дефект. Благодаря предварително ;)

Вероятно се е развил един детайл подобен на "глуха"гайка,изработена от пластмаса.При отворена вратата се вижда,че тя се крепи на един болт "звезда".Болта се развива,бравата първо се избутва в посока към фаровете и тогава може да се извади.Като погледнеш във вратата,ще видиж на едно от лостчетата завита глухата гайка.Тя е бяла .За да можеш да отваряш лесно трябва да я развиеш малко.Като я развиваш удължаваш рамото на лостчето,а от там и по-малко усилие при отваряне.ПРи сглобяване в обратна посока-първо я слагаш максимално напред и след тово я избутваш назад към стоповете.Завиваш я с болта и си готов. :D

Потребителски аватар
kbot
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kbot » Сря 19 яну 2005 18:57

Имах същия проблем със задната врата. Доколкото разбирам pas1.8mi предлага да се оправи вратата без да се свалят корите отвътре. Аз не успях по този начин. Наложи ми се да сваля всичките "капаци". Сигурно има там някаква пластмасичка ("глуха гайка" :wink: ) , но при мене изобщо я нямаше. Така че навих едно болтче в отвора на лоста който натиска бравата, там няма резба май, ама го вкарах насила и стана съвсем добре. Сега се отваря идеално :lol: Само трябва да се внимава със свалянето на капаците - нищо не става със сила, най-много да счупиш нещо. Успех.

Потребителски аватар
OzzY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот OzzY » Съб 29 яну 2005 1:01

И при мен го има проблема - предните врати :? Напоследък много трудно се отварят.

Потребителски аватар
Huizel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Huizel » Съб 29 яну 2005 14:59

А при мене всичките се отварят трудно,даже до шофъора ве4е е невъзможно отвънка да се отваря.Обаче друго ме притеснява като я отворя отвътре и сега като е студено не се затваря докато не набича парното на мах.Но докато загрее гледката е доста смешна с едната ръка върта и сменям скорости а с другата държа вратата...

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Пон 31 яну 2005 13:29

Вчера и аз го имах тоя проблем !!! :cry:
Първо трудно си отворих вратата и едвам влязох,а после блокира и не можах да изляза !!! Добре ,че съм комби ..!!! :wink:
Та така докато не загрее!!!!

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Пон 31 яну 2005 14:52

Мамка му... значи това си е основен фабричен дефект... вратите на студено време стават непредвидими!!! Днес пък при мен сега шофьорската се отваря перфектно леко, а другата дори не ще и да се отключи... седи си замръзнала цялата врата... много странни врати. :))) Е само това не им признавам на VW - не могат да правят врати като хората... до сега не съм видял човек, каращ опел, да се мъчи 20 минути да си отвори вратата... :wink:

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Пон 31 яну 2005 15:02

не си се заглеждал.на колко каляски ми се е налагало да влизам през багажника :wink:
решението е да се подсушат уплътненията да се намажат с течен парафин или да се пръснат със спрей за тази цел.
ключалките се пръскат със спрей против замръзване.

Потребителски аватар
bomini
Автомобил: Audi A4 Quattro
Двигател: AVF
Контакти:

Мнениеот bomini » Пон 31 яну 2005 15:04

На мен напоследък се случва централното да не отключи всички врати.., но с ключ се отваря :D

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Пон 31 яну 2005 15:34

bomini написа:На мен напоследък се случва централното да не отключи всички врати.., но с ключ се отваря :D

И при мен, с тази разлика че се вдига само палеца на шоферската врата но самата врата не се отваря нито отвътре, нито отвън. Както и да е днес на обяд се беше размразила и се отвори безпроблемно, та сега съм я парфюмирал с един спрей на Вюрт(#12лв) :shock: Ако и утре сутрин влизам през дясната врата ще им го завра(спрея де) където слънце не изгрява.

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пон 31 яну 2005 17:03

aз пък нямам проблеми. подсуших ги, взех си една джаджа от Билла, намазах и .. край. всеки ден си отварям все едно съм си дома. Проблема според мен е че замръзват гумите. Тва е!
Интерестното е че аз имам проблем с багажника :roll:

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Вто 01 фев 2005 8:55

Сори за спама... само за протокола
Пак не се отваря вратата и пак влизам на гущер през дясната :(

Потребителски аватар
KrasimirN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KrasimirN » Вто 01 фев 2005 19:03

Откакто преди 4 дни на Витоша един час не можах да вляза в колата (не можах да мушна ключа ,после не можех да дръпна дръжката и за капак ми бяха замръзнали и уплатненията) си купих глицерин от аптеката -за уплътненията ,вазелин за бравите-наклепах ги доста и едно спрейче за ключалки от Шел.От тогава (чук-чук на дърво :D )-никакви проблеми :wink:

Потребителски аватар
Ninja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ninja » Съб 05 фев 2005 22:01

какво е положението сега, върши ли работа вазелина за бравите?

Потребителски аватар
KrasimirN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KrasimirN » Нед 06 фев 2005 7:20

То и за друго върши работа ... :lol:
Досега два пъти преспивах на Витоша и нито веднъж не ми направи проблем.Само едната задна врата като я отворих дръжката не искаше самичка да се върне та си я бутнах обратно.

Върни се в “Passat”