Здравейте,
вече бях питал веднъж по тоя въпрос, но беше един измежду многото и не не се получи удачен отговор, та пак:
Става дума за датчика за течност за миене на стъклото. Свети постоянно лампата и пищи като паля колата. Течност има. Пробвах да откача буксата от датчика - същата работа, после дадох на късо контактите - пак свети. Предполагам че някъде по пътя за таблото има букса и там не прави контакт или скъсан кабел но е само предположения.
Някой знае ли какъв сигнал подава тоя датчик - "сигнал на късо" и "отворена верига" или някакво съпротивление. Как мога да локализирам проблема, че дразни.
Мерси предварително!
Passat B5, проблем с датчика за течност за миене на стъклото
- DOCDOBREV
- Автомобил:
- Двигател:
Самият датчик е разположен в казанчето с течноста за чистачките и в резултат на това по повърхноста му се образува слой от варовик,който пречи на нормалната му работа.Та датчика се вади от леглото(незнам как щото на мен друг ми го прави)и се почиства с мноо фина шкурка.После се слага обратно и всичко е о.к.При мен майстора го извади като първо махна мигача и след това бръкна от там.Това е колега.Успех!
- ArturDent
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, колко литра е шибаното казанче на за течността - на моето пише 5.1 л. но аз повече от 3.5 л не съм успял да налея. Направо ме изнервя това казанче. На стария ми пасат 3, беше по-голямо и освен това той използваше по-малко течност. Сега тая пущина и наливам по-често течност за чистачки отколкото нафта