VW B5.5 комби или най-добрата семейна кола за до 9000лв.

Техническа и сервизна информация за Passat
mr.temptation
Автомобил:
Двигател:

VW B5.5 комби или най-добрата семейна кола за до 9000лв.

Мнениеот mr.temptation » Вто 16 авг 2011 9:31

Здравейте, уважаеми форумци!
Нов съм тук и ми предстои покупка на семеен автомобил, който да ми излезе максимум 10к със всички разходи до нормалното му тръгване по българските пътища. Винаги съм харесвал Пасатите и затова пиша в този форум. Просто яко ме кефят тези коли. Макар и друг клас автомобил като семейна кола ми допада и Рено Сценик, фаза 2 (говорим за след 2003г., но там вече при ниво на оборудване включващо белия полукожен салон, автопилот и ESP, както и панорамен покрив) - неща, които Пасатите нямат. И все пак В5.5 доста ме кефи. Бихте ли споделили Вашите мнения за В5.5? Какво му е хубавото, какво му е лошото, какво да се очаква от него...
Разбира се, чел съм за проблемите на ТДИ, турбина, скъпо окачване...Към момента не мога да преценя към кое да се ориентирам. Имах идея и за Пежо 407 SW, но съвсем се убедих че тази кола не е за български пътища и 406 е в пъти по-подходящ. Така че ми остана VW 5.5 срещу Renault Scenic II в ценовия диапазон, който посочих. Напълно съм наясно, че това е форум на VW и е нормално да се похвали тази марка и все пак ще чакам Вашите компетентни и вярвам добронамерени мнения, а защо не и конкретни предложения. Благодаря

Потребителски аватар
mccoy
Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
Двигател: N22A2

Re: VW B5.5 комби или най-добрата семейна кола за до 9000лв.

Мнениеот mccoy » Вто 16 авг 2011 11:04

Добра алтернатива на Сценика е Шаран или Алхамбра
Ако покараш 1 месец Шаран после всички коли ще ти се струват като Тико :D :D :D
Без да се заблуждавме всички коли след 2000г. са със скъпа поддръжка и е въпрос на късмет какво ще се счупи и какво не.

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Вто 16 авг 2011 13:31

Аз като собственик на В5.5 мога да кажа две думи за колата: нещото което впечатлява още при първите метри са комфорта при возене. Според мен няма друг автомобил на тази цена, който има такава возия (казано по народно). Естествено безплатен обяд няма :) Поддръжката не може да се каже че е евтина, особено ако си го гледаш нормално. Комплекта носачи за окачването е от 330 лева до около 1000 лева. Турбината не мисля че е по-проблемна от който и да е друг дизелов мотор. Ако се кара с подходящото масло не се чупи по-често. Тук говоря за 1.9 TDI Аз лично силно препоръчвам да не взимаш 2.5 TDI Определено несполучлив мотор, с много скъпа поддръжка и често дефектиращ. Обслужването (ремъци, масла и т.н.) е пак от около 1000 лева за части от официалният внисител до колкото си ги намериш по другите магазини, според желанието :) Съединителят също не е от най-евтините. Това общо-взето за дизела. За бензиновите версии нямам детайлна представа, но аз отначало се ориентирах към дизел, защото нямах желание да монтирам допълнителни горивни системи (газ или метан), а вървенето определено не отстъпва по нищо, а динамиката, особено в ниските обороти е доста по-добра.
За екстрите които споменаваш пасатите определно нямат панорамен покрив. Но за другите неща не знам защо така категорично се изказа :) И полукожа, и автопилот са сравинително често срещани екстри, а ESP е вграден серийно. Според мен автомобилът е много хубав, стига да не те притеснява прекалено сравнително скъпата поддръжка.
Не съм карал сценик, за това ще се въздържа от коментари.
Каквото и да избереш ще ти е нужна и доза късмет да попаднеш на добър автомобил.
поздрави :beer

mr.temptation
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mr.temptation » Вто 16 авг 2011 14:56

dlug написа:Аз като собственик на В5.5 мога да кажа две думи за колата: нещото което впечатлява още при първите метри са комфорта при возене. Според мен няма друг автомобил на тази цена, който има такава возия (казано по народно). Естествено безплатен обяд няма :) Поддръжката не може да се каже че е евтина, особено ако си го гледаш нормално. Комплекта носачи за окачването е от 330 лева до около 1000 лева. Турбината не мисля че е по-проблемна от който и да е друг дизелов мотор. Ако се кара с подходящото масло не се чупи по-често. Тук говоря за 1.9 TDI Аз лично силно препоръчвам да не взимаш 2.5 TDI Определено несполучлив мотор, с много скъпа поддръжка и често дефектиращ. Обслужването (ремъци, масла и т.н.) е пак от около 1000 лева за части от официалният внисител до колкото си ги намериш по другите магазини, според желанието :) Съединителят също не е от най-евтините. Това общо-взето за дизела. За бензиновите версии нямам детайлна представа, но аз отначало се ориентирах към дизел, защото нямах желание да монтирам допълнителни горивни системи (газ или метан), а вървенето определено не отстъпва по нищо, а динамиката, особено в ниските обороти е доста по-добра.
За екстрите които споменаваш пасатите определно нямат панорамен покрив. Но за другите неща не знам защо така категорично се изказа :) И полукожа, и автопилот са сравинително често срещани екстри, а ESP е вграден серийно. Според мен автомобилът е много хубав, стига да не те притеснява прекалено сравнително скъпата поддръжка.
Каквото и да избереш ще ти е нужна и доза късмет да попаднеш на добър автомобил.

Благодаря за дългия пост, точно по темата. Благодаря и на всички писали, но именно тук ще направя коментар. Б5.5 комби повече ми харесва, макар че жена ми предпочита седан. Просто отвсякъде е семейна кола, може дори хладилник да вкараш. Няма да забравя, купувах си телевизор 46" и не можа да влезе в 530 БМВ на един приятел...и какво да правя, намерих едно Пежо 106 служебно и като му свалих седалките, влезе през задната врата, че чак се затвори. От тогава си казах, че бъдещата ми кола ще има задна врата. Да, скъпа поддръжка...вероятно на Сценик е по-евтина, защото там има съвместимост с Меган, който е сравнително евтин. За екстрите - не съм се изразил добре, имах предвид панорамния таван, и многото жабки (вкл. хладилна), ниши и т.н. при Сценика, което vW няма. Но возията при vW е несравнима.
Пак благодаря за първите мнения по моята тема. Остава въпроса дали тук може да се намери нещо читаво за тези пари. Гледам, че мненията за над 10к са в посока силно надценени стойности, неадекватни на реалността

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Вто 16 авг 2011 15:17

Струва ми се, че 10 бона няма да ти стигнат за б5.5 с обслужването. Освен ако не вземеш най-евтиния на пазара и с остатъка да го обслужиш.
Моя откакто го имам съм дал над 3 бона за дребни неща, без да съм бутал турбо, съединител, окачване.

Спомена за 407SW...моя приятелка има такова Пежо (2005 г., дизел) и страшно ми харесва колата. Наистина обаче е малко кофти за България, постоянно задира предницата по дупки и т.н.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 16 авг 2011 15:22

mr.temptation написа:
dlug написа:Аз като собственик на В5.5 мога да кажа две думи за колата: нещото което впечатлява още при първите метри са комфорта при возене. Според мен няма друг автомобил на тази цена, който има такава возия (казано по народно). Естествено безплатен обяд няма :) Поддръжката не може да се каже че е евтина, особено ако си го гледаш нормално. Комплекта носачи за окачването е от 330 лева до около 1000 лева. Турбината не мисля че е по-проблемна от който и да е друг дизелов мотор. Ако се кара с подходящото масло не се чупи по-често. Тук говоря за 1.9 TDI Аз лично силно препоръчвам да не взимаш 2.5 TDI Определено несполучлив мотор, с много скъпа поддръжка и често дефектиращ. Обслужването (ремъци, масла и т.н.) е пак от около 1000 лева за части от официалният внисител до колкото си ги намериш по другите магазини, според желанието :) Съединителят също не е от най-евтините. Това общо-взето за дизела. За бензиновите версии нямам детайлна представа, но аз отначало се ориентирах към дизел, защото нямах желание да монтирам допълнителни горивни системи (газ или метан), а вървенето определено не отстъпва по нищо, а динамиката, особено в ниските обороти е доста по-добра.

Благодаря за дългия пост, точно по темата. Благодаря и на всички писали, но именно тук ще направя коментар. Б5.5 комби повече ми харесва, макар че жена ми предпочита седан. Просто отвсякъде е семейна кола, може дори хладилник да вкараш. Няма да забравя, купувах си телевизор 46" и не можа да влезе в 530 БМВ на един приятел...и какво да правя, намерих едно Пежо 106 служебно и като му свалих седалките, влезе през задната врата, че чак се затвори. От тогава си казах, че бъдещата ми кола ще има задна врата. Да, скъпа поддръжка...вероятно на Сценик е по-евтина, защото там има съвместимост с Меган, който е сравнително евтин. За екстрите - не съм се изразил добре, имах предвид панорамния таван, и многото жабки (вкл. хладилна), ниши и т.н. при Сценика, което vW няма. Но возията при vW е несравнима.
Пак благодаря за първите мнения по моята тема. Остава въпроса дали тук може да се намери нещо читаво за тези пари. Гледам, че мненията за над 10к са в посока силно надценени стойности, неадекватни на реалността

За многото джабки сигурно си прав. Но Пассат Б5/5.5 имат хладилна джабка. Не зная защо си останал с друго впечатление. Може би само като бройка нишите в Реното са повече.Друго реално предимство на френската кола не мога да се сетя. Имам трима колеги с такива - на едната ме повозиха, не останах очарован от евтината и скърцаща пластмаса е него mhihi Все пак парите са си твои, но двата автомобила според мен изобщо не са в един клас.

Потребителски аватар
dlug

Мнениеот dlug » Вто 16 авг 2011 16:54

Ето два автомобила които на пръв поглед ми харесват (след 5 минутно разглеждане) Със сигурност има и други, дори и в нашият форум, които заслужават внимание
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Втората наистина е повече пари, но е регистрирана, платени застраховки, сваля малко от цената, качваш се и караш без други занимавки. Естествено всеки автомобил трябва да се види на място, на снимки много (повечето) изглеждат нелошо :)

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Вто 16 авг 2011 18:50

Тоя махагон още на първата снимка ме отказа да гледам по-нататък mhihi

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Вто 16 авг 2011 19:36

свестен Б5.5тди 131коня за тия пари трудно ще намериш

Потребителски аватар
dlug

Мнениеот dlug » Вто 16 авг 2011 21:28

bnick написа:Тоя махагон още на първата снимка ме отказа да гледам по-нататък mhihi

Eeeee...има карбоново фолио, аз също не понасям махагона :)

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Вто 16 авг 2011 21:50

niks76 написа:свестен Б5.5тди 131коня за тия пари трудно ще намериш

:beer

Интересно ми е за колата от втория линк, този хайлайн, защо аджаба си вкарваш кола отвън, регистрираш я, обслужваш и на втория месец я продаваш.

VW_Fan_81
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_Fan_81 » Вто 16 авг 2011 22:02

Незнам дали това е подходящо за първо мнение, но вие сте скарани с автомобилите изобщо. Погледнете колко струва един Пасат Б5 в Германия със сервизна история и тогава говорете. Пасат Б5.5 за 9000лв. читав е просто безумие аз за толкова пари ще взема Б5.

Потребителски аватар
dlug

Мнениеот dlug » Сря 17 авг 2011 6:26

VW_Fan_81 написа:Незнам дали това е подходящо за първо мнение, но вие сте скарани с автомобилите изобщо. Погледнете колко струва един Пасат Б5 в Германия със сервизна история и тогава говорете. Пасат Б5.5 за 9000лв. читав е просто безумие аз за толкова пари ще взема Б5.

Първата на която попаднах
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=1

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Сря 17 авг 2011 7:26

И аз съм пристрастен към този модел на пасат, но не мога да приема, че непременно цена от поне 9-10 хил. е определяща за отличното му състояние. Може и да е толкова пари, но предполага мощен мотор, високия клас оборудване в купето и 4Х4. То излиза, че в момента Б4 трябва да струва средно 4.5 хил., :wink: беше толкова преди 2 години.
Преди около 10-тина дена в сервиза на наш колега - zfa159 ми предложиха такъв пасат 2002 г. с мотор 1.8Т за точно 6 хил. след кратък разговор със собственика. Колата си беше в доста добър вътрешен и външен вид, без видими следи от удар, здрава щора на багажника с работещ механизъм, с добре работещ климатроник, автоматично затъмняващо огледало за задно виждане, с хубави лети джанти - модела с шест лъча в които има прорези и т.н. Само боята не беше металик. Човека просто беше в нужда за пари и не можеше да покрие разходи за застраховка и гараж.
:) Ако имаш повече свободни пари за даване, дай ги, никой няма да ти ги откаже. Почти няма автомобил, та дори и на около 7 години, дори и прясно внесен от Германия и със изрядна сервизна книжка(т.е. предполага се да е добре поддържан), на който да не му се появи нещо за ремонтиране след около 1.5 г. каране у нас.
Така, че колега, ако ти харесва този модел поогледай се и си вземи.

Върни се в “Passat”