Здравейте, уважаеми форумци!
Нов съм тук и ми предстои покупка на семеен автомобил, който да ми излезе максимум 10к със всички разходи до нормалното му тръгване по българските пътища. Винаги съм харесвал Пасатите и затова пиша в този форум. Просто яко ме кефят тези коли. Макар и друг клас автомобил като семейна кола ми допада и Рено Сценик, фаза 2 (говорим за след 2003г., но там вече при ниво на оборудване включващо белия полукожен салон, автопилот и ESP, както и панорамен покрив) - неща, които Пасатите нямат. И все пак В5.5 доста ме кефи. Бихте ли споделили Вашите мнения за В5.5? Какво му е хубавото, какво му е лошото, какво да се очаква от него...
Разбира се, чел съм за проблемите на ТДИ, турбина, скъпо окачване...Към момента не мога да преценя към кое да се ориентирам. Имах идея и за Пежо 407 SW, но съвсем се убедих че тази кола не е за български пътища и 406 е в пъти по-подходящ. Така че ми остана VW 5.5 срещу Renault Scenic II в ценовия диапазон, който посочих. Напълно съм наясно, че това е форум на VW и е нормално да се похвали тази марка и все пак ще чакам Вашите компетентни и вярвам добронамерени мнения, а защо не и конкретни предложения. Благодаря

VW B5.5 комби или най-добрата семейна кола за до 9000лв.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Re: VW B5.5 комби или най-добрата семейна кола за до 9000лв.
Приятно четене:
viewtopic.php?f=6&t=278691&hilit=%D0%BE%D0%B1%D1%81%D0%BB%D1%83%D0%B6%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%B0%D1%82
viewtopic.php?f=24&t=248606&hilit=+%D0%BE%D0%B1%D1%81%D0%BB%D1%83%D0%B6%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%B0%D1%82
viewtopic.php?f=6&t=235934&hilit=+%D0%BE%D0%B1%D1%81%D0%BB%D1%83%D0%B6%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%B0%D1%82
viewtopic.php?f=6&t=145656&hilit=+%D0%BE%D0%B1%D1%81%D0%BB%D1%83%D0%B6%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%B0%D1%82
viewtopic.php?f=6&t=278691&hilit=%D0%BE%D0%B1%D1%81%D0%BB%D1%83%D0%B6%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%B0%D1%82
viewtopic.php?f=24&t=248606&hilit=+%D0%BE%D0%B1%D1%81%D0%BB%D1%83%D0%B6%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%B0%D1%82
viewtopic.php?f=6&t=235934&hilit=+%D0%BE%D0%B1%D1%81%D0%BB%D1%83%D0%B6%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%B0%D1%82
viewtopic.php?f=6&t=145656&hilit=+%D0%BE%D0%B1%D1%81%D0%BB%D1%83%D0%B6%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%B0%D1%82
- mccoy
- Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
- Двигател: N22A2
Добра алтернатива на Сценика е Шаран или Алхамбра
Ако покараш 1 месец Шаран после всички коли ще ти се струват като Тико
Без да се заблуждавме всички коли след 2000г. са със скъпа поддръжка и е въпрос на късмет какво ще се счупи и какво не.
Ако покараш 1 месец Шаран после всички коли ще ти се струват като Тико

Без да се заблуждавме всички коли след 2000г. са със скъпа поддръжка и е въпрос на късмет какво ще се счупи и какво не.
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Аз като собственик на В5.5 мога да кажа две думи за колата: нещото което впечатлява още при първите метри са комфорта при возене. Според мен няма друг автомобил на тази цена, който има такава возия (казано по народно). Естествено безплатен обяд няма
Поддръжката не може да се каже че е евтина, особено ако си го гледаш нормално. Комплекта носачи за окачването е от 330 лева до около 1000 лева. Турбината не мисля че е по-проблемна от който и да е друг дизелов мотор. Ако се кара с подходящото масло не се чупи по-често. Тук говоря за 1.9 TDI Аз лично силно препоръчвам да не взимаш 2.5 TDI Определено несполучлив мотор, с много скъпа поддръжка и често дефектиращ. Обслужването (ремъци, масла и т.н.) е пак от около 1000 лева за части от официалният внисител до колкото си ги намериш по другите магазини, според желанието
Съединителят също не е от най-евтините. Това общо-взето за дизела. За бензиновите версии нямам детайлна представа, но аз отначало се ориентирах към дизел, защото нямах желание да монтирам допълнителни горивни системи (газ или метан), а вървенето определено не отстъпва по нищо, а динамиката, особено в ниските обороти е доста по-добра.
За екстрите които споменаваш пасатите определно нямат панорамен покрив. Но за другите неща не знам защо така категорично се изказа
И полукожа, и автопилот са сравинително често срещани екстри, а ESP е вграден серийно. Според мен автомобилът е много хубав, стига да не те притеснява прекалено сравнително скъпата поддръжка.
Не съм карал сценик, за това ще се въздържа от коментари.
Каквото и да избереш ще ти е нужна и доза късмет да попаднеш на добър автомобил.
поздрави

За екстрите които споменаваш пасатите определно нямат панорамен покрив. Но за другите неща не знам защо така категорично се изказа

Каквото и да избереш ще ти е нужна и доза късмет да попаднеш на добър автомобил.
поздрави

-
- Автомобил:
- Двигател:
dlug написа:Аз като собственик на В5.5 мога да кажа две думи за колата: нещото което впечатлява още при първите метри са комфорта при возене. Според мен няма друг автомобил на тази цена, който има такава возия (казано по народно). Естествено безплатен обяд нямаПоддръжката не може да се каже че е евтина, особено ако си го гледаш нормално. Комплекта носачи за окачването е от 330 лева до около 1000 лева. Турбината не мисля че е по-проблемна от който и да е друг дизелов мотор. Ако се кара с подходящото масло не се чупи по-често. Тук говоря за 1.9 TDI Аз лично силно препоръчвам да не взимаш 2.5 TDI Определено несполучлив мотор, с много скъпа поддръжка и често дефектиращ. Обслужването (ремъци, масла и т.н.) е пак от около 1000 лева за части от официалният внисител до колкото си ги намериш по другите магазини, според желанието
Съединителят също не е от най-евтините. Това общо-взето за дизела. За бензиновите версии нямам детайлна представа, но аз отначало се ориентирах към дизел, защото нямах желание да монтирам допълнителни горивни системи (газ или метан), а вървенето определено не отстъпва по нищо, а динамиката, особено в ниските обороти е доста по-добра.
За екстрите които споменаваш пасатите определно нямат панорамен покрив. Но за другите неща не знам защо така категорично се изказаИ полукожа, и автопилот са сравинително често срещани екстри, а ESP е вграден серийно. Според мен автомобилът е много хубав, стига да не те притеснява прекалено сравнително скъпата поддръжка.
поздрави
Благодаря за дългия пост, точно по темата. Благодаря и на всички писали, но именно тук ще направя коментар. Б5.5 комби повече ми харесва, макар че жена ми предпочита седан. Просто отвсякъде е семейна кола, може дори хладилник да вкараш. Няма да забравя, купувах си телевизор 46" и не можа да влезе в 530 БМВ на един приятел...и какво да правя, намерих едно Пежо 106 служебно и като му свалих седалките, влезе през задната врата, че чак се затвори. От тогава си казах, че бъдещата ми кола ще има задна врата. Да, скъпа поддръжка...вероятно на Сценик е по-евтина, защото там има съвместимост с Меган, който е сравнително евтин. За екстрите - не съм се изразил добре, имах предвид панорамния таван, и многото жабки (вкл. хладилна), ниши и т.н. при Сценика, което vW няма. Но возията при vW е несравнима.
Пак благодаря за първите мнения по моята тема. Остава въпроса дали тук може да се намери нещо читаво за тези пари. Гледам, че мненията за над 10к са в посока силно надценени стойности, неадекватни на реалността
Струва ми се, че 10 бона няма да ти стигнат за б5.5 с обслужването. Освен ако не вземеш най-евтиния на пазара и с остатъка да го обслужиш.
Моя откакто го имам съм дал над 3 бона за дребни неща, без да съм бутал турбо, съединител, окачване.
Спомена за 407SW...моя приятелка има такова Пежо (2005 г., дизел) и страшно ми харесва колата. Наистина обаче е малко кофти за България, постоянно задира предницата по дупки и т.н.
Моя откакто го имам съм дал над 3 бона за дребни неща, без да съм бутал турбо, съединител, окачване.
Спомена за 407SW...моя приятелка има такова Пежо (2005 г., дизел) и страшно ми харесва колата. Наистина обаче е малко кофти за България, постоянно задира предницата по дупки и т.н.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
mr.temptation написа:dlug написа:Аз като собственик на В5.5 мога да кажа две думи за колата: нещото което впечатлява още при първите метри са комфорта при возене. Според мен няма друг автомобил на тази цена, който има такава возия (казано по народно). Естествено безплатен обяд нямаПоддръжката не може да се каже че е евтина, особено ако си го гледаш нормално. Комплекта носачи за окачването е от 330 лева до около 1000 лева. Турбината не мисля че е по-проблемна от който и да е друг дизелов мотор. Ако се кара с подходящото масло не се чупи по-често. Тук говоря за 1.9 TDI Аз лично силно препоръчвам да не взимаш 2.5 TDI Определено несполучлив мотор, с много скъпа поддръжка и често дефектиращ. Обслужването (ремъци, масла и т.н.) е пак от около 1000 лева за части от официалният внисител до колкото си ги намериш по другите магазини, според желанието
За екстрите които споменаваш пасатите определно нямат панорамен покрив. Но за другите неща не знам защо така категорично се изказаИ полукожа, и автопилот са сравинително често срещани екстри, а ESP е вграден серийно. Според мен автомобилът е много хубав, стига да не те притеснява прекалено сравнително скъпата поддръжка.
поздрави
Благодаря за дългия пост, точно по темата. Благодаря и на всички писали, но именно тук ще направя коментар. Б5.5 комби повече ми харесва, макар че жена ми предпочита седан. Просто отвсякъде е семейна кола, може дори хладилник да вкараш. Няма да забравя, купувах си телевизор 46" и не можа да влезе в 530 БМВ на един приятел...и какво да правя, намерих едно Пежо 106 служебно и като му свалих седалките, влезе през задната врата, че чак се затвори. От тогава си казах, че бъдещата ми кола ще има задна врата. Да, скъпа поддръжка...вероятно на Сценик е по-евтина, защото там има съвместимост с Меган, който е сравнително евтин. За екстрите - не съм се изразил добре, имах предвид панорамния таван, и многото жабки (вкл. хладилна), ниши и т.н. при Сценика, което vW няма. Но возията при vW е несравнима.
Пак благодаря за първите мнения по моята тема. Остава въпроса дали тук може да се намери нещо читаво за тези пари. Гледам, че мненията за над 10к са в посока силно надценени стойности, неадекватни на реалността
За многото джабки сигурно си прав. Но Пассат Б5/5.5 имат хладилна джабка. Не зная защо си останал с друго впечатление. Може би само като бройка нишите в Реното са повече.Друго реално предимство на френската кола не мога да се сетя. Имам трима колеги с такива - на едната ме повозиха, не останах очарован от евтината и скърцаща пластмаса е него

- dlug
Ето два автомобила които на пръв поглед ми харесват (след 5 минутно разглеждане) Със сигурност има и други, дори и в нашият форум, които заслужават внимание
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Втората наистина е повече пари, но е регистрирана, платени застраховки, сваля малко от цената, качваш се и караш без други занимавки. Естествено всеки автомобил трябва да се види на място, на снимки много (повечето) изглеждат нелошо
Втората наистина е повече пари, но е регистрирана, платени застраховки, сваля малко от цената, качваш се и караш без други занимавки. Естествено всеки автомобил трябва да се види на място, на снимки много (повечето) изглеждат нелошо

-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Тоя махагон още на първата снимка ме отказа да гледам по-нататък 

- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
свестен Б5.5тди 131коня за тия пари трудно ще намериш
- dlug
bnick написа:Тоя махагон още на първата снимка ме отказа да гледам по-нататък
Eeeee...има карбоново фолио, аз също не понасям махагона

niks76 написа:свестен Б5.5тди 131коня за тия пари трудно ще намериш

Интересно ми е за колата от втория линк, този хайлайн, защо аджаба си вкарваш кола отвън, регистрираш я, обслужваш и на втория месец я продаваш.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Незнам дали това е подходящо за първо мнение, но вие сте скарани с автомобилите изобщо. Погледнете колко струва един Пасат Б5 в Германия със сервизна история и тогава говорете. Пасат Б5.5 за 9000лв. читав е просто безумие аз за толкова пари ще взема Б5.
- dlug
VW_Fan_81 написа:Незнам дали това е подходящо за първо мнение, но вие сте скарани с автомобилите изобщо. Погледнете колко струва един Пасат Б5 в Германия със сервизна история и тогава говорете. Пасат Б5.5 за 9000лв. читав е просто безумие аз за толкова пари ще взема Б5.
Първата на която попаднах
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=1
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
И аз съм пристрастен към този модел на пасат, но не мога да приема, че непременно цена от поне 9-10 хил. е определяща за отличното му състояние. Може и да е толкова пари, но предполага мощен мотор, високия клас оборудване в купето и 4Х4. То излиза, че в момента Б4 трябва да струва средно 4.5 хил.,
беше толкова преди 2 години.
Преди около 10-тина дена в сервиза на наш колега - zfa159 ми предложиха такъв пасат 2002 г. с мотор 1.8Т за точно 6 хил. след кратък разговор със собственика. Колата си беше в доста добър вътрешен и външен вид, без видими следи от удар, здрава щора на багажника с работещ механизъм, с добре работещ климатроник, автоматично затъмняващо огледало за задно виждане, с хубави лети джанти - модела с шест лъча в които има прорези и т.н. Само боята не беше металик. Човека просто беше в нужда за пари и не можеше да покрие разходи за застраховка и гараж.
Ако имаш повече свободни пари за даване, дай ги, никой няма да ти ги откаже. Почти няма автомобил, та дори и на около 7 години, дори и прясно внесен от Германия и със изрядна сервизна книжка(т.е. предполага се да е добре поддържан), на който да не му се появи нещо за ремонтиране след около 1.5 г. каране у нас.
Така, че колега, ако ти харесва този модел поогледай се и си вземи.

Преди около 10-тина дена в сервиза на наш колега - zfa159 ми предложиха такъв пасат 2002 г. с мотор 1.8Т за точно 6 хил. след кратък разговор със собственика. Колата си беше в доста добър вътрешен и външен вид, без видими следи от удар, здрава щора на багажника с работещ механизъм, с добре работещ климатроник, автоматично затъмняващо огледало за задно виждане, с хубави лети джанти - модела с шест лъча в които има прорези и т.н. Само боята не беше металик. Човека просто беше в нужда за пари и не можеше да покрие разходи за застраховка и гараж.

Така, че колега, ако ти харесва този модел поогледай се и си вземи.