автоматична кутия
- diqn1975
- Автомобил:
- Двигател:
автоматична кутия
Здравей те.Пасата ми е с автоматична кутия и нещо с компа на кутията не е наред.Става въпрос,че мисли много бавно,а иначе върви.Интересува ме как може да се програмира компа и някои може ли да ми помогне.Предварително Благодаря.
- diqn1975
- Автомобил:
- Двигател:
хай
Става въпрос за пасат Б3 1990г. Двигател 9А.Има спортен режим и не се включва тогава когато ми трябва.Кик дауна не работи ефекасно,т.е както съм на 4 и искам да включи 2,трябва му7-8сек.и се включва 3,а това не е добре.Затова мисля,че е от компа на кутията.
- diqn1975
- Автомобил:
- Двигател:
Маслото е на 5000 км.и не мисля,че е от там.''А може ако не е качествено''.Колега наистина както съм на директна ако включа на 2 само че ръчка колата се изтрелва както трябва, а преди не е правела така.Един ми каза,че щом свети лампата на спорта,значи компа не е този който трябва.Незнам какво да правя.
- Vasseto
- Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
- Двигател: CFFB AVF BXE
Колега стига с тоя код.От няколко поста се опитвам да те разобедя за такива глупости.Все пак ако не си ходил на диагностика,примерно с Вагком,то сега май е наложително да отидеш.Гледам че си от Варна,а там не мога да те ориентирам къде да отидеш,но не се връщай там от където си научил за някакъв код.
P.S. "На времето моя гсм ставаше на анти радар."---Това чувал ли си го?Ако да може да кажеш за какъв апарат става дума.
P.S. "На времето моя гсм ставаше на анти радар."---Това чувал ли си го?Ако да може да кажеш за какъв апарат става дума.
- Vasseto
Също така не се разбира дали е кога е започнала да прави проблема или така си купил колата.
Преди няколко години се возих в последна серия BMW 740 или нещо такова.И неговия собственик сваляше нарочно скоростите ръчно,че по неговите думи много бавно превключвала.Най напред дърпаше скоростния лост към себе си да мине в спортен режим при което колата падаше веднага с една скорост и после го върпаше на зад един път и я буташе още с една скорост на долу.По неговите обяснения комп мисле много бавно и затова той си беше свикнал с тази операция.
Преди няколко години се возих в последна серия BMW 740 или нещо такова.И неговия собственик сваляше нарочно скоростите ръчно,че по неговите думи много бавно превключвала.Най напред дърпаше скоростния лост към себе си да мине в спортен режим при което колата падаше веднага с една скорост и после го върпаше на зад един път и я буташе още с една скорост на долу.По неговите обяснения комп мисле много бавно и затова той си беше свикнал с тази операция.
- diqn1975
- Автомобил:
- Двигател:
Колега проблема почна когато смених маслото на кутията.Тогава когато си я вземах от оня некадърник,беше прецакана.Тръгваше на 3,нямаше друга предавка за нея.Тогава я карах на ръчна 1или 2 месеца.Пробвах много комп. ала нито един не ставаше,защото като моя нямаше в моя град.Намериха някакъв от София и стана ала проблем възникна,не включва нормално а се бави.За номера на компа ще проверя някъде защото незнам къде го сложих.
- Vasseto
Аз ползвам ATF Dextron III за моята кутия и може би ще се наложи да се замислиш за нова смяна на маслото.
Все пак комп разбира какво е на кутията от няколко датчика и ако те не работят както трябва колкото и комп да пробваш е все тая.Трябва да намери къда са тези датчици и да ги пробваш как работят и колко е отклонението в тяхната работа.Виж също така да не са ти скъсани кабели при смяна на маслото.
P.S. Не смятам че при смяна на масло се прецакват комп.
Все пак комп разбира какво е на кутията от няколко датчика и ако те не работят както трябва колкото и комп да пробваш е все тая.Трябва да намери къда са тези датчици и да ги пробваш как работят и колко е отклонението в тяхната работа.Виж също така да не са ти скъсани кабели при смяна на маслото.
P.S. Не смятам че при смяна на масло се прецакват комп.