Здравейте,
преди седмица купих пасат'91 2Е мотор комби от добър приятел. Според него разхода бил половин литър на 10 000км. на газ... което не е разход въобще.
по празниците ходих до Варна и обратно до София.
Маслото беше стигнало под минимума.
Карах бързо - на моменти колкото може колата - възможно ли е само от това да се получава такава голяма разлика в разхода и на какво се дължи обикновено това.
гуми4ки ? или друго
благодаря ви
Разход на масло
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 10:40, променено общо 1 път.
- kbot
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Код: Избери всички
Карах бързо - на моменти колкото може колата

- bip
- Автомобил:
- Двигател:
пове4е
ами изгорило е около литтър за тия 1000 км.
не мога да кажа средна скорост.
но на високи обороти е карана колата. по магистралите 170-180
у4астъка преди варна - повече
но все пак ме притеснява този разход. в края на краищата щом върви колата защо да не се кара бързо или на високи обороти.
едва ли като е излязла от завода е горяла така при такова каране - т.е. нещо не е наред
прекрасно ако е от гумички - защото на тоя мотор лесно се сменят (или се лъжа).
някакви други наблюдения бихте ли споделили
не мога да кажа средна скорост.
но на високи обороти е карана колата. по магистралите 170-180
у4астъка преди варна - повече
но все пак ме притеснява този разход. в края на краищата щом върви колата защо да не се кара бързо или на високи обороти.
едва ли като е излязла от завода е горяла така при такова каране - т.е. нещо не е наред
прекрасно ако е от гумички - защото на тоя мотор лесно се сменят (или се лъжа).
някакви други наблюдения бихте ли споделили
- pampy_mc
- Автомобил:
- Двигател:
ако ме питаш направо си си за майстор
и ваобще не нормално да харчи повече от 200/300 милилитра на 8000км,моита от смяна до смяна на 10000км ми харчи до 100 милилитра,откакто я карам сам го сменил 8 пъти и то със полусинтетиката на Mobill и разхода е един и същ,няма разлика дали я карам със 190 или 90км и то на газ.

- bip
- Автомобил:
- Двигател:
разбирам
разбирам
благодаря.
сигурно другата седмица ще влезе в сервиза.
не съм мерил компресия - приятелска история - кво да праим сега. трябва да си вярваме.
ще се изясни ситуацията и ще споделя тогава
приятен уикенд
благодаря.
сигурно другата седмица ще влезе в сервиза.
не съм мерил компресия - приятелска история - кво да праим сега. трябва да си вярваме.
ще се изясни ситуацията и ще споделя тогава
приятен уикенд
Аз карам същият двигател и имам същият разход на масло, но при градско каране. "Гумичките на буталата" са сменени миналото лято - ефект никакъв:((
Приемай по-философски нещата - щом колата върви с масло - ще и сипвам:)))) до 1 литър масло на 1000 км е допустимо според VW.
В никакъв случай не се лъжи да сипваш добавки или подобрители, били те универсални или специални - само ще си съсипеш двигателя.
Опитай се да караш на по-ниски обороти - ако не преминаваш 3000-3500 оборота би трябвало разхода на масло да спадне много - поне така ме посъветваха в един сервиз - ще видим.
Забравих да спомена - при мен компресията е 12 на всичките цилиндри!? Така че това не е много сигурен белег.
Приемай по-философски нещата - щом колата върви с масло - ще и сипвам:)))) до 1 литър масло на 1000 км е допустимо според VW.
В никакъв случай не се лъжи да сипваш добавки или подобрители, били те универсални или специални - само ще си съсипеш двигателя.
Опитай се да караш на по-ниски обороти - ако не преминаваш 3000-3500 оборота би трябвало разхода на масло да спадне много - поне така ме посъветваха в един сервиз - ще видим.
Забравих да спомена - при мен компресията е 12 на всичките цилиндри!? Така че това не е много сигурен белег.
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
jgmec написа:до 1 литър масло на 1000 км е допустимо според VW.
точно това щях да добавя-пише ми го в сервизната книжка. а и други са чели по техните.
и по втора точка-не забравяй че маслото уплътнява и компресията ако ти харчи масло става ненормално висока.
което не се отнася за твоя конкретен случай-щом си изпосменил мотора-12 си е съвсем реално.
но при колегата ако изкара 14-16 нещо такова-може и да полапва повечко масълце от нормата.
- madmen
- Автомобил:
- Двигател:
Тази сервизна книжка, май е писана за ... Screwy
Не ми казвайте че от смяна до смяна на маслото доливате десет литра?!? А дали въобще има маслени сегменти?
На всяко зареждане с бензин - по половин литър масло??? Ако беше така щеше да сложат капачката на маслото до тази за зареждане на бензин!
При мен за десет хиляди км.(точно три месеца) се губят(горят) 400-500 милилитра масло! Венто 1.8Ми '93набор- ААМ(220хил.км). Е те това е нормално, а не десет кила!
Не ми казвайте че от смяна до смяна на маслото доливате десет литра?!? А дали въобще има маслени сегменти?
На всяко зареждане с бензин - по половин литър масло??? Ако беше така щеше да сложат капачката на маслото до тази за зареждане на бензин!
При мен за десет хиляди км.(точно три месеца) се губят(горят) 400-500 милилитра масло! Венто 1.8Ми '93набор- ААМ(220хил.км). Е те това е нормално, а не десет кила!