Колата е с централно и въпроса ми е дали има някаква специфика при демонтажа и монтажа? Благодаря ви предварително
Специфика при демонтаж и монтаж на дръжка на врата-Пасат Б3
- boyan.chav
- Автомобил: VW Golf IV 1998
- Двигател: 1.4 16v 75hp AHW
- Контакти:
Специфика при демонтаж и монтаж на дръжка на врата-Пасат Б3
Колеги, днес ще сменям дръжката на вратата, изглежда някой с доста злоба се е опитвал да я издърпа снощи и я е счупил, сега дръжката седи в положение все едно е издърпана и вратата не може да се отвори
Колата е с централно и въпроса ми е дали има някаква специфика при демонтажа и монтажа? Благодаря ви предварително
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Предполагам, че вече си разгледал поне на картинка устройството на бравата. Ето го:
За да извадиш дръжката, развиваш болтчето М5 (или М6) (под №15 на най-горната картинка) отстрани на вратата, при самия заключващ механизъм. След това с рязък, но не прекалено силен натиск избутваш бравата напред, към двигателя и по този начин я освобождаваш от ламарината на вратата.
При мен не излезе цялата, защото я задържа кабелчето на датчика за централното. Вероятно и при теб ще ти попречи да оперираш свободно. Внимавай да не го скъсаш.
А относно това, че стои като отворена... може би просто е прескочило езичето и сега трябва малко 'чалъмлийски' да се върне обратно.
За да извадиш дръжката, развиваш болтчето М5 (или М6) (под №15 на най-горната картинка) отстрани на вратата, при самия заключващ механизъм. След това с рязък, но не прекалено силен натиск избутваш бравата напред, към двигателя и по този начин я освобождаваш от ламарината на вратата.
При мен не излезе цялата, защото я задържа кабелчето на датчика за централното. Вероятно и при теб ще ти попречи да оперираш свободно. Внимавай да не го скъсаш.
А относно това, че стои като отворена... може би просто е прескочило езичето и сега трябва малко 'чалъмлийски' да се върне обратно.
- scuba
- R.I.P. Holy Diver
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
radotom написа:..развиваш болтчето М5 (или М6) (под №15 на най-горната картинка) отстрани на вратата, при самия заключващ механизъм...
само да спомена, че това "болтче" ми разказа играта
- boyan.chav
- Контакти:
Преди малко я свалях дръжката, оказа се, че зъбчето, което избутва палеца се е отчупило. Намерих си нова дръжка с кабел за централното, само че много не ми се иска шофьорската врата да я отключвам с друг ключ, рядко ми се случва, но все пак е гадно. Обмислям варианта за смяна на дръжките с такива като на задните врати - без ключ. Виждал съм го на доста Пасат-и и предполагам, че няма да има никаква разлика при монтажа.
А наистина на пасажерската врата болтчето за освобождаване на дръжката е с обратна резба, що въртене падна докато разбера
А наистина на пасажерската врата болтчето за освобождаване на дръжката е с обратна резба, що въртене падна докато разбера
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
scuba написа:radotom написа:..развиваш болтчето М5 (или М6) (под №15 на най-горната картинка) отстрани на вратата, при самия заключващ механизъм...
само да спомена, че това "болтче" ми разказа игратаОказа се че се развива НА ОБРАТНО на всички стандартни "болтчета". Сиреч въртиш наобратно на там, къде обикновенно си свикнал да въртиш
При мен всички болтчета са с дясна(нормална) резба!
- scuba
- R.I.P. Holy Diver
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
pas1.8mi написа:scuba написа:radotom написа:..развиваш болтчето М5 (или М6) (под №15 на най-горната картинка) отстрани на вратата, при самия заключващ механизъм...
само да спомена, че това "болтче" ми разказа игратаОказа се че се развива НА ОБРАТНО на всички стандартни "болтчета". Сиреч въртиш наобратно на там, къде обикновенно си свикнал да въртиш
При мен всички болтчета са с дясна(нормална) резба!
те сигурно тия болтчета с обратната резба, ги дават само на такива като мен
- boyan.chav
- Контакти:
- boyan.chav
- Контакти:
b0-MaNiAkA написа:Реших вече, ще слагам дръжки като на задните врати, ...![]()
...
Ако правилно съм разбрал няма да имаш ключалка на нито една дръжка
Ами тогава се моли да не ти падне акумулатора до толкова, че да не може алармата (централното) да отключи.
Останалото го знаеш (в случай, че нямаш 5 врата с ключ т.е не си с комби).
- boyan.chav
- Контакти:
Падал ми е акумулатора, но централното пак е отключвало, макар и едвам-едвам с много бучене. При краен вариант ще минавам през багажника
А до колкото това за болтчетата с обратна резба, точно тези две са си сиви като другите. Повечето болтчета по купето са черни, това не значи, че са с обратна резба
А до колкото това за болтчетата с обратна резба, точно тези две са си сиви като другите. Повечето болтчета по купето са черни, това не значи, че са с обратна резба