Контактна клема Б4

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
SpeeDLine
Автомобил: Audi A3 1.8T
Двигател: AGU 1998

Контактна клема Б4

Мнениеот SpeeDLine » Чет 01 ное 2007 0:14

Помощ братя !!! Днес контактната ми клема сдаде багажа ! Разглобих волана махнах ключовете, еърбега и остана само отпред една фтулка и пред нея една пружина и алуминиевата стойка която държи ключа. Как се разглобява ? Отпред е на шлици втулката какво я държи ? Пробвах с китайски ключ да я изчукам но нещо я запъва. Как се освобождава ? заключващото устройство на волана ? Трябва да натисна ли някаде ? !Помагайте да си сменя клемата :banghead:

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Чет 01 ное 2007 0:26

До колкото си спомням нищо не я държи. На мене ми я махнаха със скоба.

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Чет 01 ное 2007 13:48

Колега ако говориш за патрончето след К.ключ,трябва да има на него едно малко болче,мисля че е 3-4мм. тряабва да го отвиеш,сменяал сам на баща ми на буса(VW транспортер),става лесно :P

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Чет 01 ное 2007 18:22

Winner25 написа:До колкото си спомням нищо не я държи. На мене ми я махнаха със скоба.
    Мда само със скоба става в повечето случаи и внимавай че под втулката има пружина която ще я изхвърли след като я освободиш от конуса. После вече клемореда се държи от едно болтче както е писал Иван и заради него е цялото разглобяване защото иначе неможе да се развие :wink:

Потребителски аватар
SpeeDLine
Автомобил: Audi A3 1.8T
Двигател: AGU 1998

Мнениеот SpeeDLine » Чет 01 ное 2007 20:47

Привет колеги!!Благодаря Ви за съветите!!Голям зор видях докато оправих пасата!Наложи се да сваляме на2 пъти втулката,защото пружината бе изстреляла една гуменожелязна втулка отзад вкраката , но слава богу колата вече пали :yeaha: Най важно от всичко за мен е да чуя песента на мотора, защото да си мобилен в днешно време никак не е лесно,но човек трябва да се бори за да му е интересен живота!!!Чао!!!

Върни се в “Passat”